Unimog - Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan israfil_baku Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 499
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 266,558
Ynt: Unimog - Karavan

arabanın motor bölümünden ve elektrikli winçden gelen kabloların kasanın içine girişinin hermetikliyini temin etmek için kabloları ilave lastik boruların içine saldım.

IMAG0773.jpg

IMAG0774.jpg

IMAG0823.jpg

Etiketler

israfil_baku' Alıntı:
... yeni arabada kullanacağım tüm elektrik avadanlıklarına ayrıca eksi ve artı kutuplar için kablo çekeceyim...

Sevgili İsrafil, biraz kaçırmışım yapım serüvenini. Biraz geriden başladım. Bu arada bir cümlenin içindeki "yeni araba" lafın dikkatimi çekti. Sonraki projeden mi söz ediyorsun ? Doğrusu eğer öyleyse, böyle bir araç yapımından sonra acaba sıradaki ne olur diye şimdiden merak eder oldum, ...

Çalışmaların harika devam ediyor, ilgiyle izliyorum. Kolay gelsin...

Alpaslan

Herkesi selamlıyorum.Arkadaşlar devam edelim.
Nihayet ki,kasanın içindeki işlemlere başladım.Zaten en can atdığım bölüm işin şu kısmı.İlk işim klimanın duvar içi kanallarına girişi monte etmekden ibaret oldu.Bu işlemi bitirdim ve elektrik tesisastının kablolarını çekmeye başladım.Evvelde dediyim kimi tüm elektrikli avadanlıklara eksi ve artı kutuplara göre ayrica kablo çekdim.Kabloların hepsini ayrıca yanmayan borularlın içine saldım.
Kabloları ümumen duvar içi pofillerin içinden çekirtdım.Led lambalar için 2x1.5,220 voltluk tesisatlar için 2x2.5,buz dolabi kimi avadanlıklar için ise 2x6 mm lik kablolar kullandım.

IMAG0844.jpg

IMAG0843.jpg

Kolay gelsin israfil bey 220 volt ile çalıştıracağınız cihazlar haricindeki tesisatı tek hat çekebilse idiniz bu kadar çok kablo çekmek zorunda kalmazdınız ama bir bildiğiniz vardır muhakkak hayırlı olsun

dopamin' Alıntı:
Kolay gelsin israfil bey 220 volt ile çalıştıracağınız cihazlar haricindeki tesisatı tek hat çekebilse idiniz bu kadar çok kablo çekmek zorunda kalmazdınız ama bir bildiğiniz vardır muhakkak hayırlı olsun
Ömer bey kasanın şassesinin arabanın şassesi ile ayri kalma talebi var deye ayrı kablo çekdim.araba 24v ,kasa ise 12 voltluk sistemle techiz edilmişdir.Evvelceden yazmışım şu konuda.Dikkatinize göre teşekkür ederim.

Akadaşlar sizleri selamlıyorum.Devam edelim
Kasanın içinin elektrik techizatında bir haylı uğraşmak zorundaymışım.Ben kolay sanmışdım.Amma bir türlü yekunlaştırmak azmindeyik inşaALLAH.Elektrik siztemini bitirdiyim yerlerin hemen ses ve istilik izolyasionuna başlamışım bele.

IMAG0848.jpg

IMAG0850.jpg

IMAG0852.jpg

IMAG0855.jpg

IMAG0856.jpg

İyi günler.Arkadaşlar devam edelim.
Su deposunun yatak altina yerleştirilmesini de bitirdim.Su çeninin yerleştiyi bölümü izole etmek için ahşap paneller kullandım ve üzerini boyadım.Panellerin çelik profillerle arasını silikonladım (sürtünme sesini önlemek için) ve vidaladım.

IMAG0869.jpg

IMAG0870.jpg

IMAG0880.jpg

IMAG0885.jpg

IMAG0881.jpg

Arkadaşlar su çeninin altina ve çeni yukarıdan tutan kolların altına ilpli lastik tabaka koydum.gelecekde her türlü sürtünme sesini ve darbe gücünü hafifletmek için.Hava dolaşımı için boşluk kalsın deye çenin altindakı tabakanı dar zolaklar halinde yapdim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR