UNİMOG

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BBOYTED Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,392

BBOYTED

MEKANİK DAHİ
Yer
balıkesir ılıca kaplıcaları
BİLDİĞİMİZ ÜZERE UNİMOGLAR ÜZERİNDE ALMANLAR 100 LERCE UYGULAMA KULLANIP HER ÇEŞİT İŞLERDE HER AMAÇLI KULLANIYORLAR PEKİ OZAMAN BU NE YAHU ÇÖZEMEDİM VALLA

0013539032001.jpg

0013539032003.jpg

0013539032004 b b.jpg

0013539032005.jpg

Etiketler
Ynt: UNİMOG

Tren raylarında gıtmek ve yuk kaldırmak ıcın yapılmıs olabılırmı?
On tampon altındakı demıre raya uygun tekerleklı bır ekıpman baglanıyor olabılır.
Kasadan lastık merkezıne ınen kolda. Kasanın saseye baglantısının ve helezonların esneklıgını alabılmek ıcın dırek teker merkezıne yuku aktarıyor olabılır. Yalnızca tahmın :smiley: :smiley:

bende tam tahmin edemedim aslında kabin itibaıyla sağa yönelik bir iş yaptığı kesin arka cantlara bağlı sabit mafsallar helezon salınımını iptal ettiğide kesin ama amacı ne kestiremedim : ) tren çekenide biliyorum ama bunda öybir aparat göremedim

Arkadaki uzantı sanırım vinç. yan taraftan ağır yük kaldırırken aracın helezonları yükün etkisi ile fazla esneyip aracın yana aşırı yatmasını engellemek için olabilir mi?

hepimiz hem fikiriz neden dıştan böyle birşey yapmışlarki mercedes MB trak larda helazonları devreye sokup çıkartan havalı bir sistem var o kit den kullansalarmış ::smiley: ???
almanlar hiç üşenmiyor hea aklına geleni yapmış adamlar ;D geyik değilmi wc temizleyici uni ler bile vardır ;D

BBOYTED' Alıntı:
hepimiz hem fikiriz neden dıştan böyle birşey yapmışlarki mercedes MB trak larda helazonları devreye sokup çıkartan havalı bir sistem var o kit den kullansalarmış ::smiley: ???
almanlar hiç üşenmiyor hea aklına geleni yapmış adamlar ;D geyik değilmi wc temizleyici uni ler bile vardır ;D

kokpitte iki joystick var.hassas bir vinç olma ihtimali varmı.sanki vinç bomu gibi bir uzantısı var

Araç üzerindeki bir tür vinç... yanal kullanımlarda agır yükün aracın dengesini bozmaması için düşünülmüş aynı zamanda aracın ileri geri hareketini ( kısa mesafe gibi ) engellememiş... bence helezonları düşünmekten çok , agır yüklerde emniyeti saglam a almak için yapılmış bir sistem, ama helezonlarıda korudugu bir gerçek.

Otoban kenarındaki otları biçmek,ağaçlarıda budamak için geliştirilmiş herhalde,bir yerde videosunu görmüştüm
Şoför ayrı operatör ayrı böylece araç hareket ederken yol kenarındaki otlar biçiliyor,galiba yol kenarındaki engebeli arazi düşünülerek iki kişilik yapılmış.o janta geçen sistem tahminimce hidrolik,herhalde araca açı vermek için kullanılıyor ,biçme ekipmanlarını görmediğiniz için anlayamadınız herhalde ,görsekte pek birşey anlaşılmıyor ya :D
Mercedes-Unimog-20.jpg

Araç hareket halindeyken ekipmanları kulanabilmek için şaseyi sabitliyor,aracın sağa sola yatmasını önlüyor, vincin ayaklarının gördüğü görevi görüyor.Hareket halinde ayakları kullanamayacağı için geliştirilmiş bir aparat,akıllıca bir düşünce..

yakından görmek gerek... fakat üstteki ilk resimlerdeki ile bu son resim arasındaki mekanizma işlev olarak aynı olmasına karşın dizayn farklılıgı var.. ilk resimdekinde olan sistemde aracın hareket halinde iken kullanılmasında problem olur.. buna göre çift rulmanlı bir şey yapabilirlerdi.. gerek görülmedigine göre sadece destek amaçlı düşünülmüş gibime geliyor.. son resimdeki sistemi büyüterek baktım çözemedim.. teker e takılan ana blok döndügüne göre teker milinden destek alan parçanın ayrı olması gerek.. turuncu renkli göbek milinde çalıştıgını gösteren boya dökülmesi-iz vs olmaması tekerdeki ve mildeki parçanın yekpare olmadıgını gösteriyor.. göbekte igne tip rulman kullanmışlar gibime geldi... bu kadar beyin cimlastigi yeter... bu saatte...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri