Unimog - Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan israfil_baku Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 499
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 266,376
Ynt: Unimog - Karavan

Kim deye bilirki doğulduğu ,boyüdüyü köyü özlemeyib.
Kim çocukluğu için hiç darıxmadı.
şu seyahet vurğunluğu beni böyle bir aracın üzerinde gezenev yapmaga tehrik ediyor...
fotoda doğulub,böyüdüyüm kasaba.

lahic.jpg

Etiketler

Anlaşılan karavan yapımını izlemekle yetinmeyeceğiz, objektifinizden 7994 nolu foto gibi daha muhteşem güzellikleride
izleyeceğiz. Selamlar

Güngör abi sizede selam olsun.Ayip söylemeside profesionel fotografçıliq ile meşqul oluyorum.Eger meraklı olursa arada bazı seyahatlarda çekdiyiyim fotoları da ilave ederim.
.ŞU foto size ve degerli forum üyelerine hediyyem olsun.fotonun ismini de ...gezenbilir... koydum

gezenbilir.jpg

israfil_baku' Alıntı:
Güngör abi sizede selam olsun.Ayip söylemeside profesionel fotografçıliq ile meşqul oluyorum.Eger meraklı oılrusa arada bazı seyahatlarda çekdiyiyim fotoları da ilave ederim.

israfil bey,bu forumda böyle güzel fotların meraklısı olmazmı,siz ilave edin olanları.

kolaylıkar diliyorum,teşekkürler

israfil_baku' Alıntı:
Güngör abi sizede selam olsun.Ayip söylemeside profesionel fotografçıliq ile meşqul oluyorum.Eger meraklı oılrusa arada bazı seyahatlarda çekdiyiyim fotoları da ilave ederim.

Maharet neden ayıp olsun, lütfen gezi başlığı açarak gezi yazısı ve fotograflarıda yüklersen arada karışmasınlar. Selamlar

Mükemmel resimler Azeri gardaşım,nasip olursa Haziranda (www.turkiyejeepsafari.com) grup olarak Azarbaycan a gelme fikrimiz var inşallah bu doğayı bizde görürüz.. ...projeni de ilgi ile izliyoruz

selamlarımla

arkadaşıar her kese selam.devam edelim.
Yan duvarlar yerine son kez kaynak olundukdan sonra kasanın tavanının monte edilmesine başladım.tavan bölümünü 4 mm kalınlıklı alüminum panellerden yapdım.
Bu panellerin tam kasa boyu(2.5x4mt) olmadığı için 3 edet paneli bir birine kaynak etdim..
Tavanın alüminum tabakasının altında ahşap kat olmadığı için istlik izolyasiyonu için metal karkası ile tabakanın arasında cam elyaf kullandım.(şekilde gösterildiyi kimi )Çalışma esnasında poblem yaratmasın deye bir tarafi folyolu olan elyafa üstünlük verdim.

IMAG0536.jpg

IMAG0508.jpg

IMAG0536.jpg

Sayın arkadaşlar.Bir konu hakkıda danışmak isterdim.
Karavanı olan arkadaşlar daha iyi bilir.Kasanın iç kısmında havalandırma boruları daim yer tutar.Bu sorun hemde düzgün közülmelidir.Ben düşündüm ki,tavanın kafesinin yapilması esnasinda metal pfofilleri öyle kaynak edimki bana lazım olan yerlere hava akını ulaşa bilsin .fotoda orta ile geden 4x8 sm lik profili esas yatağın üzerine iki tarafdan dönderdim.kullanacagım hava çikişlarıda ayarlana bilen olduğundan hava akınını tam isteye göre ayarlana bilinir.

hava ak;m;.jpg

sual oluna biler ki nem ve pas kokusu,temperatur farkından kondensat suyu yaranmazmı,??
bunu önlemek için tavan ile kafes arasinda cam elyaf katı kullanmışım.ve hava akını oıacak pofilin içerisini kerosinle(kalmış pas kalıklarını çözmek için) doldurup bir süre çalkalayandan sonra kerosini boşaltıb kurutdum .(ğüclü hava akını ile)ve pofillerin içerisini marin anti pas boya ile doldurup bir gece bekledim .ve boşaldıp iyice hava akını ile kurutdum. düşünüyorum ki koku olmaz .
herhalde siz degerli artkadaşların fikrini bilmek çok hoş olur..

07gokhanlc' Alıntı:
Mükemmel resimler Azeri gardaşım,nasip olursa Haziranda (www.turkiyejeepsafari.com) grup olarak Azarbaycan a gelme fikrimiz var inşallah bu doğayı bizde görürüz.. ...projeni de ilgi ile izliyoruz

selamlarımla
Sayın Ğökhan bey.Her zaman beklerim.buyurun gelin, görüşürüz.İnşaALLAH o zamana kadar ben de bitiririm karavanımı.Her konuda yardıma hazırım.
Lahicda oldunuz siz ..sitenizde bakdım

Gerçi bitmiş gibi görünüyor ama camyünü yerine taşyünü kullanılırsa daha emniyetli olur. Camyünü yanıcıdır. Taşyünü (kaya yünü) ise yanmaz. Nem ve korozyon açısından da özellikleri daha iyidir.

Selamlar,
Efe

Selamun-aleykum her kese.
Sayın arkadaşlar tavan bölmünü biter-bitirmez hemen güneş panellerinin montajina başladım.Bu hüsusta bana evezsiz yardımlarına göre sayın ÖNDER beye teşekkür ederim.
Tavanda alüminium köşe profillerinden kesilmiş 5 sm -lik parçaları kaynak etdim.Bu bana panellerin yan profillerinin kasanın tavanına sert birleşmesi için yaradı.4 adet 150 watt-lık panel kullandım.Şu panellerin bir birine birleşme kablolarının muhaizası önemli bir sorun.bunun için yene de alüminium profil kullandım.Ormanlık alanda agac budakları kabloları koparmasın ve kabloların yanlarından içeriye su girmesin deye profilin altını tutkal ile doldurdum.

IMAG0513.jpg

IMAG0515.jpg

IMAG0510.jpg

IMAG0516.jpg

IMG-20130126-WA0001[1].jpg

israfil_baku' Alıntı:
Selamun-aleykum her kese.
Sayın arkadaşlar tavan bölmünü biter-bitirmez hemen güneş panellerinin montajina başladım.Bu hüsusta bana evezsiz yardımlarına göre sayın ÖNDER beye teşekkür ederim.
Tavanda alüminium köşe profillerinden kesilmiş 5 sm -lik parçaları kaynak etdim.Bu bana panellerin yan profillerinin kasanın tavanına sert birleşmesi için yaradı.4 adet 150 watt-lık panel kullandım.Şu panellerin bir birine birleşme kablolarının muhaizası önemli bir sorun.bunun için yene de alüminium profil kullandım.Ormanlık alanda agac budakları kabloları koparmasın ve kabloların yanlarından içeriye su girmesin deye profilin altını tutkal ile doldurdum.

Profillerin altında rahat hava dolaşımı olacak şekilde (bir kaç santim) boşluk bırakırsanız paneller daha verimli çalışır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR