Vinç Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,930
Ynt: Vinç Hakkında

tüm testlerden sonra tekrar sökülüp boyası ve birazda süslemesi yapıldı. kaba görüntüler sis lambalarıyla kapatıldı. her iki işde görülmüş oldu...

FOTO218.jpg

FOTO219.jpg

FOTO220.jpg

FOTO221.jpg

FOTO222.jpg

Etiketler

Yeni vincinizi güle güle kullanın Metehan41. Vinci satın aldığınız yerin telefonunu yazmanız mümkünmüdür?
Mert ben özellikle tamponun vinç takılmaya hazır olduğunu belirttim telefonda. Belki yanlış anlama.
Tablası hazır metal tampona bağlantılarda hazırsa vincin bağlanmasının bedeli tahmini olarak nedir?
Bu arada T-Max'lerin kablosuz kumanda edilebilen Outback serisini de getiriyorlar yeni partide.
Yakında sentetik kablo ile çalışmak için üretilmiş Competition serisi ve geliştirilmiş selenoid'li EWI 10000 ve 12000'i de getirirler.
Fakat yurtdışında EW 9000 ile EW 11000 ve 12500 modelleri arasında 100 dolar bile fark yokken, Türkiye'de fiyat farkı oldukça fazla.

metehan41' Alıntı:
arkadaşlar ben aracıma bu hafta warn xd 9000 i aldım. bostancıda amerikancı tayfun abiden aldım. 1200 dolar satış fiyatı. araca montajı içinde kocaelinde 150 ytl harcadım. canavar gibi oldu. testlerini yaptık. birde warn ın aksesuar cantası satılıyor 390 ytl . bu cantada benze özellikle olması kesin gerekli olan karşı tafafa taklan açılabilir makara sistemi var. çeki için kayış halat var. eldiven var. ufak tefek şeyler var. ben bu hareketli makarda elimde numunesi vardı. tornada yaptırdım. 40 ytl ye maloldu. süper oldu. orjinalindende sağlam olması için eksik kısımlarını tamamladık. sonuçta kayış halatlardan elimde 2-3 tane vardı zaten. bu sebeple aksesuar çantası temin etmeseni bile bu seyyar hareketli makaradan hepinize tavsiye ederim. hatta ben 2 tane taşıyorum aracımda. dikkat bu önemli:
1 makara = çeki gücü x2 ,
2 makara=çeki gücü x3 demektir.
unutmayalım. 1 tonluk aracınızla 3 tonluk aracı çekmeye güzünüz yetecektir....

Metehan vincin hayırlı olsun, fiyat iyi, malzemede güzel malzeme iyi günlerde kullan.

Yaptırdığın makaraların yurtdışındaki adı snatch block, ve üzerlerinde çekme kapasiteleri yazar bunlar genellikle yazan değerin 1,5 misline kadar dayanabilirler ama toleranslı olarak düşük değerler yazılır.

Vincin çekme kapasitesini 2 katına çıkarırlar ama halatların bağlı olduğu uç noktalara binen yük değişmez, özetle lada da şasi olmadığından bu noktalara 3-4 ton gerilim yükü bindirirsen aracın kazak gibi sökülür.

İkinci nokta yaptırdığın makaraların çekebileceği yükten emin değilsen ki bunlarda aynı yüke maruz kalacaklar kopması durumunda kurşun hızında hareket eden bir gürz gibi etraftaki canlı cansız herşeyi ikiye bölebilecek eneji ortaya çıkar.

Antalyada kopan bir mapa 5 mm kalınlığındaki çelik vinç tamponunda 3-4 mm derinliğinde bir iz oluşturmuştu. Piyasada onaylı makaralar 100 ytl nin altında aman diyim kendinide etrafındakileride tehlikeye atma.

Selamlar

Hayırlı olsun vinçiniz...İyi bir seçim.Warnın o çantasına boşa para vermediğiniz iyi olmuş..Ama sadece makarayı(snatch block) satın alabilirdiniz..Bilmiyorum ama bunları değil yaptırmak.markasızları bile alınmaz..Üç kuruşluk ama hayati önem taşıyan malzemelerdir..
Kalın sağlıcakla..

Ya bende arabama vinç istiYorum.. ama bu konuLArda çok acemiyim acıkçası. piyasadakiLer bana bayağa pahaLı geldi. açıkcası okdar para vermek istemiyorum.. LR defender için lazım. tampon vinç için güçlendirilmiş yerleri faln hazır ama vinç bulamıyorum.. yardımcı olursanız sevinirim.

uyarılarınız için teşekkürler. makaraları sanayide 5 ton yükün altında denedik. her hangi bir sorun yok. ladanin kazak gibi sökülmesi tabiki doğru. ona diyecek birşeyim yok. her şeyin kapasitesi belli...

metehan41' Alıntı:
uyarılarınız için teşekkürler. makaraları sanayide 5 ton yükün altında denedik. her hangi bir sorun yok. ladanin kazak gibi sökülmesi tabiki doğru. ona diyecek birşeyim yok. her şeyin kapasitesi belli...

Makaraları Denemiş olmana sevindim , vincinde çok kaliteli ve dayanıklı bir vinç.

Lada çok iyi bir arazi aracı hatta en iyilerden bir tanesi, İyi olmasınıda kısa ve hafif olmasına borçlu, bu avantajlar onun şase den feragat etmesiyle oluşuyor, bu sebepten tamponun veya vincin bağlı olduğu noktalar bir şasiye bağlı değil , bu yüzden kazak gibi sökülme deyimini kullandım, Bolu subaşı idi sanıyorum çamurdan bir ladayı çıkarmaya çalışırlarken parçalamışlardı. Yanlış anlaşıldıysa özür dilerim.

Selamlar

estağfurullah. o ne demek.

tecrübe yaşananlarla gerçekleşir ve artar. okumak ayrı deneyim, yaşam ve anlatılanlar ayrı. her zaman derim gezenbilir..... :smiley:

bilgileriniz için teşekkürler.

discovery-V8' Alıntı:
... Bolu subaşı idi sanıyorum çamurdan bir ladayı çıkarmaya çalışırlarken parçalamışlardı.

Bolu'daki hamlede Sedat'ın fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla 2 araç strapla asılırken yırtılmış görünüyor o Niva. Zaten monokok kasa, kağıt gibi ayrılmış. Vinçlenseydi yırtılmayabilirdi sanki. Malum vinç ağır devirde yavaş yavaş çekiyor, ama strapla asılmak başka bir şey.

Yıllardır Niva kullananlar şöyle der: "Bir Niva asla kendinden ağır bir aracı çekmemelidir, belki başka bir Niva, ama asla daha ağır bir şey değil" Kasanın yapısı ve bağlantı noktalarının mukavemeti belli, zorlamanın sonuçları hoş olmayabiliyor.

Ezcümle bu keçinin özellikle vinç montajı için tampon bağlantılarını güçlendirmek gerekiyor. Hatta vincin üzerine oturduğu aparatı (baskıyı dağıtmak üzere) tampon bağlantısı dışında alttan gövdeye de (standart çekme halkalarının olduğu nokta civarında bir yerlere) bağlamak gerekiyor. Arka tampon da aynı şekilde güçlendirilmeli (orijinal tamponu ya da custom made herhangi bir tampon, artık herneyse).

Aynen dediğiniz gibi, arazi becerisi için mukavemetten ödün vermiş Rus mühendisler.
Ama yine de seviyoruz kendisini bu keçinin..

Anıl otoya bir bakın, sahibinden.com da T-max yazarak da ulaşabilirsiniz ürünlere, T-max lar oldukça hesaplı 750-800 YTL civarıydı

efe_41' Alıntı:
Ya bende arabama vinç istiYorum.. ama bu konuLArda çok acemiyim acıkçası. piyasadakiLer bana bayağa pahaLı geldi. açıkcası okdar para vermek istemiyorum.. LR defender için lazım. tampon vinç için güçlendirilmiş yerleri faln hazır ama vinç bulamıyorum.. yardımcı olursanız sevinirim.

Metehan bey, vinciniz hayırlı olsun, bence de kendi sağlığınız için fazla zorlamayın Nivayı, 2 tane makara bağlamak Discovery için bile fazla, 10-15 ton yük biner şaseye, bu yüke de ne halat dayanır ne u-kilit ne de şase
Bolu'da o bahsedilen Niva gözümüzün önünde kağıt gibi yırtılmıştı, allahtan kimseye zarar gelmedi, orada arazi çok çamurdu, hiç ağaç yoktu bu sebeple vurdurarak çekmek durumunda kaldılar, belki de sabit nokta teçhizatı olsa kolayca çıkacaktı araç ordan

Sabit nokta teçhizatını hep mırıldanırız ama hiç uygulamaya koymadık'' H'' şeklinde olan bu vinç çapasını kullanan veya bilgisi olan var mı? Gömüldüğü yerde ne kadar sağlıklıdır..Çekip çıkmaz mı?

Top Gear programında LR 3 ile daha önce herhangibir dört çekerin çıkmadığı İngiltere'deki bir dağa çıkarken kullanmışlardı.
O koca makinayı vinçlerken hiç sorun olmamıştı.
Ama sabitlenme konusunu ne kadar pratik olabileceğini bilemiyorum.

sabit nokta aleti esas kumda iş görüyor . kumda kalınca winch i bağlayacak bir yer yoksa kullanılıyor. büyük bir capa gibi. halatı uzun açıyorsun winchledikce kuma gömülüyor.

sanki kumda tutunacak yer bulamayıp hareket eder gibi geldi bana, ama küçük bi yüzeye sahipse ağır bir aracı tutmaz gibi, sabir nokta teçhizatı konusu açıldı, orda da bir foto var kumda vinçleme yapıyorlar, sizce o aparat 2.5 tonluk Discoyu kumdan çıkarır mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR