TÜV TURK Üzerine

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karavan1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,882
Ynt: TÜV TURK Üzerine

Cok tesekkurler. Yagmurlar bir dinsin baslayacagim kosusturmaya. Elbette buradan yaylasirim. Ama oncelikle su internetin guncellenmesi lazim. Trafik sorgulamada gozuken minibus ibaresinin kamp tasiti minibus olarak degistirilmesi icin bugunlerde trafik subeme gidecegim. Beykoz. Sanirim gerisi daha kolay olarak cozulecek.

Etiketler

Almanlar bizim tüvtürk muayene olayımızı haber yapmışlar video 1 ve 4te kopacaksınız.. Almanca bilmenize gerek yok yurdum insanı küfürü kalayı basıyor.... Ama almanca bilenler önemli bir şey duyarlarsa çevirirlerse sevinirim.
Bu arada Almanlar kompleksli insanlar. yurdumuzun en kötü yerlerini ve en kötü arabalarını gösteriyorlar.. arabalara mekanlara bakınca sanki hindistandaymışız gibi hissedeceksiniz. Halbuki burda Almanyadan daha fazla lüks araç var..

1-)www.spiegel.de/video/video-52049.html
2-)www.spiegel.de/video/video-52047.html
3-)www.spiegel.de/video/video-52098.html
4-)www.spiegel.de/video/video-52116.html

:en tuvturkten cok oldu gectim ama buraya yazmayi unutmusum. Bekleyen varsa yazarim.

İnsel bey merhaba,
bildiğim kadarıyla sizin karavanın arkasında 50 cm.kadar balkon gibi bir uzatma vardı.o kısım ruhsata işlenmişmiydi.Değilse muayenede sorun çıktımı merak ettim. Sami ÜNLÜ

Ben o balkonu kestirip attirdim. Tuvturkten degil hic bir yerden gecmiyordu. :smiley:
Kisaca soyleyeyim. Kamp tasiti ruhsatta yaziyorsa karavanin icine bakmiyorlar. İlgilenmiyorlar. Arkasi olsa belki onunla bile ilgilenmeyebilirlerdi.
Fren, far gibi yurur ve teknik sorunlarla ilgilendiler. Bilginize.
Haa ruhsattaki 9 kisilik koltukla da ilgilenmiyorlar. Hatta dayanamayip sordum. Ruhsata islenmis sorun degil dedi cocuk. 9 kisilik yerin varsa ki var sorun yok dedi.

Cumartesi günü Orhanlıdaki Tüvtürk'e Küheylanı götürdüm.

Aracım Ağır kusurlu alarak çıktı.
Nedeni ise arka camdaki sileceğin çalışmaması. Başka bir kusur yok.
Ben zaten bunu kullanmıyorum, birçok araçtada bu silecek zaten iptal edilmiş dememe rağmen sonuç değişmedi.
Yan camlardaki filmi de Hafif kusur olarak yazmışlar.
Şimdi bir ay içinde sileceği halledip tekrar gideceğim.
Yani araçta bir donanım varsa ve çalışmıyorsa ağır kusur oluyor. Ben sileceği söküp su fıskiyesini de bir tıpayla kapatsaydım, o zaman muayeneden geçecektim.
Aslında arkaya 3. stop lambası da ilave etmeyi düşünüyordum ama artık vazgeçtim. Başıma dert mi açayım!

Valla çok haklısınız Ferhat Bey
Benim aracımda arka camda silecek yok, ben de ihtiyaç oluyor diye taktırmak istiyordum. Fakat bu ihtimal takılmıştı aklıma. Sizin yaşadığınız tecrübe de tekrar hatırlattı doğrusu.
Bir de aklıma şu takılıyor. Benim aracımda (1988 model VW T3 kasa 8+1 koltuk minibüs) arka koltuklarda emniyet kemeri yok. Standardında var mıydı onu da bilmiyorum. Acaba muayenede sorun oluyor mudur?

iş zorlaştırmakta resmi daireleri de geçer oldular.Ben bu arabaya para verip topladıysam muayenesizde gezmemeliyim.Bebeğiniz gibi baktığınız Jeep inizi polis çevirip muayenesi olmadığı için bağlayacak.(Bence içerisinde Türk Kelimesi geçen bir kurum buna bir çözüm bulurr. ;)

benimde öğrenmek istediğim birşey var: bugün bir arkadaşıma 1994 model bir aracı almak için bakmaya gittik ruhsatında 1996 den beri muayene yaptırılmadığını gördük ; acaba muayene yaptırmadan noterden satış veriliyor mu? veriliyorsa o günden bugüne işleyen gecikme cezası satıcının bize anlattığı gibi yeni sahibini bağlamıyor mu? yani sigortası geciken araçlardaki gibi araç satıldıktan sonra yeni satış sonrası yeni sigortada ceza uygulanmadığı gibi muayenede de aynı prosedür mü uygulanıyor

Vallahi Kadir bu iş pek akla yatkın gelmiyor devlet kimsenin gözünün yaşına bakmıyor önce sahibi borçlarını temizlesin noter zaten temiz kağıdı istiyor temiz kağıdı olmadan işlem yapmıyor artık eskisi gibi değil ben neler çektim bilemezsin hesabınızı iyi yapın derim,tüv aylık % 5 gecikme ekliyor 96 dan beri ödenmeyen paralar hatırı sayılır bir para.

yusuf kardeş hiçbir yerde bir açıklama bulamadım yarın notere gidip soracak arkadaş muayene olmadan satış veriyormusunuz diye ama veriyorlarsa sonra muayeneye giderken bu cezaları bizden tahsil etmeleri de saçma geliyor nereye bakmak lazım bilemedim

Bu yazıyı benim karavanım bölümündede yazmıştım herkes okumamış olabilir diye burayada yazma gereyi duydum
Benim muayenede görevli benden motor numarasını göremedikleri için yetkili servisten tesbit istemişdi ruhsatta motor no 7 haneli bir numara vardı bakan usta numaraya doğru dedi aynısını yazdı,servis şefi olmaz önündeki numarada eklenecek dedi tekrar bakın dedi ve uzunca bir numara yazdı 2.muayenede EK 1 e o numaranın tamamın görevli yazdı ve emniyette polis onu istedi size tavsiyem eğer böyle bir işiniz varsa motor numarasının tamamını yazdırın ayrıca ducato larda motor no şarj dinamosunun üstünde bir yerde ve şarj dinamosu motorun arka tarafında alttan bakınca görünmüyor iyice kafayı yukarı kaldırıp bakmak gerekiyor.

yaybek' Alıntı:
Vallahi Kadir bu iş pek akla yatkın gelmiyor devlet kimsenin gözünün yaşına bakmıyor önce sahibi borçlarını temizlesin noter zaten temiz kağıdı istiyor temiz kağıdı olmadan işlem yapmıyor artık eskisi gibi değil ben neler çektim bilemezsin hesabınızı iyi yapın derim,tüv aylık % 5 gecikme ekliyor 96 dan beri ödenmeyen paralar hatırı sayılır bir para.
96 tan beri degil son 5 yıla göre ceza aiıyorlar yani 12x5yılxyuzde5 eşittir yuzde 300
cezası yuzde 300

Dostlar,

Karavanda TÜV muayenesi her yıl mı yoksa iki yılda bir mi?

TÜV ün sitesinde buldum...

Araç Muayene Periodları Yazdır

Hususi (binek) otomobiller ve her türlü römorkları: Hususi (binek) otomobiller ile bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir,

Resmi otomobiller ve her türlü römorkları: Resmi otomobiller ile bunların her türlü römorkları, ilk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir,

Lastik tekerlekli traktörler (LTT) ve her türlü römorkları: Lastik tekerlekli traktörler ile bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında üç yılda bir,

İki veya üç tekerlekli araçlar ve her türlü römorkları: İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,

Diğer motorlu araçlar ve her türlü römorkları: Diğer bütün motorlu araçlar ile bunların her türlü römorkları, ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir periyodik muayeneye tabi tutulur. (Taksi, kamyon, otobüs vb. ticari araçlar bu gruba dahildir.)

Sanırım karavanlarda son gruba giriyor ve her yılda bir muayeneye tabi... :'(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR