Unimog - Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan israfil_baku Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 499
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 266,387
Ynt: Unimog - Karavan

Turan YUCEL' Alıntı:
Ellerinize saglık muhteşem bir iş çıkıyor yapacaklarınızı meraklı bir şekilde takipteym.
Hayırlı günler dilerim.
Selamlar TURAN
[/quote
Turan abi selamlar .Hoş sözlerinize göre teşekkür ederim.

Etiketler

Turan YUCEL' Alıntı:
İstanbula gelirseniz görüşelim.

Turan YÜCEL (PASHA)
yavuz-çelikel' Alıntı:
Şahane iş olmuş, ben kaçırmışım konuyu, okuyacağım diye helak oldum:smiley::smiley::smiley:
Yavuz kardeş selamlıyorum seni . umarım beyenmişsin projemi,? :smiley: ;)
Turan abi şu araba İstanbul havasını iyi tanır.zaten oralı :smiley: :smiley:
Kısmet olsa gelende görüşürüz mutlaka.Siz bir bizlere misafir gelseniz sevinirim....

israfil_baku' Alıntı:
Yavuz kardeş selamlıyorum seni . umarım beyenmişsin projemi,? :smiley: ;)
Turan abi şu araba İstanbul havasını iyitanır. :smiley: :smiley:
Kısmet olsa gelende görüşürüz mutlaka.Siz bir bizlere misafir gelseniz sevinirim....
İşallah oraya gelmek kısmet olur bende çok istiyorum. Hayırlısı olsun.

Arkadaşlar devam edelim.Çok önemli bir konuda fikirlerimi tekrar bölüşmek isterim.Zaten evvelceden bu konuda yazmışdım.
Arabanın motor bölümüne, kasadaki akülerin motor çalışırken şarj olunmasını sağlamak için alternator monte etdim.bura kadar belli .
Bu aşamada her şey yolunda .Amma ortaya böyle bir soru çıkıyor.İki farklı cereyanın eksi kutupları bir yerde ola bilirmi?
Alternatörlerin eksi kutupları cevdesine baglı olduğu için kasanin alternatörü ile arabanın alternatoru birleşmiş.Kasada elektrik 12V ,arabanın elektrik sitemi ise 24V.
Bu konu ile ilgili sayın Atilla abi ile Ferhat abinin değerli fikirlerini oğrendim.Kendilerine buradan teşekkür ederim.
Elektrik montajı bakımından poblem yok.
Amma denedim koyduğum alternatörü.Kasada test esnasında araba çalışırken televiyonun ekranında paralel çizciler ortaya çıkdı.
Birde ses sisteminde ilave vızıltı sesleri eşidilmeye başlandı.Koyduğum alternatörü devre dışı bırakan kimi şu ilave porblemler ortadan kalkıyor.
Ben de koydugum alternatorun gevdesini fotodakı kimi şasseden ayırdim.Ve eksi kutup için kasaya kablo çekdim.

ilk variant.jpg

IMAG0788.jpg

IMAG0786.jpg

Her kesi selamliyorum.Devam edelim.
Arkada şassenin arasında kasanın altrinda boş bir yer kalmışdı.
Bu alana uyğun olmak üzre bir pis su çeni kaynak etdim.Çeni yinede 4 mm lik alüminumdan yapdım.Çenin altını iki kat yapdim.Ölçüleri 60x66x32 sm alındı.Hemen üzerine ultrasonic seviyye sensorunu monte etdim.
Çen çamur ve su deyen yerde olduğu için seviyye sensorunun üzerini korumak maksatı ile kapakla örtdüm.İlave etmek isterdim ki ısıtıcının mazot deposunun da sensorunu yerine monte etdim.

IMAG0775.jpg

IMAG0726.jpg

IMAG0727.jpg

IMAG0776.jpg

IMAG0831.jpg

Selam.Arkadaşlar kasanın içinde etrafı görmek için kameralar düşünmüşüm.Ana panelde monte edeceyim recorderin 4 tane camera girişi var.(resimdeki model)Kameraların üzeri için alüminum kapaklar yapdım.
Birde arabanın içinde geri vites kamerasını monte etdim.Kameranın monitorunu aynanın yerine ayarladım.

IMAG0743.jpg

IMAG0749.jpg

IMAG0768.jpg

sh 132.JPG

bariscim' Alıntı:
Güzelleştirmeler devam ediyor. Kolay gelsin...
selamun aleykum Alpaslan bey.Inanin sanki hayatın 40 senesinin hesabını veriyorum.Zor amma çok keyf verici bir işler.
İlginizden dolayı teşekkür ederim.

israfil_baku' Alıntı:
Amma denedim koyduğum alternatörü.Kasada test esnasında araba çalışırken televiyonun ekranında paralel çizciler ortaya çıkdı.
Birde ses sisteminde ilave vızıltı sesleri eşidilmeye başlandı.Koyduğum alternatörü devre dışı bırakan kimi şu ilave porblemler ortadan kalkıyor.
Ben de koydugum alternatorun gevdesini fotodakı kimi şasseden ayırdim.Ve eksi kutup için kasaya kablo çekdim.
Kolay gelsin. :smiley:

Problemin kaynağı şase bağlantılarının farklı yerlerden alınmasından kaynaklanıyor olabilir. Şöyle ki alternatör ile akü arasında akım şaseden bir yol izleyerek ulaşır. Bağladığınız televizyon da bu yol üzerinde veya daha çok alternatöre yakın bir noktadan şase alıyorsa aradaki gerilim dalgalanmasından etkilenebilir. Alternatörü şaseden izole etmek yerine alternatör ile akü arasında doğrudan kablo çekerek de giderilebilir. Alternatör yapısı gereği parazitli bir gerilim üretir. Bu gerilimi fitreleyen elaman ise aküdür. Filtrelemenin yetersiz olması durumunda da ilave kablo bile çekilse parazitik sorunlar oluşabilir. Bunu engellemek için de bobin ve kondansatörden oluşan filtre elemanı kullanılabilir. Hani şu bazı oto teyplerine ilave edilenler gibi.

aku_parazit.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR