Turkiye'de Karavan Donusumu Hk. Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tezcatcatl Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 219
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,224
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O "klima" buharlaşmanın ortamdan ısı çekmesi prensibine göre yapılmış bir alet. Kolonyayı elinize döküp ovuşturursanız serinletir ya, aynı prensip.

"Evaporative cooling" diye araştırırsanız kovadan yapılmış başarılı örneklerini bulursunuz.

En önemli kusuru, bağıl nemin yüksek olduğu bölgelerde buharlaşma sağlanamadığından işe yaramaması. Kuru, çöl ikliminde en yüksek performansı sağlar...

Son düzenleme:

Etiketler

O "klima" buharlaşmanın ortamdan ısı çekemesi prensibine göre yapılmış bir alet. Kolonyayı elinize döküp ovuşturusanız serinletir ya, aynı prensip. "Evaporative cooling" diye araştırırsanız kovadan yapılmış başarılı örneklerini bulursunuz.

En önemli kusuru, bağıl nemin yüksek olduğu bölgelerde buharlaşma sağlanamadığından işe yaramaması. Kuru, çöl ikliminde en yüksek performansı sağlar...

5 sn. arayla yazdık sanırım :smiley:

yada aşağıdaki unitenin kendinden bataryalı olanında (yazdıklarına göre 4-5 saat gidiyormuş) 2 adet alıp, portatif güneş paneli ile gündüzleri doldurulmasını sağlayıp kullanmakta bir çözüm olur ama proje başladımı bilmiyorum.

Zero Breeze - The World’s Coolest Portable Air Conditioner
Kompresörünü merak ettim doğrusu, bahsedilen 150W ile gerçekten soğutabilmesi için harikalar yaratması gerek.
Ya da yetersiz bir serinletme olur sonuç...

Son düzenleme:

.

Artık panelvanda bu akü+solar klima konusu beni “soğutmak” yerine, “kızdırmaya” başladı. :yum:

Yavaş yavaş olmayacak duaya, Arap yallelisi çekmeye döndü allesen. :yum:

Acep bilmem farklı mı düşünürsünüz ?

.
Yok canım rica ederim, azarlamak gibi kızmak da ne haddimize..
Geyiğe de saygımız vardır aslen.

Ama konuyu yeni takip edenlere ”hani belki de olur galiba ?” duygusu vermesinden korkuyorum. Boşu boşuna gereksiz masraf kapısı. :confused:

Son düzenleme:

Tırlarda kulanılan farklı iki klimanın aşağıdaki test neticelerini biraz inceledim.
Birisi: Kompresörlü klima (Bycool Compact), ikincisi suyun buharlaşması esasına dayanan klima (Bycool Flat).

Iki klimanın teknik bilgileri:

Klimaanlage.PNG

Buharlaşma prensibi ile çalışan klimada bir pompa depodaki suyu bir filitreye gönderiyor. Güçlü bir fan filitreyi ıslatan suyun buharlaşmasını sağlıyor. Bu klimada pompa ve fan için elektriğe ihtiyaç var. Buharlaşma prensibi ile çalışan klima kuru sıcak olan yerlerde iyi netice veriyor. Havadaki nem oranı yükseldikçe, nemli havada buharlaşma zorlaştığı için klimanın verimi azalıyor. Bu sistemin iyi tarafı az elektrik yakması.

Kompresörün çalışma sistemini anlatmaya ihtiyaç olmasa gerek.

Her iki sistemin Almanca ismi „Standklima“ yani motor dururken çalısan klima anlamında.

Bilgileri aşağıdaki linkten aldım:
Kompressor kontra Verdunster: Alles Gute kommt von oben

.

Konu belki de kimseyi kırmadan şöyle bağlanabilir ?

Aslında tabii mümkün.
Fakat ne kullanılabilen zaman aralığı, ne sessiz çalışması, ne kapladığı yer (Split), ne gerekli panelleri depolaması ve konumlandırması ne de aküsü dahil masrafı ile ağırlığı bakımından tatminkar

İşte bu da olmaz demenin kibar versiyonu..

Açıkcası kimseyi önleyecek halimiz de yok.
Yeter ki sonunda tecrübelerini dobra dobra yazacak cesaretleri olsun.

Son düzenleme:

@Akdeniz45 Bu evaporatörlü klimalar aslında, bizim eskiden beri bildiğimiz mobil klimaların aynısı imiş.. dış cephesine dokunulamayan, tarihi eser nitelikli devlet dairelerinde gördüm bunlardan.. iş görüyor ama bence değmez.. çünkü,

Sıcak sorununu, Genelde nemli coğrafyalarda yaşadığımız için, kendi bilgim + bugün okuduğum onlarca yorumdan rahatlıkla söyleyebilirim ki, pek işe yarar bir cihaz değil.. bir de yorumlar çok gürültülü olduğu şeklinde..

Ama !

Sn. @EvliyaCelebi2 :smiley:

Bu cihaz aklıma çok yattı :smiley: ses sorunu yok gibi bişey..

Cool My Camper - Air Conditioning For Caravans and Motorhomes

Btu : 2.400
Max güç: 375w
Voltaj :220v
Toplam ağırlık: 20 kg (iç+dış)
700 lük inverter öneriliyor
Boyutlar: 40x50x20 civarı.
Ses : min:48 - max:55 db.
Fiyat: 500 euro civarı.

Keşke, 1.200btu , 10kg ve 200w olsaymış.. ama yine de çok beğendim tasarımı..

Çok kızmazsanız, yorumlarınızı alabilir miyiz ? Bitte ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri