Unimog - Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan israfil_baku Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 499
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 266,553
Ynt: Unimog - Karavan

Levent bey fan emiş ağzi içeriden hava alır .Katılıyorum sizin fikrinize.Çabuk ısınır ıçeri.amma yanma odası için egzoz ağzı ile yakın olur deye böyle monte etdim. Aslında arkada egzoz çıkışını monte etmişdim boş kalmasın deye yanma odasının hava girişini oradan keçirtdim.
(fotoda egzozun dış hava tahliye çıkışı)

____0156.jpg

Etiketler

buralpdi' Alıntı:
bir uyarı daha yapmak istiyorum :smiley:
ısıtıcıdan daha iyi verim alabilmek için yanma odası için hava emiş hortumuda aşşağı(egsoz hortumu gibi) doğru olmalı, (tıkanma, sert rüzgar,yağmur gibi nedenlerden)
içerisini daha çabuk ısıtması içinde fan emiş ağzı içeriden havayı alıp kazandan geçirip tekrar içeri üflemeli,
selamlar
Levent abi ilginizden dolayı çok çok teşekkürler.Daim beklerim degerli fikirlerinizi.

Arkadaşlar selamlıyorum sizleri.Devam edelim.
Karavanda LPG li ocak üzerinde açıla bılen yuvarlak cam nezerde tutmuşdum .Amma ocağın yeri tam belli olmadığından camı taka bilmirdim.Artık iç kaplama işleri başlandığından cam yeri belli oldu ve camı takdım.
Banyo içinde nefesliyi takdım.Ve fotolarını siz degerli arkadaşlarla paylaşıyorum.

IMAG0971.jpg

IMAG0972.jpg

IMAG0982.jpg

____0157.jpg

IMAG0977.jpg

Daha önce yazıldı mıydı hatırlamıyorum, güneş panellerinizi araç gövdesinden 5-10 santim yukarı kaldırıp rahat soğumalarını sağlarsanız daha verimli çalışırlar.

TA2RX' Alıntı:
Daha önce yazıldı mıydı hatırlamıyorum, güneş panellerinizi araç gövdesinden 5-10 santim yukarı kaldırıp rahat soğumalarını sağlarsanız daha verimli çalışırlar.
Bekir abi merhabalar.Şu fotodakı panel en ön sıradaki paneldir.panelin aracın hareket tarafına olan hissesini ormanda ağac budakları girir deye profili tabandan kaynak etmişim.Şu panelin kalan taralarını ve diger panellerin tamam tarafları açıkdır.Ve altında 2-3 sm lik bir boşluk vardır.

IMAG0516.jpg

IMAG0517.jpg

bariscim' Alıntı:
İsrafil Bey, çok güzel oluyor...
Bitişi ile ilgili aklından geçirdiğin bir zaman var mı?
Alpaslan bey merhaba.
2 ay sonra düşünürüm ki bitire bilirim.Amma ilave çok işler çıkıyor.Mobilya meselesinde poblem çikmasa iyi olur.İlk tam test seyahetinin ramazan ayından sonra düşünürüm.İNŞAALLAH.

Herkesi selamlıyorum.
Devam edelim.Pis su deposunun ve kanalizasiyon borularının montaj işleri ile uğraşmışım kaç gündür.Sözün doğrusu kasa ve şassenin ayrı-ayrı hareketli olması işleri zorlaştırıyor.Pis su deposu arabanın şassesine bağlı olduğundan kasa ile birlikde hareketli olmayacakdır.Deponun pis su girişi 2 tarafdan olamsı zorunlu oldu.birde havalandırma borusu kaynak etdim .Depoya koridordan su tahliye çıkışı ,banyodakı taban su çıkışı,evyenin kanalizasiyon boruları birlikde depoya bir tarafdan giriyor.Diger tarafdan ise mutfakdaki evyeden gelen boru birleşiyor.Birleşmelerin hermetikliyinin saklamak için ipli lastik çift katli boruları çelik çelepcelerle aluminum borulara bağladım.Kanalizasiyon borularının(aluminum) kasaya girşini iç tarafdan kaynak etdim ve dişarıdan şu boruların kenarı ile su girişini engellemiş oldum.Döşemenin altinda hiç bir boru birleşmesi yoktur.Borularin hepsi 50 mm likdir.

IMAG0988.jpg

IMAG0987.jpg

IMAG0991.jpg

IMAG0989.jpg

IMAG0997.jpg

Selamun aleykum.Arkadaşlar devam edelim.
Kasanın iç duvarlarının kaplama işlemleri hızla sürüyor.Döşemeye 18 mm-lik.duvarlara ise 10 mm-lik ahşap paneller kullanıyorum.Ahşap paneller tam kaplama bitdikden sonra dolğu ile imal olunacak ve iç boyama yarım-mat olacakdır.Bildirmek isterim ki,kasanın ıçını otoboya ile boyayacağım.

IMAG1004.jpg

IMAG1005.jpg

IMAG1006.jpg

IMAG1009.jpg

IMAG1008.jpg

israfil bey araç bittiğinde toplam ne kadar bir ağırlık olmasını hesapladınızmı ? Resimlere bakarak ağır olacakmış gibi bir algı oluştu bendede bunu merak ettim ilgiyle ve zevkle takip ediyorum kolay gelsin...

Serkan bey kasanın ağırlığı 2500 kg mı aşmayacağını düşünüyorum.Arabanın toplam ağırlığı ise tahmin 7500 -7800 kg olacakdır.(Tam yüklenmiş formatda)

Herkese selamlar.Arkadaşlar kasanın iç yapılandırma işlemleri hızla devam ediyor.Şofbenin dış hava çıkışı plastikden olduğundan ve kasanın gevdesine birleşmesinin sağlam olmayacağını düşünerek yeni bir menfez kaynak etdim.ve zımparaladım.

____0162.jpg

IMAG1028.jpg

IMAG1029.jpg

IMAG1030.jpg

IMAG1031.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR