Merhabalar,
Hazır bir başlık varken burada paylaşmak daha uygun olur herhalde.
Uzun süredir kullanmadığım Warn M8274-50 vince ihtiyaç olduğunda çalışmayıp sadece klikledi.
Sebebini araştırdığımda, kontrol devresindeki selenoidlerdeki arızanın buna sebep olabileceğini ve bunun tespitinin kolay olduğunu öğrendim.
Not: İlk önce dörtlü selenoid devresini ve kablolarını ayırmadan testi yaptım, hiç birinin yüksek akım devresi kapanmadı.
Sonrasında her birini tek tek izole edip deneyince çalıştıkları ortaya çıktı.
Şayet selenoid değiştirmek gerekirse benzer görüntüde ve daha ucuza marş motoru için kullanılan selenoidler var ancak kısa süreli kullanıma yönelik olduğu için vinçte kullanılmasını kimse tavsiye etmiyor.
Bir de, artık vinç üreticilerinin selenoid yerine kontaktör kullandıklarını, bunların daha sorunsuz olduğu ve dış ortam şartlarına daha uygun olduğunu okudum. Selenoidler kullanım esnasında arıza yapıp yapışık kalırsa kumanda ile durdurmanın mümkün olmadığı, tek çarenin akü bağlantısını kesmek olduğu, kontaktörler için böyle bir şeyin söz konusu olmadığı belirtilmiş.
Superwinch'te kullanılan Albright DC88-276P kontaktörün bir kaç Warn modeline adapte edilebildiği görülebilir çeşitli sitelerde.
Böyle bir değişiklik yapmak isteyen varsa, Albright markasının ürünlerini Türkiye'de satan bir yer bulabilir. Fiyatı bugün, 85€+kdv
Benim problemin motorda olduğu aşikar, bakalım burada bir elektrikçiye baktıracağım.