Unimog - Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan israfil_baku Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 499
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 266,376
Ynt: Unimog - Karavan

ozzy1' Alıntı:
İsrafil bey kolay gelsin heyecanla takip ediyorum.bende allah izin verirse BMC(4X4) kamyon karavan yapacağım.
Ön arka vinçlerinizi çok merak ediyorum.Antalyadan Cengiz...
Selamun aleykum. Cengiz kardeş inşaALLAH başla.Şu vinç konusunda yakın zamanda yazarım.Onu söylemek isterim ki,UNİMOGun kendi hidroulik sistemi olduğu için ben arabanın önünde hidroulik vinç kullandım.fotolarını yarın ilave ederim ve daha geniş yazarım.ilginizden dolayı teşekkürler.

Etiketler

gezmen' Alıntı:
Birçok karavancının hayallerini süsleyen bu türden bir gezenevin yapım öyküsünü ilgiyle izliyor olacağız; kolay gelsin. :smiley:

Cavid Sezen
Cavid abi sizi selamlyorum.Her zaman önerilerinizi beklerim.Teşekkürler.

tango' Alıntı:
İsrafil bey benim gibi eminim birçok karavancının ulaşmak istediği bir Karavan modelinin imalatını bizlerle paylaşmanız çok güzel.
Umarım bir an önce yollarda(yoldışında) olursunuz.Kolay gelsin ilgiyle takip ediyorum.
TANJU bey merhabalar.Bu projeni paylaşmak bile bir zevk.İnanıyorum ki,bir zaman kime ise gerek olur.Bizimde insanların mutlu halinde bir katkımız olur.Sizlere teşekkür ederim.

VE YİNE DEVAM.
Arkadaşlar.Şu tutkal ve ya yapışgan problemi var ya çok zor.Mesela ben kaç tür tutkal denedim.
Bu konuda en dikkat çeken makam kuruyandan sonra tutkalın elastik olması konusudur.YANİ fiber katının ahşap yüzeye yapışmasını sonra seyahet esnasında kopmaması söz konusu.
İlk ben 1 ci fotoda gosterilen bir lastik bazli tutkal testi yapdım.şu tutkal daha çok lastik ve kendi yumşak olan malzemeler için imiş.KURUMA SURESİ ÇOK UZUNDUR.
yeni testimizden çekmedi .kuruyanda sonra elastikliyi yok olmuş.hatırlatmak isterim ki,bizim sethlerimizin biri emici digeri ise emici deyil.
daha sonra 2 ci fotodaki bir tutkal kullandik.amma bu tutkalda yaramadı .ona göre ki,yuzeyde çok sert kalıyor .bir küçük nokta koptumu sona kopma devam edecek.hatirlatmak isterim ki şu tutkalın yaramamasına başqa bir sebeb de var. şu tutkal polüretan bazlı olduğu için kuruma esnasında şişme veriyor. Sethlerin yapışmasında polüretan bazlı tutkalların kullanması yanlışdır.şu tercihi bana rus arkadaşlarda söyledi.
SONDA İTALYAN ÜRETİMİ OLAN tutkaldan istifade etdim.ve butun beklentilerm doğrulandı.foto 3.kuvvetli ve elastik yapışiyor.tek sorunu iyi press altında saklamakdır.kuruma süresi 20-30 dakikadır.ve en iyi tarafı temamen kokusuz olmasıdır

IMAG0525.jpg

3.jpg

1.jpg

İsrafil bey çalışmanızı ilgiyle takip ediyorum süper bir çalışma paylaşımınız ve anlatımınız çık iyi ellerinize sağlık kolay gelsin başarılar

takip ;)

Arkadaşlar sizleri selamlyorum.Konumuzu devam etdirelim.
Fibra panelleri ahşap yüzeye ayapıştırmağa başladım.Tutkalın sethde beraber yayılmasını nizamlamak için kenarı tarak kimi olan plastikden istifade etdim.Tutkalın kuruma süresi tahmin 20-30 dakika olduğu için hızlı olmak lazımdır.
Bundan sonra panellerin yüzerine beraber ağırlıklı taşlar koydum.

IMAG0478.jpg

IMAG0479.jpg

IMAG0434.jpg

IMAG0432.jpg

İsrafil bey aracınız hayırlı olsun.Kolay gelsin sonuçta çok güzel bir karavan ortaya çıkartacaksınız ellerinize sağlık :eek: :eek:

İsrafil Bey,

Yeni bir karavancı olarak, bana hayal gibi gelen bir şeyi gerçekleştiriyorsunuz.
Çok emin ve doğru adımlarla ilerleyişinizden, mesleğinizin iyilerinden olduğunuz ve fevkalade iyi bir ön çalışma yapmış olduğunuz belli.
Tüm bunlar yan yana gelince ders niteliğinde harika bir iş çıkardığınızı söylemeliyim.

Kolay gelsin, gönlünüzce olsun.
İzliyor olacağım.

Alpaslan

Kamaz diyarına yakın bir coğrafya da Unimog ,aracınızı taşlamasınlar dikkat edin :smiley:, Cat iniz arkasında karavan olmasa bile çok çok güzel ,büyük özverili ve paylaşımcı projeniz için tebrik ederim.
Çok sevdiğim bir çalışmayı sizede göstereyim.Kolay gelsin.

1347613.jpg

İsrafil bey,
inanın bu gezenevin yapılışını görmek beni çok mutlu etti. hem de bunları bizimle de paylaşmanız ayrı bir mutluluk benim için. hakikaten bizler aynı milletin farklı devletlerindeki gardaşlarız. sayende bunu bir kez daha anlamış oldum.

Sayın arkadaşlar HERKESİ selamlıyorum.Uzun süre yazamadım.Zaman bulamadım.Özür dilerim.
Şu arada kasanın yan duvarlarını bitirib boyacıya verdik .Uzun beklentiden sonra (tahmin 10 gün)yan duvarlarımız hazır oldu.Artık kasanın döşemesi şassenin üzernde hazır idi.Bizim bele sabrımız taşdı.
YAN duvarları tek tek döşemenin yüzerine kaldırıp kaynak etdik.Yan duvarların rengini arabanin kabininin renginde boyatdik.Ben önceden parlak düşünmüşdüm.Sonra arkadaşlarla meslehetleşmelerden sonra 90% mat boya kararı verdim.

IMAG0492.jpg

IMAG0496.jpg

IMAG0497.jpg

IMAG0499.jpg

IMAG0500.jpg

süper bir çalışma...süper bilgi paylaşımı...Elinize sağlık...Bitiminde bir maliyet hesabı da verirseniz dahada süper olur...Ayrıca bu araçla gezmeyi düşündüğünüz hedefleri de paylaşırsanız çok memnun oluruz...Takipteyiz...Kolay gelsin...Selam ve sevgiler...

abucam' Alıntı:
süper bir çalışma...süper bilgi paylaşımı...Elinize sağlık...Bitiminde bir maliyet hesabı da verirseniz dahada süper olur...Ayrıca bu araçla gezmeyi düşündüğünüz hedefleri de paylaşırsanız çok memnun oluruz...Takipteyiz...Kolay gelsin...Selam ve sevgiler...
Sayın Abucam ve arkadaşlar şu fotoya bir bakın...
Diger arabam ve 14 kişilik kamp çadırım.
3 sene önceden 2 ğün kalmışdım arkadaşlarla dağda.Hiç doymak olarmı şu manzaradan.
Daha yükseklere çıkdık..
ve çemenlikde otlayan dağ keçilerine rast geldik ...(2 ci foto)
BAK BU YERLERDE GEDİP KALMAK İSTİYORUM...
Nasıl derler....
yeter söyletme beni..

NUR_7998.JPG

NUR_7994.JPG

IMG_0392.JPG

IMG_0317.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR