Vinç Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,933
Ynt: Vinç Hakkında

peki bu pto denen parçayı gören bilen varmı ,yada kullanan .ayrıca aydınlatma için tşk ederim.

Etiketler

T-max vinç kullanan arkadaşlar memnun olduklarından bahsetmişler üründen.
Peki 11.000'lik modelin kabloya uygun olmayan giriş kısmı dışında eğer Warn'a göre kıyaslama şansınız varsa motorun ısınma durumu gibi eksik yönler hiç yaşadınız mı?
Kıyaslama tablolarına göre Warn XD 9000 i modeline göre T-Max EW-9000 daha yavaş ve daha çok amper çekiyor.
Yurtdışındaki sitelerde aralarında ki fiyat farkı yüzde 30-40 gibi ama ülkemizde iki kattan fazla.
Site üyelerinden Warn'un kumandasında sorun yaşayan olmuş. Peki T-Max'den yana tasarım ve kullanımdan yana sorun yaşayan oldu mu?
T-Max'in kablosuz kumandasını kullananlar memnun mu üründen?
Bir de son olarak Anıl Oto bu ekipmanları getiriyor ama servisini kim veriyor?
Tabor serisi ile ilgili bütün aksamların Warn ile aynı, sadece motorunun Brezilya malı olduğu bilgisini aldım. Haliyle biraz daha yavaş.
Superwinch ürünleri eskiden Türkiye'de satılırdı. Ama artık getirilmiyor galiba.
Bir de hidrolik vinç araştırması içindeyim. Malum Türkiye'de Optima akü satılmıyor ve bir kere alınca ileride elektrik sorunu yaşamamak adına araştırma yapıyorum.
H12 Type R ile hidrolik vincin hantallığını yenmişler.
http://4wheeldrive.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?zi=1/XJ/Ya&sdn=4wheeldrive&cdn=autos&tm=4&f=11&su=p284.8.150.ip_&tt=14&bt=0&bts=1&zu=http%3A//www.4x4winches.com/

T-MAX EWI 12000 kullanıyorum sorun yaşamadım, genelleikle arıza çıkarabilecek tek parça ki bu warn dada aynı, selenoidler. Bunları herhangi bir elektrikçi değiştirebilir.

T-Max in kablosuz modelleri hem kablo hemde kablosuz aparatıyla geliyor, yani isterseniz kabloluda kullanabilirsiniz. kullanım klavuzunda tüm mekanik ve elektronik şemaları mevcut.

Akü konusu önmli özellikle ard arda 2-3 vinçlemede akü tamamaen boşalabilir, çift akü kullanmak en iyi çözüm gibi.

Selamlar

not : T-max çin'de üretiliyor
Warn'un komple Brezilyada üretilen Tabor diye markası var...

T-max 11.000 likte herhangi bir sorun yaşamadım, çok yoğun vinçleme yaptığım günlerde bile (ard arda 10 kez) doğru kullanımla akü bitmesi gibi bir olay yaşamadım, tek sorun daha önce belirttiğim gibi haladının yuvaya çok kalın gelmesi oldu, bu sorunu da Merter Demirciler sitesinden gayet uygun fiyata aldığım halatla çözdüm, 8.2 mm. yaklaşık 5 ton çekiyor yani vinç kapasitesi ile aynı, işinizi görecektir.
Anıl oto T-max ların servisini vermiyor, ama Yavuz abinin dediği gibi selenoid arızası basitçe giderilebilir ama diğer arızalarda Warn'daki gibi yedek parça temini mümkün değil. Bence T-max dayanıklılık olarak gayet iyi, pahalı markalı alternatiflerden farkı yok, farkı hızı ve yedek parça sıkıntısı.

Bir de T-max için duyduğum, ilk alındığında kutunun satıcı yanında açılması.. bazen içinde eksik çıkabiliyormuş :smiley:

T-max in yavaş olduğu bir gerçek...Ama neye göre yavaş...Zaten çekilirken yavaş olması gerekmez mi?
Belki daha iyi tork üretiyordur...

Warn xd9000 kullanıyorum..Arasıra kablo temassızlığı yapması beni ürküttü..Direk içeriden kumandalı yaptım rahat ettim..Kablosuda yedekte...Faruk (frkbdr) arkadaşımızda aynı derdi yaşadı..Hemde 1. denemede :smiley:

Bizim Can'ın ( Rubicon JK) ikinci kullanımda WARN 9000ti'ın kumanda pert :smiley:

Kumanda kablosunun ucundaki 7-8 tane sivri uca ne deniyorsa, işte onlar içeri kaçıyor..Zaten sıkıntılı anda vinçliyorsun aracı birde onların uçlarını denk getiremedin mi içeri kaçıyor :D Temas kesiliyor..

Jeepcj7' Alıntı:
Bir de T-max için duyduğum, ilk alındığında kutunun satıcı yanında açılması.. bazen içinde eksik çıkabiliyormuş :smiley:

Ben ve birçok arkadaşım hep kargoyla getirttik, sorun çıkmadı, iç içe 2 ambalaj var, dış ambalaj kolay açılıyor ama iç ambalaj açıldımı belli oluyor. Bunu kontrol etmek lazım.

Birde başka kişilerin son zamanda ithal ettiği T-MAX ler var onların fiyatı biraz yüksek ama içlerinden recovery kit çıkıyor , strap+eldiven+hook+D-Ring+snatch Block gibi şeyler var , bu kit tek başına 150 dolardan pahalı bunu içinden çıkarabilirler dikkatli olun.

Selamlar

Hüma Oto ile az önce konuştum.
9000'lik T-Max'ın fiyatı 780 YTL'den 734 YTL'ye düşmüş. Recovery kit fiyatı 112 YTL.
Satış hacmi artınca fiyatlar düşmüş anlaşılan.
Şubat ayında mallar geliyormuş.
Yalnız montaj için tavsiye ettikleri yer çelik tampondan çıkan vincin yerine yenisini takmak için 200 YTL ücret istedi.
Unutmadan yeni partinin içinde yedek parça siparişi de geçmişler.

200 YTL ne için istediler anlayamadım, çelik tampona herhangi aparat gerekmeden vinç takabiliyor olmanız lazım, standart tampon için braket fiyatı olmasın o?

arkadaşlar ben aracıma bu hafta warn xd 9000 i aldım. bostancıda amerikancı tayfun abiden aldım. 1200 dolar satış fiyatı. araca montajı içinde kocaelinde 150 ytl harcadım. canavar gibi oldu. testlerini yaptık. birde warn ın aksesuar cantası satılıyor 390 ytl . bu cantada benze özellikle olması kesin gerekli olan karşı tafafa taklan açılabilir makara sistemi var. çeki için kayış halat var. eldiven var. ufak tefek şeyler var. ben bu hareketli makarda elimde numunesi vardı. tornada yaptırdım. 40 ytl ye maloldu. süper oldu. orjinalindende sağlam olması için eksik kısımlarını tamamladık. sonuçta kayış halatlardan elimde 2-3 tane vardı zaten. bu sebeple aksesuar çantası temin etmeseni bile bu seyyar hareketli makaradan hepinize tavsiye ederim. hatta ben 2 tane taşıyorum aracımda. dikkat bu önemli:
1 makara = çeki gücü x2 ,
2 makara=çeki gücü x3 demektir.
unutmayalım. 1 tonluk aracınızla 3 tonluk aracı çekmeye güzünüz yetecektir....

vinçin takılmış görüntüleri

FOTO149.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR