Trenle Türkiye Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medford Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 390
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 100,090

Etiketler
Ynt: Trenle Türkiye Turu

Sayın Medford, evet kışın çok güzeldi. Fakat eminim yazın da bir o kadar zevkli olurdu. Sonuçta Eskişehir'de doğup büyümüş bir insan olarak, her yere trenle gitmeye alışmışız. :smiley: Bir dahaki sefer planım Kars'a kadar gidip gelmek.

benim var aklımda haydarpaşa kars yapmak sonra uçakla dönerim ankaraya karsı merak ettiğimden değil sırf o kadar yolu trenle gitmek için bu konudaki en büyük hayalim ise bir gün parayı bulursam transsibirya ile rusyayı boydan boya geçmek

Bu arada emin olun, Doğu Ekspresi oldukça kaliteli bir tren ve çokça tercih ediliyor. Bu nedenle ekspresin seferlerinin kaldırılmasının neredeyse imkansız olduğunu düşünüyorum. Sonuçta yıllardır var. Ben kaldırılmış ekspres olarak örneğin Menderes Ekspresini hatırlıyorum bir tek.

Bu nedenle Doğu'yu (güzergahı boyunca) bu trenle gezebilirsiniz. Yataklı vagonun kalitesi kesinlikle Ankara Ekspresinden iyiydi (Bir Ankara seyahatimde Ankara Eksperisinin kapısının takırdamaması için aralara bir yığın kağıt havlu falan sıkıştırmıştım). Daha güney bir doğu derseniz, orada işler karışıyor. Güney (Kurtalan) Ekspresiyle bir İstanbul-Kayseri yapmış ve TVS bir yataklı vagon beklerken, çocukluk günlerimin bir vagonuyla karşılaşmış, nasıl olsa restorandan alırım deyip su almadığım için, trende restoran olmadığını öğrenince oldukça ağlamaklı olmuştum (allahtan ekspresin sevimli chef de tren'i bana kendi istihkakından 2 adet 0,5 lt su vermişti de yol boyu susuzluktan ölmemiştim) Bu gezinizi yapıp, (Güney'e binecekseniz gerekli su ve nevale istikakını yapmak suretiyle tabi) yaşamanız gereken zevki almanız dileğiyle.

Ah, Transsibirya kimin aklında yok ki. Küçükken o trene binip Kamçatkaya gittiğimi hayal ederdim. :D . Ama Doğu Ekspresiyle Kars'a kadar gitmek de baya bir eğlenceli olacaktır.

:D Bu arada oldum olası trenseverleri çok sevmişimdir. Hatta uçma korkusu olmadığı halde trene binenleri daha da çok sevmişimdir. Treni bir tek banliyö treni olarak bilen insanlara, bu yolculuğun zevkini anlatmak okadar zor ki. Bu nedenle böyle bir bölüm açılmış olması gerçekten çok sevindirici.

sertirmak' Alıntı:
:D Bu arada oldum olası trenseverleri çok sevmişimdir. Hatta uçma korkusu olmadığı halde trene binenleri daha da çok sevmişimdir. Treni bir tek banliyö treni olarak bilen insanlara, bu yolculuğun zevkini anlatmak okadar zor ki. Bu nedenle böyle bir bölüm açılmış olması gerçekten çok sevindirici.
uçaktan korkumuz yoktur burdan kuzey amerika maceralarımı inceleyebilirsin http://www.gezenbilir.com/index.php?board=282.0 hatta ışınlanma gelse bazı yerlere gene trenle giderim tabi tren diye bişi kalırsa :smiley: :smiley:

trensiz duramadım gene hafta sonunu trende geçirecem bu hafta bir kaç aydır baya özlemiştim trene binmeyi önce çukurova mavi ile ankaradan adanaya sonra adanadan iç anadolu mavi ile istanbula gidiyorum yaklaşık 2000 km yol sıgdıracam haftasonuna şimdiden heyecanlanmaya başladım pazartesi de yol yorgunluğu ile başlarız ama buna değer

havaların serinlemesinden fırsat bulup haftasonunu kendime ve tren yolculuğuna ayırdım yaklaşık haftasonunda 41 saat tren yolculuğu yaptım önce ankaradan adanaya çukurova mavi ile adanaya daha sonra adanadan iç anadolu mavi ile istanbula ordan da eskişehir aktarmalı olarak ve pazartesi sabahı tekrar işe başlamak üzere ankaraya döndüm açıkçası bu yolculukta beni gidecek yerler değil yolculugun kendisi mutlu etti bu arada yolculugumun adana istanbul ve istanbul ankara arasında bana eşlik eden yataklı konduktörü adem abiye çok teşekkür ederim

Fotoğraf0332.jpg

Fotoğraf0337.jpg

Fotoğraf0327.jpg

Fotoğraf0328.jpg

Fotoğraf0398.jpg

yolculuğumun ilk kısmında yani ankara adana arasında yataklı vagonda benimki hariç sadece bir kompartman vardı ondada yaşlı bir alman çift vardı Wolfgang Schlupp-Hauck ve Brigitte Schlupp-Wick adında alman çift nükleer enerji ve silahlanmayı protesto etmek için almanya dan tahrana bisikletle gitmeyi planlıyorlarmış almanyadan yola çıkmışlar avusturya macaristan sırbistan bulgaristan üzerinden türkiyeye ulaşmışlar bisikletle ancak türkiyeye girdikten sonra bunlara 2 defa köpek saldırmış onlar da yolculuğun türkiye irana ayagına trenle gitmeye karar vermişler adanaya da incirlik üssündeki nükleer silahları protesto etmeye gidiyorlarmış orda eylem yapacaklarını benim de onlara katılmamı istediler bende türkiye deki realiteyi polislerin tutumu anlatıp vazgeçirmeye çalıştım ama dinlemediler ben de gözaltına alınmamak için katılamayacagımı söyledim düşünüyordum da onlarla eyleme katılıp gözaltına alınsam tüm arkadaşlarımın dalga konusu olurdum nükleere karşı bisiklet bize baya ütopik gelse de adamlar davalarına inanmış.
ben se adanda güzel bir kebap yedim ve bir sonraki trenimi beklerken şehrin caddelerini turladım

Fotoğraf0331.jpg

Fotoğraf0339.jpg

Fotoğraf0342.jpg

Fotoğraf0382.jpg

haber-_2010_413644-1.jpg

daha sonra beni adanadan istanbula götürecek iç anadolu mavi trenin de ki kompartmanıma geçtim burdaki yolculuğum yaklaşık 3 saat süreceği için kendi kompartmanımı 3 . yıldızlı otel konforuna ulaştırdım güzel bir zaman geçirmek için her şeyim hazırdı

Fotoğraf0384.jpg

Fotoğraf0389.jpg

Fotoğraf0391.jpg

Fotoğraf0397.jpg

Fotoğraf0395.jpg

medford' Alıntı:
daha sonra beni adanadan istanbula götürecek iç anadolu mavi trenin de ki kompartmanıma geçtim burdaki yolculuğum yaklaşık 3 saat süreceği için kendi kompartmanımı 3 . yıldızlı otel konforuna ulaştırdım güzel bir zaman geçirmek için her şeyim hazırdı
3 saat sürecek yazmışım dogrusu 21.5 saat olacaktı

Sevgili Medford, baştan sona zevkle okuduğumuz tren yolculuklarınıza imrendik gerçekten. Biz karavancı gezginiz. Ancak şimdi özellikle kış ayları için haftasonu tren yolculuklarını düşünmeye başladık. Haydarpaşa-Denizli treni ile Pamukkale'ye gitmiştik. Sanırım o hat şimdi kaldırıldı. Çok zevkli bir yolculuk olmuştu. Hatta dönüşümüzde Denizli Gar'ından treni kaçırmıştık. Bir sonraki tren istasyonuna bir taksi ile son anda yetişerek, trenle yarışma şansı bulmuştuk :smiley: :smiley: :smiley: Size bol keyifli geziler:smiley: Yeşim&Bülent

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.