Turkiye'de Karavan Donusumu Hk. Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tezcatcatl Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 219
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,285
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu 18 cm kablo uzunluğunda zaten eksik bir durum var.Bu 18 cm uzunluğunda kablo ile akünün + ucundan invertöre bağlantı yaptınız tamamda peki dönüşü yani akünün eksi ucundan invertöre kaç santimlik kablo ile bağlıyacaksınız yani içinden akım gecen toplam kablo boyu uzadı ne olacak şimdi?
Sakın kabloyu ikiye böler 9 cm akünün artısından gidiş kablosu diger 9 cm lik kablo ile de akünün eksi ucundan çıkan kabloyu yaparım demeyin.

Etiketler
Video: https://m.youtube.com/watch?v=lAeuIQPIPDU

Videodaki karavanda 2 lcd tv, klima , bulaşık mk , çamaşır mk ve kurutma , mikrodalga fırın , 2 duş wc , büyük boy buzdolabı ve derin dondurucu su var tam tamına ev gibi ve de FİYATI 362.000 $ TÜRK LİRASI 1.440.000 TL

Neymiş efendim olabiliyormuş , paran kısıtlıysa araç da 13 M3 ise olmuyormuş .

Video: https://m.youtube.com/watch?v=lAeuIQPIPDU

Videodaki karavanda 2 lcd tv, klima , bulaşık mk , çamaşır mk ve kurutma , mikrodalga fırın , 2 duş wc , büyük boy buzdolabı ve derin dondurucu su var tam tamına ev gibi ve de FİYATI 362.000 $ TÜRK LİRASI 1.440.000 TL

Neymiş efendim olabiliyormuş , paran kısıtlıysa araç da 13 M3 ise olmuyormuş .

Videonun tamamını izlemedim. Aksini söylüyorsa çok şaşırırım. Bu boyuttaki bir hacmi soğutacak klima için, bu ebattaki karavanda bile, ya şebeke ya da jeneratör gerekecektir.

1milyon-20milyon dolar arası teknelerin yıllık bakımlarını yapan çok yakın bir arkadaşım var. (yıllık bakım ücretleri 50.000-500.000usd arası). Dün uzun uzadıya sohbet ettik.. dediği şu oldu: en geniş panel alanına ve minimum iç hacme sahip olan katamaranda bile, klima istendiği an, jeneratör koyuyoruz..

Benim ise ilk düşüncem şu oldu : tekne, karavan gibi 3-4 günde bir şebekeye bağlanmadığı içindir belki ?

Gülerek cevabı şu oldu: 15 yıldır bu işi yapıyorum.. 5.000.000+ lık tekne sahibi olup da, teknesinde 4 saatten fazla geçiren bir tekne sahibi tanımadım.. ;)

Artık sanırım şu konuda anlaştık
Isıtıcı ve klima için fosil şart

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Artık sanırım şu konuda anlaştık
Isıtıcı ve klima için fosil şart

Elektrikli ocağı ve şofbeni de hesaba katarsak Şöyle diyelim :smiley:

1.500w = 150 kg
2.500ah= 750 kg (bütçe sebebiyle jel)
Vesair = 50 kg
Toplam = 950 kg

Karavan= 2.800 kg (iyimser)
Yolcular= 200 kg (bazen 3 yolcu)
Tanklar= 300 kg (iyimser)
Motorsik= 100 kg (iyimser)
Bagajlar= 50 kg (iyimser)
Elektrik= 950 kg
G.Toplam=4.400 kg

Bu arada, yalnız yaşayan ve tv izlemeyen biri olarak elektrik faturama baktım az önce..

çatı dairesi olduğum için her gün 2-3 saat klima kullanırım.. onun dışında televizyonum bile yok..

Günlük ortalama tüketimim: 20 kwh !!

Ben aracımla gezerken bir yerde fazl gün geçirmem normalde iki gün bir gece gibi olur.Eh güzel manzarayı bulmuşum aracın kapısını penceresini açmışım manzaraya karşı ya yemek yiyorum yada çay içiyorum bu anlarda klimada ne ola?
Bana gülebilirsiniz ama ben klimalı binek aracıda kullanmam.Kışın zaten havanın soğuk olmasından dolayı camlar kapalı oluyor araba sanki insan konservesi kutusu durumunda malzemeside ben oluyorum.Haydi bu mecburiyet yazın neden kendimi klima çalıştırıp yine cam kapatarak konserve kutusuna sokayım.Açarım camları orta bir hızda giderken tabiatın ,denizin, ormanın havasını içime çekerim kokusunu hissederim.

LPG ile çalışan klima
Bu haberle lpg ile çalışan klima olabileceğini gördük
Eğer lpg ile çalışan mobil klima üretilebilirse
Bence karavanlar için en mantıklı sistem
Isıtıcı-klima-ocak-şohben-buzdolabı hepsini tüple halletmek
Küçük bir panel ve küçük bir akü ile aydınlatma-tv-şarj vb.

LPG ile çalışan klima
Bu haberle lpg ile çalışan klima olabileceğini gördük
Eğer lpg ile çalışan mobil klima üretilebilirse
Bence karavanlar için en mantıklı sistem
Isıtıcı-klima-ocak-şohben-buzdolabı hepsini tüple halletmek
Küçük bir panel ve küçük bir akü ile aydınlatma-tv-şarj vb.

Bikaç hafta önce hem yerli hem yabancı biraz araçtırma yapmıştım ben de lpg li klima için.

Aynı haberi okuduğumda gülüp geçmiştim. Açık konuşayım, bu haber %99 ihtimalle trol haber.. arada bir çıkan kansere çare, yerli elektrikli otomobil, erke dönergeci, türk bilimadamı ve/ya sanayi ustası haberlerinden biri.. ben henüz lpg li bir klima bulamadım..

.

Belki söyleyeceklerim yadırganacak ama bu yüksek voltajlı başlık, ilk defa teoriden çıkıp karavan yapmayı planlayanlar için, çok faydalı bir şekil alıyor.

Yazılanlar 10 seneyi geçen tarihi içinde forumun çeşitli sayfalarında dağınık olarak zaten bulunsalar, yani defalarca rakamlarla konuşulmuş olsalar da birçoğunun burada komprime yazılıyor olması çok kişinin genel yaklaşım açısından faydasına olmalı.
Tecrübeye dayansa da herşey için herkezi inandırmanın kolay olmadığını biliyoruz, ama bazıları için “acaba” sorusunun uyandırılması bile yeterli olmalı .

Hele bu kadar tecrübe ayni istikameti gösteriyorsa....

.

Son düzenleme:

Bikaç hafta önce hem yerli hem yabancı biraz araçtırma yapmıştım ben de lpg li klima için.

Aynı haberi okuduğumda gülüp geçmiştim. Açık konuşayım, bu haber %99 ihtimalle trol haber.. arada bir çıkan kansere çare, yerli elektrikli otomobil, erke dönergeci, türk bilimadamı ve/ya sanayi ustası haberlerinden biri.. ben henüz lpg li bir klima bulamadım..
Theta bunu yapar
Şu anda 12 volt az enerji harcayan mobil çamaşır makinası üzerinde çalışıyor

Patron.. dikkatli bak lütfen.

Haberdeki klima lpg ile çalışmıyor. Lpg yi soğutucu gaz olarak kullanıyor.
Evet şimdi farkettim
Ancak
Mazotlu ısıtıcılar mazot ile çalışıyor ancak az miktarda elektrik harcıyor
Bunun gibi lpg ile çalışıp az miktarda elektrik harcayan mobil klima olabilirmi diye soralım o zaman
Gerçi mazotlu ısıtıcılarda az elektrik harcamıyor
Bir keresinde çok soğuk bir gecede sürekli yoğun şekilde çalışarak sabaha kadar araç akümü bitirmişti

.
Şu an evler için doğal gazla çalışan klima cihazı değil de, ısı pompasının piyasaya çıkması söz konusu. Klima olarak kullanılabilirliğini bilmiyorum. Başkalarının prensiplerini koyarak olgunlaştırıp üretimine geçdikleri makinalar üzerine sonsuz oynama kabiliyetindeki kaşif Türklere sormalı. Bir yolunu bulurlar muhakkak.
İlgili Web sayfasında teknik bilgileri için bile “sonra bildirilecek” yazıyor. Ne zaman piyasaya ve ne fiyatla sürüleceği de daha meçhul.
Dikkat LPG (Propan+Butan) değil doğal gaz !

Teorik olarak mazot ya da gazla çalışan ve başta kullananı olmak üzere, kimseyi rahatsız etmeyeceğini sanmadığım küçük bir agregat motoru belki çözüm sunabilirdi.
Gasperini firması denemiş, sonunda vazgeçmiş.

LPG’yi soğutucu gaz olarak kullanmanın bir espirisi olmamalı.
Herşey kompresörü çalıştırmakta kitleniyor çünkü..

Tabii haberdeki durum farklı ama hardware üzerine bilgi yok. Sanırım teorik olarak bile dizayn edilmemiş. Sadece prensipten bahsediliyor. Çözülecek çok sorun olmalı..

.

Son düzenleme:

Sonuç olarak çok bunaltıcı yaz sıcaklarında kampinge girip 220 ile klima çalıştırmak yada gölgelik bir alanda esinti yakalamak veya 12 volt vantilatör ile serinlemek dışında seçenek yok
Yazın en sıcak zamanlarında biraz yükseklere çıkmak veya bu dönemlerde daha serin olabilecek yerlere gitmek şeklinde plan yapılabilir
Dışardan elektrik almadan bunaltıcı sıcaklarda akü,panel,invertör ile sürekli klima çalıştırıp serin serin oturmak hayal

.
Şu an evler için doğal gazla çalışan klima cihazı değil de, ısı pompasının piyasaya çıkması söz konusu. Klima olarak kullanılabilirliğini bilmiyorum. Başkalarının prensiplerini koyarak olgunlaştırıp üretimine geçdikleri makinalar üzerine sonsuz oynama kabiliyetindeki kaşif Türklere sormalı. Bir yolunu bulurlar muhakkak.
İlgili Web sayfasında teknik bilgileri için bile “sonra bildirilecek” yazıyor. Ne zaman piyasaya ve ne fiyatla sürüleceği de daha meçhul.
Dikkat Butan değil doğal gaz !

Teorik olarak mazot ya da gazla çalışan ve başta kullananı olmak üzere, kimseyi rahatsız etmeyeceğini sanmadığım küçük bir agregat motoru belki çözüm sunabilirdi.
Gasperini firması denemiş, sonunda vazgeçmiş.

LPG’yi soğutucu gaz olarak kullanmanın bir espirisi olmamalı. Herşey kompresörlü çalıştırmakta kitleniyor çünkü..

.
Aynen öyle abi.

Lpg nin ısı toplama özelliği eminim çok çok azdır. Yoksa çok pahalı argon, freon vb. yerine lpg kullanılırdı..

Lpg, yakıt olarak makul ki heryerde kullanılıyor. Zaten lpg li buzdolaplarında lpg nin yanma özelliğinden faydalanıyor.

Bir kabın içersindeki amonyak vb., lpg nin alevi ile ısıtılıyor.. amonyak gaz haline geçip basıncı arttığı için, minik delikten ilerlemeye başlıyor.. bu basınçla zorla ittirme hareketi, kompresör görevini görüyor.

Sonuç olarak çok bunaltıcı yaz sıcaklarında kampinge girip 220 ile klima çalıştırmak yada gölgelik bir alanda esinti yakalamak veya 12 volt vantilatör ile serinlemek dışında seçenek yok
Yazın en sıcak zamanlarında biraz yükseklere çıkmak veya bu dönemlerde daha serin olabilecek yerlere gitmek şeklinde plan yapılabilir
Dışardan elektrik almadan bunaltıcı sıcaklarda akü,panel,invertör ile sürekli klima çalıştırıp serin serin oturmak hayal

Patron en iyisi portatif panel bence.. hem verimi çok daha yüksek, hem de elektrik üreticem diye güneşin altında durmaktan iyi ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri