Vitara Kaporta ve Motor Bakım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hudev Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 161
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,875
Ynt: Vitara Kaporta ve Motor Bakım

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]bu arada bende boş durmuyorum.tüm elektrikli parçaların temizliğini ve bakımını yapıyorum

Fotoğraf-0004.jpg

Fotoğraf-0003.jpg

Fotoğraf-0002.jpg

Fotoğraf-0002.jpg

Etiketler

ya bu arac cıkıcakmı dıe mrak etmeye beşladım ::smiley: hudev kardeşim resimleri gordukce ıyı olacakmış gibi geliyor ama ne kadar masraf yapılıp olacak keşke satıp yenisinimi alsaydın dye düşünmeye başladım ::smiley: zaman uzadıkca üzülüyormuyum ne . içimden boyle geldi şimdi . ???

baran bey selam.bazı elimizde olmayan maddi engellerin çıkmasından dolayı bakım işlemi biraz ağır ilerlemek zorunda kaldık.araç boyama aşamasına geldi.belkide boyanmışta olabilir.en son iki gün önce gittiğimde araç lifte idi altı boya için temizleniyordu.bu hafta aracın yanına gideceğim.sizinle tekrar işlemleri paylaşacağım.şimdilik hoşçakalın.

şimdi anladım beklıyoruz resim ve paylaşımları ihşallah herşey gonlunuzce olur.inanın çok guzel olur ama ben tedirgin olmuştum fazla ilerleme olmuyor dıye ama gonlum ve ıyı dıleklerım hep sizlerle .... ve cesaretinizi tebrik eder kutlarım. ;)

dostlar .daha önce bahsi geçmişti.vergi memurları evi bastı diye.geçen ay kokusu çıktı.allahtan vergi barışımıymış neymiş ondan yararlandıkta küllenmekten yırttık ama ne kadar da yırtsak baya bir dokundurdu yani hiç beklemediğimiz bir harcama oldu ???. yavaş yavaş yeniden vitaramızın yanına uğrar olduk :smiley:

sayın itfaiyeci merhaba.ön kaput değişmedi.çünkü hiç bir bozulma yoktu.ön çamurlukları değiştirdim alt bağlandıları çürüktü onun için ikisini 140 tl ye yenisini aldım.ön camı çıkarma esnasında kırdım.yenisini 130 tl ye aldım. diğer masraflar daha önceden yazıldı.

Binlerce kmlik halen süren gezimde bile gözüm hudevin üzerinde ::smiley: seni izliyoruz hudev !! herşeye rağmen ama korkarım ki sende bu gezimde çektiğim 5 bin civarındaki resimleri görünce vitara ile düşeceksin yollara artık.. :D

selam kemal bey .hani nerede fotolar .neyse merakla bekliyorum.bayılırım fotolara.heke birde video varsa harika olur yani.

herkeze selamlar.arkadaşlar yeni çalışmaların fotolarını yayınlıyorum.biraz geç olsada.
ben elektrik tesisatını tekrar döşemeye başlarken,bir taraftanda boya ve tamir sonsarı pütür atıldı tabanın aıltına ve üstüne daha sonra iç kısma izolasyon amaçlı ziftli kağıt tabir edilen kaplama yapıldı[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Fotoğraf-0021.jpg

Fotoğraf-0022.jpg

Fotoğraf-0023.jpg

Fotoğraf-0024.jpg

Fotoğraf-0025.jpg

daha sonraki işlemlerden biride kapı kilitleri ve cam krikokolarının takılması oldu.kusuma bakmayın yanlışlıkla resimleri silmişim.ayrıntıları yayınlayamıyorum.ardından camların yerleştirilmesi oldu.en çok zorluk çıkartan,sökme esnasında olduğu gibi arka camların takılması oldu.arka kapılardaki camların arasındaki ara çıta takılmadan önce küçük cam takıldıktan sonra mutlaka büyük olan camda takılması gerek.daha sonra ara çıtada dikkatlice iki camın arasına montajlandı.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Fotoğraf-0027.jpg

Fotoğraf-0028.jpg

Fotoğraf-0029.jpg

Fotoğraf-0031.jpg

sizlere birkaç ta aracın boyadan çıkmış halini gösteren resimlerden koydum.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Fotoğrafla-0003.jpg

Fotoğrafla-0005.jpg

Fotoğrafla-0006.jpg

Fotoğrafla-0007.jpg

Fotoğrafla-0008.jpg

bu arada bir günlüğüne motor ustasında motor ve şanzıman yerine takıldı.daha sonra tekrar tesisat çekme işlemine devam ettim.daha önceden cd kalemiyle yaptığım eşleştirme işaretleme yöntemi bana büyük rahatlık sağladı.yalnız daha önce de boşta olan soketler merak konusu oldu ne işe yaradığını bilemediğim soketler hakkında bilgisi olan varsa paylaşsın.kalorifer tesisatınıda yerine montajladıktan sonra dikkatlice hava sirkülasyon kanallarını da dikkatlice yerine taktım.kabloların ve hava kanallarını sık sık sabitledim.ki daha sonra istenmeyen sesler oluşmasın.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Fotoğrafla-0024.jpg

Fotoğrafla-0026.jpg

Fotoğrafla-0016.jpg

Fotoğrafla-0018.jpg

Fotoğrafla-0026.jpg

neyseki torpidoyu en sonunda elimize almak kısmet oldu.torpidoyuda dikkatlice yerine taktıktan sonra son bir kontrol yaptım.erhangi bir yanlış bağlama veya eksik bırakılan yer varmı diye.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]tekrar motor ustasına götürüp çalıştırılacak.
arkadaşlar şimdilik bu kadar . daha sonra kaldığım yerden devam edeceğim.şimdilik hoşçakalın.

Fotoğrafla-0027.jpg

Fotoğrafla-0028.jpg

Fotoğrafla-0029.jpg

tekrar merhaba. motor ustasına çekilen araç son montajı yapıldı ve araç uzun süreden sonra ilk defa çalıştırıldı.neyseki erhangi bir sorun çıkmadı.sadece araç ilk denemede çalışmadı .sebebi ise gösterge saatinin iki soketi takılmadığı için çalışmamış. başka bir sorun gözükmedi .ilk denemeyi yola çıkarak usta yaptı.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Fotoğrafla-0034.jpg

Fotoğrafla-0035.jpg

Fotoğrafla-0032.jpg

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR