Vinç Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,930
Ynt: Vinç Hakkında

su an bütün bilgisayar parcaları bilgisayarlar telefonlar hepsi cinde üretiliyor çin üretimi olması kötü anlamına gelmez önemli olan marka
iyi bi marka çinde yapılmıssa ben alırım

Etiketler
Merhabalar,
Hazır bir başlık varken burada paylaşmak daha uygun olur herhalde.
Uzun süredir kullanmadığım Warn M8274-50 vince ihtiyaç olduğunda çalışmayıp sadece klikledi.

IMG_4778.JPG

Sebebini araştırdığımda, kontrol devresindeki selenoidlerdeki arızanın buna sebep olabileceğini ve bunun tespitinin kolay olduğunu öğrendim.

Not: İlk önce dörtlü selenoid devresini ve kablolarını ayırmadan testi yaptım, hiç birinin yüksek akım devresi kapanmadı.
Sonrasında her birini tek tek izole edip deneyince çalıştıkları ortaya çıktı.

IMG_4786.JPG

Şayet selenoid değiştirmek gerekirse benzer görüntüde ve daha ucuza marş motoru için kullanılan selenoidler var ancak kısa süreli kullanıma yönelik olduğu için vinçte kullanılmasını kimse tavsiye etmiyor.

Bir de, artık vinç üreticilerinin selenoid yerine kontaktör kullandıklarını, bunların daha sorunsuz olduğu ve dış ortam şartlarına daha uygun olduğunu okudum. Selenoidler kullanım esnasında arıza yapıp yapışık kalırsa kumanda ile durdurmanın mümkün olmadığı, tek çarenin akü bağlantısını kesmek olduğu, kontaktörler için böyle bir şeyin söz konusu olmadığı belirtilmiş.
Superwinch'te kullanılan Albright DC88-276P kontaktörün bir kaç Warn modeline adapte edilebildiği görülebilir çeşitli sitelerde.

Böyle bir değişiklik yapmak isteyen varsa, Albright markasının ürünlerini Türkiye'de satan bir yer bulabilir. Fiyatı bugün, 85€+kdv

Albright.jpg

Benim problemin motorda olduğu aşikar, bakalım burada bir elektrikçiye baktıracağım.

Ekli dosyalar

• Winch Wiring diagram.pdf
    197.9 KB · Görüntüleme: 172
  • DC88P-Catalogue-Sheet-v1a-06-13-Electronic-Issue.pdf
    601.3 KB · Görüntüleme: 194

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR