Ynt: Uzun Süren Mücadele Sonucu İşte Camperim (erdenbay)
EvliyaCelebi2' Alıntı:
Erden bey,
Aracınızı ailenizle beraber sağlıklı ve neşeli günlerde doya doya kullanmanızı dilerim.
"Araçta beni cezbeden çokça özellikten dolayı,şimdilik duş tuvalet kabinli camperdan vazgeçmiş olduk.Bakalım ihtiyacı yaşayıp görücez." demişsiniz, bana göre seçiminiz isabetli.
Yaşlarımız ayni, bildiğiniz üzere 55-60 yaş sonrasi yıkanma ihtiyacı ortalama 2 misli uzuyor ( bizden gençler inanmayabilir ama tıbben böyle) . Böylelikle kışları yalnızca hafta sonları değil, nerdeyse 3-4 günlük duşsuz geziler mümkün, eh buda yaşımızın avantaji.
Yazları ise çözüm dahada kolay.
Ayrıca karavanımı kendim yapmayı düşünseydim büyük olasılıkla duş yapmazdım, benim kayinbıraderin dediği gibi
" temiz suyu doldur, suyu ısıt, duşu al, buharı arabaya dağıt, duşu temizle ve kurut, artık suyu boşalt." :-\ ( İnşallah Cem bey yeni bir topic açmak zorunda kalmaz ! :-X )
Iyi yolculuklar.
Messut bey çok teşekkür ederim.
Duş tuvalet bölümü,bir karavanda benim her zaman istediğim ve savunduğum bir bölüm.
Ama bırakın 10m3 araçları 12 m3 lerde bile, içersini çok daraltan bir bölüm. Belki 17 m3 lerde bir rahatlama sağlanabilir.
12 m3 bir alana, alkovenli karavanlarda gördüğümüz bölümleri koyup, aynı ferahlığı yakalamamız mümkün değil.
Bence uzun süreli gezilerde (2, 3 ay devamlı seyahat edecekseniz)duş tuvaletli 12 m3 hatta 15 m3 ler bile sıkıntı verir.
Böyle durumlarda kalıcı çözüm,hele birde 4 kişi seyahat ediyorsanız en az 220cm enli, 400cm yaşam alanı boylu, SEMİ İNTEGRATED modeller.
http://www.dailymotion.com/video/xebtw1_ymaj-karavan_auto
Kışın boileriniz yoksa ve de temiz su deponuz 100 Litreden büyük değilse, banyo olayını unutun. Ki bu bile yeterli gelmez. Yazın zaten yıkanma problem olmaz sanırım.Aracın arkasına alacağınız uzatma bir duş aparatı , yada arada sırada kamping konaklamasıyla problem çözülebilir. Ayrıca hemen hemen her şehirde, kaplıca ve banyolarımız var.
Geriye bir tek tuvalet sorunu kalıyor, o da çok çocuklu olmıyan bir ailede portapottiyle bir şekilde çözülür sanırım. Başka çare yok çünki.Ölçüleri düşürüp 70 x70 bir kabin yapsanız bile (bence sıkıntılıdır) yine de yaşam alanı çok daralıyor.
Aslında bu konu için ayrı bir bölüm açılıp uzun uzun tartışılsa çok faydalı olacağı kanısındayım. (Ne gibi sürelerde ihtiyaç,nasıl konaklama durumlarında gerekli,kaç kişi olursa çok önemli, alternatif çözümler vs... gibi) Yanılmıyorsam gezenbilir karavan bölümünde duş tuvalet kabini konusunda açılmış bir konu yok
Olayı yaşamış, tecrübeli karavancıların görüşleri , tuvalet ve duş kabini ve pratik öneriler konusunda yol ve çözüm gösterici olabilir.