Turkiye'de Karavan Donusumu Hk. Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tezcatcatl Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 219
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,226
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Akdeniz45 Bu evaporatörlü klimalar aslında, bizim eskiden beri bildiğimiz mobil klimaların aynısı imiş.. dış cephesine dokunulamayan, tarihi eser nitelikli devlet dairelerinde gördüm bunlardan.. iş görüyor ama bence değmez.. çünkü,

Sıcak sorununu, Genelde nemli coğrafyalarda yaşadığımız için, kendi bilgim + bugün okuduğum onlarca yorumdan rahatlıkla söyleyebilirim ki, pek işe yarar bir cihaz değil.. bir de yorumlar çok gürültülü olduğu şeklinde..

Ama !

Sn. @EvliyaCelebi2 :smiley:

Bu cihaz aklıma çok yattı :smiley: ses sorunu yok gibi bişey..

Cool My Camper - Air Conditioning For Caravans and Motorhomes

Btu : 2.400
Max güç: 375w
Voltaj :220v
Toplam ağırlık: 20 kg (iç+dış)
700 lük inverter öneriliyor
Boyutlar: 40x50x20 civarı.
Ses : min:48 - max:55 db.
Fiyat: 500 euro civarı.

Keşke, 1.200btu , 10kg ve 200w olsaymış.. ama yine de çok beğendim tasarımı..

Çok kızmazsanız, yorumlarınızı alabilir miyiz ? Bitte ?

Obelink Alman karavancılar arasında tanınmış bir Hollanda firması. Aşağıdaki linkte klima hakkında detaylı bilgi var (çok sayıda dilde).
Eurom AC2401 Split Klimaanlage
Bu videoda montajı gösteriliyor. Hollandaca.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=mxAZTWdLR00

Bu konuda forumda başka başlıklar da var.

Son düzenleme:

Etiketler
Obelink Alman karavancılar arasında tanınmış bir Hollanda firması. Aşağıdaki linkte klima hakkında detaylı bilgi var (çok sayıda dilde).
Eurom AC2401 Split Klimaanlage
Bu videoda montajı gösteriliyor. Hollandaca.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=mxAZTWdLR00

Bu konuda forumda başka başlıklar da var.

Ben diğer başlıklarda bu mini split klimaları göremedim abi. Soğutma bölümün hepsini okumama rağmen..

Sorun değil, şimdi deep cycle komusuna geçtim zaten.. biraz bilgileneyim, öyle yazıcam.

.

Alet başka başlık altında hatırladığım kadarıyla en az iki yerde var.
Bence aramaya bile değmez. Çünkü Serdar bey birkaç cevap önce bizde uygulanmasının zorluğunu gayet isabetli gerekçelendirmiş.

Ama yine hatırımda kaldığı kadarıyla bir kritik de, gerekli su miktariyle bazılarının ortama saldığı nem miktarı üzerineydi. Tesir yüzdesi de öyle ahım şahım değil zaten.
Üstelik sistem basit deniyor ama öte taraftan ayni yüzle alakasız fiyat isteniyor. :confused:

Karavanda, kanun demiyelim ama bazı “Fikr-i müşterekler” var. Diğer bir deyişle konuştuğumuz bu son iki çözüm karavancı kitabında yazılı değil. İnanmayanlar sahaya inip anket yapabilir.

.

Son düzenleme:

150W demişken, buzdolabının kapağını açık bırakıp serinlesek, hatta belki önüne küçük bir fan koysak olmaz mı? :D :D :D

.

Bekir bey eh artık, gecenin bu saatinde “uyanık” olma sıfatını iki kere kazandınız sayılır... :yum:

Walla, daha sıcaklar gelmeden, sıcaklar bastı beni. :yum:

Son düzenleme:

@Akdeniz45
Bu cihaz aklıma çok yattı :smiley: ses sorunu yok gibi bişey..

Cool My Camper - Air Conditioning For Caravans and Motorhomes

Btu : 2.400
Max güç: 375w
Voltaj :220v
Toplam ağırlık: 20 kg (iç+dış)
700 lük inverter öneriliyor
Boyutlar: 40x50x20 civarı.
Ses : min:48 - max:55 db.
Fiyat: 500 euro civarı.

cihaz 220 V ta 375 whatt ve 1,7 amper çekiyor,siz eğer aküden inverter ile 220 V olarak besleyecekseniz, aküden inverter kaybı hariç çekeceği akım 31 Amper civarında olacaktır.Az bir tüketim değeri olmasa gerekir.

.

Belki karavanda klima için Amerikalıların çoğunlukla jeneratörü sisteme alabildiklerini atlamamak lazım. Nerdeyse orada jeneratörsüz karavan yok.

AMA; bu parelel dünyada karavanlar 7,5 ton, jeneratörler araçta kolaylıkla kapalı olarak yer bulabiliyorlar, kampingdeki yerler de birbirinden oldukça uzakta.

Düşünün karavanlarda normal ev kapıları, yatak ya da sofaları kullanıyorlar, karavanın önünde oturma adetleri neredeyse barbekü dışında yok, genellikle tracking yapıyorlar, diğer zamanlarını klimalı araçlarında geçiriyorlar.
Emeklilerin önemli bir kısmının zaten karavan tek barınağı, herşey ona göre düzenlenmiş, çöp öğütücüsüne kadar evde kullandıkları bütün aletleri karavanda da kullanıyorlar, kamp yerleri o kadar büyük ki geri manevra yapmadan tekrar yola çıkıyorlar, yollarda şeritler bizdekilerden daha geniş, otobana girip sonra çıkana kadar ayni şeritten gidiyorlar, enerji gereksinimleri bizlerin bilmem kaç katı ama jeneratör ve güçlü kamping elektriği oldukça, temini de olanaklı.

Herneyse bizim öbür dünyada hesap vermemiz daha kolay olacak.
Bence bunlara karavandan ziyade “Yürüyen ev” demeli.
Cavit bey’in kulakları çınlasın.

.

Son düzenleme:

Yaw konuyu uzatmak istemiyorum valla ama, cihazları karıştırıyorsunuz gibime geliyor..

Sn @EvliyaCelebi2 ve sn. @TA2RX ; bahsettiğimiz alet şu: split klima : Cool My Camper - Air Conditioning For Caravans and Motorhomes

Toplam 20 kg.
Max güç : 375w
Marka çok iyi. (@Akdeniz45 dedi )
Soğutma kapasitesi, nemli bölgeler için gayet iyi (son kullanıcı yorumları)

ben bu aleti, bu forumda bulamadım.
.

Ben split aleti değil evaporatif prensibini kast etmiştim, yanlışlıkla alet yazmışım.
Ama siz isterseniz alın ben mani olmayayım.:yum:
Sonucunu da yazmayı ihmal etmeyin ama..

.

Son düzenleme:

cihaz 220 V ta 375 whatt ve 1,7 amper çekiyor,siz eğer aküden inverter ile 220 V olarak besleyecekseniz, aküden inverter kaybı hariç çekeceği akım 31 Amper civarında olacaktır.Az bir tüketim değeri olmasa gerekir.

Evet. 30-35a(max güçte) ciddi bir tüketim. Ancak, yazın antalyada, 600w panel ile, günde 300a üretilebildiği malum.. bunu geceleyin 5 saat çalıştırsak, tahminen 100a tüketecektir..

80a standart kullanım+100a klima= 180a eder. Bu da ulaşılması çok zor bir değer değil.. yanıldığımı düşünmüyorum ama atladığım bir şey varsa lütfen düzeltin.

80a standart kullanım+100a klima= 180a eder. Bu da ulaşılması çok zor bir değer değil..
.

Sanırım kağıt üzerinde dediniz ?

Gününü benim gibi kompresörlü buzdolabı dahil 35Ah ile geçiren bir fakir için, en iyisi konuya daha fazla karışmamak galiba ? :yum:

Son düzenleme:

.

Sanırım kağıt üzerinde dediniz ?

Gününü benim gibi kompresörlü buzdolabı dahil 35Ah ile geçiren bir fakir için, en iyisi konuya daha fazla karışmak galiba ? :yum:

diğer konudaki, 600w+400ah lik sistemi ile, 2 yıldır karavanda yaşayan üstadın (ismini hatırlamıyorum) rakamlarını kullandım..

2 günde bir, 220v bul mak çalıştırıyordu. Yazın buzdolabının çok yakması ve kışın ise webastonun çalışması sebebi ile, ortalama 70ah/gün le, kampingsiz ve alternatörsüz 2 yıldır karavanda yaşıyormuş.. günde 8 saat tv açıkmış.

Tv yerine bizde laptop var. Ne olur ne olmaz diye 80ah/gün alayım dedim. Yazın saç kurutma lazım diil, kışınsa klima lazım diil :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR