TÜV TURK Üzerine

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karavan1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,879
Ynt: Tüv Turk Üzerine

Bu seneki mueyenede karavanda tuvalet kontrolü yaptılar. Aracın tuvaleti varmı diye bakıyorlar. :eek:

Bir de fren testinde sayısal cihazdan geçiyorsa aracınızın her bir tekerleğinin yere basma yükünü izleyebilirsiniz. Alttaki gösterge her dingilde sağ ve sol ağırlıkları ayrı ayrı ölçüyor. Ancak bunlar raporda belirtiltilmiyor. Geçerken dikkat ederseniz öğrenmek mümkün. :smiley:

Bir dikkatimi çeken de far ayar kontrol sistemlerinin zaten hatalı ölçülüyor olması. Aynı aracı muayene tekrarına götürdüğünüzde far ayarına hiç dokunmadığınız halde iki raporun benzer çıkması gerekirken çok farklı sonuç raporları çıkıyor. ;D

Etiketler

Syncro'nun muayenesini bu ay yaptırdım, ilk defa çeki demirinin topuz çapını ölçtüler :eek: muayene bitip aracı dışarı çıkardıktan sonra uzun süre bekledim. Muayene yapan değil başka bir teknisyen gelip plaka pulunu yapıştırdı ve özür
dileyerek muayene yapan arkadaşım karavan onayı vermeye yetkili olmadığından sizi beklettik dedi.

Olsun bir kerede pulu yapıştırtmakta keyif vericiydi.

Aşağıdaki Panelvanı satan arkadaş 2 yılda bir muayene yapıldığını yazmış. :eek:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-peugeot-turkiye-guzeli-yuksek-tavan-uzun-sase-1992-177901360/detay

Araç cinsine minibüs yazmış ve 8+1 koltuklu. Dileyen vatandaş 8+1 minibüslerin ruhsatını otomobile çevirebiliyor. Çevirmese bile 8+1 minibüslerin muayenesi sanırım 2 yılda bir artık.

Merhabalar,

Bende VW Carevella 8+1 var. Ruhsatta araç cinsi MİNİBÜS yazıyordu.
Haziran ayında muayenesi için TUVTURK e gittim.
Aracın cinsinin değişmiş olduğunu. Trafikten işlem yaptırtıp muayene için tekrar gelmem gerektiğini belirttiler.
Trafık şubeye gidip durumu bildirdiğimde, bilgisayarda işlem yapıp şimdi muayeneye gidebilirsiniz dediler.
Tekrar muayeneye gittiğimde ruhsat değişmemiş olmasına rağmen muayene yaptılar ve yeni muayene tarihi olarak 1 yıl sonrasını verdiler.Yetkililere, trafikten araç cinsinin değiştirildiğini muayene aralığının 2 yıl olması gerektiğini söylediğimde, trafik şubede ruhsat değişimi yapmam halinde muayene aralığının 2 yıla çıkacağını belirttiler.
Tekrar trafik şubeye giderek ruhsat değişimi yaptığımda araç cinsinin OTOMOBİL ve muayene tarihinin 2 YIL sonraki tarih olarak yazılmış yeni ruhsatımı aldım.

Özet 8+1 lerin araç cinsi düzeltilmesi işlemi muayene zamanı geldiğinde zorunlu oluyor.

Selamlar,

Ynt: TÜV TURK Üzerine

Benim aklima bir soru geldi. Simdi ruhsatinda karavan yazan kucuk minibus kampervanlarin (transporter, T2, T3 vs.) icinde tuvalet yok ve bir cok kisi porta potti de kullanmiyor. Bu araclarda muayene nasil olacak? Porta potti de ilk yardim cantasi gibi zorunlu mu olacak? :smiley:

Sent from my iPad using Tapatalk

Benimkinde sordular gösterdim. Olmasaydı ne olurdu bilemiyordum. Sorunca Karavan için olması gerekiyor dedi. Yoksa ne yapıyorsunuz diye sormadım. Zorunlu tutarlarsa kullanmayarın da en basitinden bir porta potti bulundurması gerekecektir. Tuvalleti yok, ağır ya da hafif kusur mu yazacaklar. Yoksa öylesine mi soruyorlar. Bakalım, zamanla göreceğiz. ::smiley:

fsirin' Alıntı:
Benimkinde sordular gösterdim. Olmasaydı ne olurdu bilemiyordum. Sorunca Karavan için olması gerekiyor dedi. Yoksa ne yapıyorsunuz diye sormadım. Zorunlu tutarlarsa kullanmayarın da en basitinden bir porta potti bulundurması gerekecektir. Tuvalleti yok, ağır ya da hafif kusur mu yazacaklar. Yoksa öylesine mi soruyorlar. Bakalım, zamanla göreceğiz. ::smiley:

Ferhat bey pardon ben bu yazdiklarinizi Mavisin muayenesi sirasinda yasadiginizi dusundum. Onda banyo bolumu oldugu icin ona baktiklarini sandim. Bu yuzden kucuk araclar nasil olacak demistim. Yani en basit kamperda, bir porta potti bile olsa tuvalet olmasini istiyorlar yada isteyecekler zamanla.

Tüv´ün Almanya´da karavan için gerekli gördükleri:
Koltuk ve masa (yatak olabilir), yatak, mutfak/ocak, dolap/bagaj.

Burada karavanda wc mecburiyet yok ama hemen her tarafta wc boşaltacak yer var.

Türkiye´de wc mecburiyeti var ama wc nereye boşaltılacak karavancılardan başka kimsenin umurunda değil. ;D

Akdeniz45' Alıntı:
Tüv´ün Almanya´da karavan için gerekli gördükleri:
Koltuk ve masa (yatak olabilir), yatak, mutfak/ocak, dolap/bagaj.

Burada karavanda wc mecburiyet yok ama hemen her tarafta wc boşaltacak yer var.

Türkiye´de wc mecburiyeti var ama wc nereye boşaltılacak karavancılardan başka kimsenin umurunda değil. ;D

Huseyin bey cok iyi yakalamissiniz. :smiley:

iki sene önce işyerinin kamyoneti kasasında iz işıklandırması yok diye muayenede kaldı, ışıkların renginin ne olacağını bizzat sordum farketmez dediler, bu sene iz ışıkları kırmızı diye muayenede kaldı :-X :-X :-X sarı olması gerekiyormuş
hersene bir kesime para kazandırmak için ne yapacaklarını şaşırdılar

buralpdi' Alıntı:
iki sene önce işyerinin kamyoneti kasasında iz işıklandırması yok diye muayenede kaldı, ışıkların renginin ne olacağını bizzat sordum farketmez dediler, bu sene iz ışıkları kırmızı diye muayenede kaldı :-X :-X :-X sarı olması gerekiyormuş
hersene bir kesime para kazandırmak için ne yapacaklarını şaşırdılar
Ben de diyordum, kamyoncular neden rengarenk ledleri araçların her bir tarafına koyuyorlar diye. Meğerse muayeneyi garantiye almak içinmiş. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR