Unimog - Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan israfil_baku Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 499
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 265,348
Ynt: Unimog - Karavan

Selamun aleykum arkadaşlar.Kasanın künclerinin yapılması için 0,8 mm lik alüminum tabakalardan istifade etdim.Ölçüleri 14x14sm nezere aldım.Amma bazı bagaj bölümlerinin yanında künc profillerinin kesilmesi zorunlu olduğu eni azaltmağa mecbur oldum.Sonda 11.5 x11.5 sm lik profil alındı.

IMAG0523.jpg

IMAG0519.jpg

IMAG0520.jpg

Etiketler

Arkadaşlar kasanın sol arka bölümündeki bagajı LPG tüpler için düşünmüşdüm.Ve şu bölümün üzerinde çalışmağa başladım.2 adet 12.5 litrelik tüp yerleşdi.tüplerin sol tarafında bir boş alan kalıyordu.Düşüncemi zaten neçe gün idi ısıtıcı için mazot deposunun yeri meşkul ediyordu.Şu boş alan depo için idealdir deye düşündüm.Şu boşluğa göre bir yakıt deposu kaynak etdim.Tüplerin atına ve duvara bağlayan karmakların yanına 1.5 sm lik köpük lastik yapıştırdım.

IMG-20130413-WA0000.jpg

IMAG0612.jpg

IMAG0614.jpg

Herkese selamlar.Arkadaşlar kasanın arka yan bölümündeki camları açılmayan düşünmüşdüm.Amma ölçüllerine uyğun camlar bulamadım.Sonda bunlarıda kendım yapmak kararına geldim.Kalınlık 8mm olmak üzre organik cam buldum.(reklam panoları satan dükkanda)Camın çerçevesini 5x5sm ölçülerinde 5 mm kalınlıkda alüminum profilden kaynak etdim.Zımparaladım.iyi bir çerçeve alndi.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

IMAG0591.jpg

İsrafil Bey selamlar, kolay gelsin.
LPG tüplerini koyduğunuz bölmenin alt tarafına havalandırma açmanız gerek. Allah korusun gaz kaçağı olursa havadan ağır olan LPG' nin dışarı atılmasını sağlayacaktır. Havalandırmalarda böcek vb. girişini önlemek için tel de olsa iyi olur...

theta' Alıntı:
İsrafil Bey selamlar, kolay gelsin.
LPG tüplerini koyduğunuz bölmenin alt tarafına havalandırma açmanız gerek. Allah korusun gaz kaçağı olursa havadan ağır olan LPG' nin dışarı atılmasını sağlayacaktır. Havalandırmalarda böcek vb. girişini önlemek için tel de olsa iyi olur...
Serdar bey ilginizden dolayı teşekkür ederim SİZİ VE BÜTÜN ARKADAŞLARI selamlıyorum.
LPG bölümünün kapakında bu delikleri düşünmüşüm.
İleride resimlerini koyacağım.

Arkadaşlar herkesi selamlıyorum.Kasanın uzerindeki LPG ,arka ve yan bagaj bölümlerinin kapılarının yapım aşamasına keçdim.Yene de kapıların çerçevesini 5x5 sm ,4mm kalınlıklı alüminum profilden kaynaklamakla düzeltdim.Kapıların kenarlarında bölümlerin hermetikleyini korumak maksati ile lastik bant yapıştırmak için yine de fotoda gördüyünüz alüminum profilden kaynak etdim.LPG bölümünün
havalandırılması çok önemli olduğu için kapakda ilave havalandırma deliyi açdım.Vede estetik ğörünüm de çok ilgimi çeken taraf olduğu için paslanmaz krom metalden yat havalandırma kapaği kullandim.Kapakın istiqametini geriye doğru koydum ki,hareket esnasında zorunlu hava çekme olsun.Havalandırma kapağındaki arakesmeler çok aralı olduğu için kapinin ıç tarafına tel de koydum .Böcek falan ğirmesinde.Hemde şu bölümde KASANIN İÇ KISMINA yerleşdireceyim ana panele bağlı gaz dedektoru düşünmüşüm.

IMAG0584.jpg

IMAG0585.jpg

IMAG0588.jpg

IMAG0589.jpg

Belki biraz geç ama pencere için Seitz S4 niçin düşünmediniz; bence çok yakışırdı?... ::smiley:

http://dometic.com/enie/International/Site/Caravan/Window-Systems/

http://dometic.com/enie/International/Site/Caravan/Window-Systems/products/?productdataid=69750

http://dometic.com/enie/International/Site/Caravan/Window-Systems/products/?productdataid=69752

Kolay gelsin. :smiley:
Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Belki biraz geç ama pencere için Seitz S4 niçin düşünmediniz; bence çok yakışırdı?... ::smiley:

http://dometic.com/enie/International/Site/Caravan/Window-Systems/

http://dometic.com/enie/International/Site/Caravan/Window-Systems/products/?productdataid=69750

http://dometic.com/enie/International/Site/Caravan/Window-Systems/products/?productdataid=69752

Kolay gelsin. :smiley:
Cavid Sezen
Cavid abi selamlar.Bilmedim bu siteni.Amma şu pencereleri açılmayan düşünmüşdüm.Diger 2 tane pencerede var ya onlar şu Siz dediyiniz kimi açılan cam olacak.Eski kasadan kaldıda.

Herkese selamlar.Arkadaşlar kasanın bagaj bölümlerinin kapaklarıni ve künc profillerini boyacıya verdim.Bu arada arka stop lambaları ile uğraşmaya başladım.Led stop lambaları kullanmaya kara verdim.Her bir lampa bloku tahmin 4A-dir.Kabloların aractan kasaya girişini fotoda göründüyü kimi ilave goruyucu künc alümin profil ve lastik boru ile oyanklığa,her türlü darbeye karşı korudum.

IMAG0627.jpg

IMAG0629.jpg

IMAG0772.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR