Trenle Türkiye Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medford Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 390
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 99,821
Ynt: Trenle Türkiye Turu

medford' Alıntı:
türkiyede hızlı tren sadece ankara eskişehir arasında var bunun dışındaki hatlarda normal yolcu trenlerini kullanıyorum malesef sizin klasik olarak tanımladığınız trenler bugün kullanılmıyor tcdd anahat trenlerinde tüm vagonlar artık modern tsv 2000 lerden oluşmakta belki size yataklı vagonda seyahat etmen değişik gelmiş olabilir o da genelde trenlerin son vagonlarıdır treni tümü değildir tren hakkında merak ettiğiniz her konuda size yardımcı olmaya çalışırım bir sorunuz olursa

Ben bundan yaklaşık 6 yıl önce filan İran'a böyle bir trenle yolculuk yapmıştım.Eskişehirden direkt.Eğer artık öyle trenler yoksa gerçekten çok üzülürüm çünkü rüyalarıma girmek üzere.Saplantı gerecesine getirdiğim şeylerden biri.Hani Türkiye'de yoksa gidip hangi ülkede varsa orada bineceğim artık. :D Durumu böyle özetleyebiliriz.

Etiketler

medford' Alıntı:
adanaya gelip de kebabını yemeden gitmek olmaz adananın en meşhur kebabçısı yüzevler kebaba gittim ve kendime bir adana söyledim yanında gelenleri görünce sanki tek bana değil 4 kişilik bir aileye sofra kurmuşlar gibi geldi yemekten sonra bir mütiş antep fıstıklı irmik helvası ve dondurmayı yedim hayatımda yediğim en güzel ikinci irmik helvasıydı birincisi ankaradaki tavacı recep ustanın irmik helvası ardından kahvemi de içtim doğru havaalanın yolunu tuttup ankara geldim ayagımın tozuyla bu gezimi sizlerle paylaştım herkese bol bol gezmeler
one güzel kebap resmidir arkadaş resmi görünce açıktım direkt zaten yüzevler kebap türkiyenin en iyi restoranları arasında ilk 10 dadır adanada da 1 numaradır emegine saglık medford

Bu ara havaların serin gitmesini fırsat bilip hafta sonu trenle bir yerlere gidim dedim bu seferki durağım kayseri oldu kayseri doğu – güney - van gölü ve Çukurova trenleriyle ulaşmak mümkün kayseri gardan şehrin merkezi yaklaşık 15 dk yürüme mesafesinde

DSC04512.jpg

DSC04513.jpg

DSC04532.jpg

DSC04524.jpg

DSC04533.jpg

Kayseri de gezilecek yerlerin başında kale ve civarının yanı sıra kapalı çarşı bulunmakta buralarda kayseri şehrine ait bir çok tarihi yapı bulunmakta camiler medreseler hanlar hamamlar türbeler ve kiliseler üstelik buralarda kayseriye özgü her türlü hediyelik eşya bulmak mümkün

DSC04519.jpg

DSC04526.jpg

DSC04537.jpg

DSC04538.jpg

DSC04554.jpg

Yemek konusunda kayseri denince şüphesiz ilk akla gelen mantı bende yaptığım araştırmalardan sonra kayseride mantıyı en iyi yapan restoranın İskender olduğunu öğreniyorum gerçekten mükemmel bir mantı evden annenizin yaptığı mantıdan bile daha güzel tatlı olarak da kaymaklı ekmek kadayıfı söyledim ama tatlısında bir numara göremedim mantının yanında tatlısı açıkça benim için hayal kırıklığı oldu kayseri deyince akla gelen bir başka şey de pastırma ve sucuk kalenin etrafında çok sayıda pastırma satan dükkan bulmak mümkün sadece türkiyeye değil dünyanın her yerine satış yapıyorlar yaptıkları vakum sayesinde uzun yollar giden pastırmaya bir şey olmuyor pastırma kilosu 36tl ile 56 tl arasında değişiyor resimde gördüğünüz pastırma en kaliteli olan sırt pastırması ve kilosu 56 tl

DSC04547.jpg

DSC04545.jpg

DSC04546.jpg

DSC04579.jpg

DSC04582.jpg

Dönüşümü Niğde üzerinden yaparak orayı da görmek istedim Niğde ilk dikkatimi çeken kale oldu 2007 yılında biten retoranı ile gayet güzel bir yer olmuş hem yukardan şehri seyredeğiniz güzel bi yer hem çoçuklarınızla vakit geçirebileceğiniz bir park hem de bir şeyler içip oturabileceğiniz kafe şeklinde restore edilmiş kalenin içerisinde 1902 yılında yapılmış bir saat kulesi bir adet eski bir top bir de kalenin ortasında duran Yörük çadırı var ayrıca kalenin içerisinde bir de müze var ama akşam geç saatte gittiğim için müze kapalıydı kalenin dışında Niğde tek caddeli klasik bir Anadolu şehri şehirde çok fazla hareket yok kendine has özel bir yemeğini araştırdım ama bulamadım her şeye ragmen Niğdeninde gazozu meşhur artık büyük şehirlerde Niğde gazozu bulunsada Niğde gazozu niğdede içmek ayrı güzel

DSC04573.jpg

DSC04559.jpg

DSC04568.jpg

DSC04563.jpg

DSC04562.jpg

Adanadan gelen Çukurova mavi ekspresi Niğde yaklaşık bir saat gecikmeli olarak geliyor zaten yol bakım çalışmalarından –nerede nasıl bir çalıma var kimse bilmiyor- dolayı bu trenin performansı her geçen gün düşüyor ama benim için varacağım yer de değil yolculuğun kendisi esas olduğu için benim için fark etmiyor ama tabi diğer insanlar böyle düşümüyor. Yemekli vagonda birkaç yudum bir şey içip bir şeyler atıştırdıktan sonra yataklı vagondaki kompartmanıma geçiyorum ve dinlenmeye çekiliyorum yolculuk yaklaşık 11 saat sonra ankarada son buluyor ama ben şimdiden yapacağım bir sonraki yolculuğu iple çekiyorum

DSC04556.jpg

DSC04575.jpg

DSC04577.jpg

DSC04460.jpg

bu gezi birazda benim için sezon finali gibi birşeydi artık ara veriyorum ve sadece tatili düşünerek paramı ona ayırıyorum ama seneye başlarsam doğu anadoluyu gezmeyi düşünüyorum orta ve batı anadolu en fazla gezilebilecek 5-6 il kaldı seneye doğu ekspresini kaldırmazlarsa doğu anadoluyu gezecem inş

medford' Alıntı:
bu gezi birazda benim için sezon finali gibi birşeydi artık ara veriyorum ve sadece tatili düşünerek paramı ona ayırıyorum ama seneye başlarsam doğu anadoluyu gezmeyi düşünüyorum orta ve batı anadolu en fazla gezilebilecek 5-6 il kaldı seneye doğu ekspresini kaldırmazlarsa doğu anadoluyu gezecem inş
Unuttuğumuz bir eski yol arkadaşını bize yeniden hatırlattınız, tüm güzellikleriyle. Teşekkür ederiz.

Trenle Erzurum turu.
Yol yaklaşık 34 saat sürmüştü. Ana amacım trenle Erzuruma gitmek, 1 gece konaklamak ve ertesi gün de dönmekti. Erzurum iyi bildiğim bir yer olmakla birlikte hep uçakla gittiğim bir yerdi. Sıkı bir yol alışverişiyle birlikte sabah erkenden Haydarpaşa'dan yola çıktık. Aylardan Aralık, günlerden perşembe. Yıl 2009. Fotoğraflama özürlü olarak belgeleyebildiğim en iyi tren yolculuklarımdan biridir. Çünkü yanımda fotoğrafçılıkta okuyan kardeşim de vardı. :D

Episode 1: Yerleşme
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

erzurum-006.jpg

erzurum-009.jpg

erzurum-011.jpg

erzurum-018.jpg

erzurum-022.jpg

Erzurum Gezisi
Episode 2: Yolda
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

erzurum-031.jpg

erzurum-046.jpg

erzurum-050.jpg

erzurum-054.jpg

erzurum-072.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON MESAJLAR

SON KONULAR