Vitara Kaporta ve Motor Bakım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hudev Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 161
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,856
Ynt: Vitara Kaporta ve Motor Bakım

bu araç guzel olacak emek sarfediliyor ve jantlar beyaza boyanınca lastikler bile daha çok gösteriyor kendini . ;) :D tekrar kolay gelsin. ;)

Etiketler

herkeze çok teşekkürler.yalnız temin edemediğim bazı parçalar var onun için aracın toplanması bir hafta daha alabilir.aracım şu anda evimdeki garajımda.kapı fitil dübelleri ni bulmam lazım.yenilemem lazım.

Fotoğrafla-0041.jpg

Fotoğrafla-0042.jpg

Fotoğrafla-0043.jpg

nnbnbvbvb (4).jpg

herkeze tekrar selamlar.[attachment=1][attachment=2]bu parça vitara nın neresinden çıktı bulamıyorum.yoksa başka parçalarmı karıştı.

Fotoğrafla-0037.jpg

Fotoğrafla-0038.jpg

Fotoğraftan net anlaşılmıyor ama arka sağ çamurluk içinde,benzin depo boğazının muhafaza sacı olması lazım,depo boğazının taş vb. savrulan sert cisimlerden korumak için kullanılır.Tavsiyem olur,yerine monte etmeden hava kurumalı alt kaplama mastikle kaplamanız yerinde olacaktır.Selamlar...

hüseyin bey arka davlumbazların yerine tempra
ön davlumbazlar uydurulur bence onları uydurun daha sağlıklı hem çürüme derdi yok

dino967' Alıntı:
Fotoğraftan net anlaşılmıyor ama arka sağ çamurluk içinde,benzin depo boğazının muhafaza sacı olması lazım,depo boğazının taş vb. savrulan sert cisimlerden korumak için kullanılır.Tavsiyem olur,yerine monte etmeden hava kurumalı alt kaplama mastikle kaplamanız yerinde olacaktır.Selamlar...
ben bu söze aynen katılıyorum parça bezin koruması icin arka sağ çamurlukta benzer parça bendede var. ;)

arkadaşlar herkeze selamlar.bugün koltukları ve panzotları döşemeciye verdim.koltukları kırmızı siyah renk vinleks te karar kıldım.baran bey bahsettiğim parçanın resmini göndermeniz mümkünmü? takıldığı yerin düzgün bir uygulamasını yapmam lazım çünkü.neyse ki kapı panzot vede fitil dübellerini temin ettim. yarın bir aksilik olmazsa yeni fotoları yüklerim.şimdilik bu kadar.saygılarla arkadaşlar.

hudev' Alıntı:
arkadaşlar herkeze selamlar.bugün koltukları ve panzotları döşemeciye verdim.koltukları kırmızı siyah renk vinleks te karar kıldım.baran bey bahsettiğim parçanın resmini göndermeniz mümkünmü? takıldığı yerin düzgün bir uygulamasını yapmam lazım çünkü.neyse ki kapı panzot vede fitil dübellerini temin ettim. yarın bir aksilik olmazsa yeni fotoları yüklerim.şimdilik bu kadar.saygılarla arkadaşlar.
merhaba hudev bey yıne kolay gelsin ve yarın fotoraf makınam yok ama arkadaştan alıp çekmeye çalışırım parcanın yerini çekersem hemen ama hemen fotolarım olay makınada benim araç 3 kapı ama parca cok benziyor ve tahminimce 100 de 95 arka sag lastık ve tampon arası koruma araç yeğenimde olmasa inan üşenmeyip yerine bakıcaktım aşşağı inip. ::smiley: ;) :D ;D

hudev' Alıntı:
selam kemal bey .hani nerede fotolar .neyse merakla bekliyorum.bayılırım fotolara.heke birde video varsa harika olur yani.
Ben S.n Hudev'i tanımam ve görmedimde. sadece burada yaptığı işlere,azmine bakıp tecrübelerime danışıp hudev'in bu işin altından başarı ile çıkabileceğini tahmin etmiştim. S.n hudev de beni mahçup etmedi ve bu günlere kadar geldi. Kendisini buradan tebrik ediyorum.
Bu arada söz konusu uzun gezimizden döndük ve hemen ilgili linki veriyorum. hadi aracı onardın gezi rehberin de benden olsun fırsat buldukça izlersin.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48581.0

hudev bey parçanın resimlerini çektim ihşallah yardımcı olur kolay gelsin şimdiden. :D ;D

PICT0004.jpg

PICT0005.jpg

PICT0006.jpg

PICT0007.jpg

PICT0009.jpg

bukuk tarafı yuları gelıyor ve ortakısımdaki vidalama yeri arka şasenin üstü oluyotr bilginize.

PICT0009.jpg

PICT0010.jpg

buda boyanmış ,toplanmış ve demır tampon yukseltme lastıklı vıtara... :smiley:

22100489a30.jpg

herkeze selamlar.baran ,kemal ve bilal beyler hepinize teşekkür ederim.fitillere serum lastikleri mükemmel oldu.yan kapı çıtalarını yapıştırmak için ne önerirsiniz.ben çift taraflı bant düşünüyorum.ama ileride kendini salarmı.birde marşpiyer plastiklerini kamakta hala kararsızım.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Fotoğrafla-0003.jpg

Fotoğrafla-0006.jpg

Fotoğrafla-0007.jpg

Hudev bey kardeşim kapı çıtalarını sadece çift taraflı yapıştırmanız kafi gelmez. Bu nedenle şayet çıtalar saca iyi basıyor ise ya iyisinden 3M gibi çift taraflı yada normal bir çift taraflı bant kullanabilirsin. Benim tavsiyem 3M ama sanıyorum biraz fiyatı farklı olabilir ama çıta fiyatlarıda ucuz olmasa gerek. Şimdi en iyisi veya normali neyse. Çift taraflı bantı kullandıktan sonra mutlaka çıtanın içine belirli aralıklarla silikon sıkmanız çok iyi olacaktır ama bu sefer silikon markasıda sorun olarak karışımıza çıkıyor.Yine benim tavsiyem yerli olarak Henkelin şeffaf silikonu olabilir veya dışarı taşırmamak şartı ile ön camlarda kullanılan kuvvetli cam silikonları da olabilir ama dışarı taşırmaman gerekir nedeni ise onların siyah olmaları ve temizlenmesi zorluğu. Yinede son karar senin işin içine kaliteli malzeme girince cüzdan meseleside gündemden düşmüyor.
Hudev bey kardeşim çıtalara daha henüz hiç bir şey yapıştırmadan önce mutlaka mutlaka çıtaların yerini belirleyin,işaretleyin çizilmiş işaretleriniz duruyorken çıtaları yapıştırmaya geçin.Gerçi siz biliyorsunuz ama ben hatırlatıyorum sadece.
Ayrıca o aracı yukarı kaldırmak için tekerlerin altına koymuş olduğunuz şeyler pek güvenli gelmedi bana belki jant neyse ama diğeri pek iyi durmuyor.Dikkat,tedbir ve canımız herşeyin üstünde olmalı.
Kolay gelsin saygılarımla

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR