Trenle Türkiye Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medford Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 390
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 99,812
Ynt: Trenle Türkiye Turu

Sayenizde bu yıl karavanı bırakıp tren ile seyehat etmek arzusundayım,çok keyif alacagımızı umuyorum .Çölkartalıda benimle aynı fikirde,onunda gezilerini zevk ile izlemekteyim.Sevgiler ..

Etiketler

Ankara İstanbul arası iş seyahatlerinde hep trenle seyahat ederim trenle seyahatte yemekli vagona oturduğum anda kendimi uzun bir tatile çıkmış gibi hissederim. Eşimle her bahar trenle yunanistana gitme planları yaparız. size bu güzel topik ve resimler için teşekkür ederim klavyenize bereket.....

sosyete' Alıntı:
Sayenizde bu yıl karavanı bırakıp tren ile seyehat etmek arzusundayım,çok keyif alacagımızı umuyorum .Çölkartalıda benimle aynı fikirde,onunda gezilerini zevk ile izlemekteyim.Sevgiler ..
tren en az karavan kadar zevkli ve rahat bir ulaşım aracı inşallah bu yaz da treni tecrübe edersiniz bahar gelse de bi yerlere gitsem diye bekliyorum bende size şimdiden ii eglenceler bol gezmeler

kaya75' Alıntı:
Ankara İstanbul arası iş seyahatlerinde hep trenle seyahat ederim trenle seyahatte yemekli vagona oturduğum anda kendimi uzun bir tatile çıkmış gibi hissederim. Eşimle her bahar trenle yunanistana gitme planları yaparız. size bu güzel topik ve resimler için teşekkür ederim klavyenize bereket.....
ankara istanbul arası seyahatin en güzeli trendir zaten ayrıca ben teşekkür ederim düşünceleriniz için

Sn. medford,
Bizim için de trenle yolculuğun tadı bir başkadır. Şubat ayı içinde, trenle bir İzmir-Ankara yolculuğu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.
Yazınız, bu yolculuk için hevesimizi bir kat daha arttırdı. Paylaşım için teşekkürler..
Selamlar..

Ülker&Yavuz

egeli' Alıntı:
Sn. medford,
Bizim için de trenle yolculuğun tadı bir başkadır. Şubat ayı içinde, trenle bir İzmir-Ankara yolculuğu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.
Yazınız, bu yolculuk için hevesimizi bir kat daha arttırdı. Paylaşım için teşekkürler..
Selamlar..

Ülker&Yavuz
ben teşekkür ederim şimdiden sizlere iyi yolculuklar dilerim

Sn. medford, Amerika'da deneyimlediğiniz karavan seyahatini sevdiyseniz, siz de ilk fırsatta karavan gezginleri arasına girersiniz. Ben de yurtdışı seyahatlerimin çoğunda karavan yaşamını deneyimlemiştim. O nedenle karavan vazgeçilmez bir tutkum olmuştu :smiley:

Çöl Kartalı' Alıntı:
Sn. medford, Amerika'da deneyimlediğiniz karavan seyahatini sevdiyseniz, siz de ilk fırsatta karavan gezginleri arasına girersiniz. Ben de yurtdışı seyahatlerimin çoğunda karavan yaşamını deneyimlemiştim. O nedenle karavan vazgeçilmez bir tutkum olmuştu :smiley:
karavanı ben çok sevdim ama karavan seyahati yapmam için maddi manevi durumlar yok hem yeterince zamanım hem yeterince param yok belki bir 10 sene sonra olabilir. iş hayatına yeni başladım ilerde karavanımın olmasını bende çok isterim

sevgili medford.. şu gezilerini görüp, kıskanmamak elde değil.. doğu ve güneydoğu deneyimlerini de görmek, hatta bu deneyimlerinde tecrübene nazır bulunmak isterim. hayırlısı.

1997 yılında Avrupa'da Yılın Müzesi seçilmek gibi önemli bir başarıya imza atan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Atpazarı olarak isimlendirilen semtte, Ankara Kalesi’nin dış duvarının güney doğu kıyısında, yeni işlev verilerek düzenlenmiş iki Osmanlı yapısında yer alır. Bu yapılardan biri Mahmut Paşa Bedesteni, diğeri Kurşunlu Han’dır.

Bedestenin; Fatih Dönemi baş vezirlerinden Mahmut Paşa tarafından 1464 - 1471 tarihleri arasında yaptırıldığı tahmin edilmektedir. Kitabesi yoktur. Kaynaklarda Ankara sof kumaşlarının buradan dağıtıldığı yazılıdır. Yapının planı klasik tiptedir. Ortada 10 kubbe ile örtülü dikdörtgen planlı kapalı mekan, karşılıklı yerleştirilen üstü beşik tonozlarla örtülü 102 dükkandan meydana gelen bir arasta ile çevrilmektedir.

DSC03465.jpg

DSC03464.jpg

DSC03573.jpg

DSC03463.jpg

DSC03576.jpg

GEÇ HİTİT KRALLIĞI

(İ.Ö. 1200 - 700)

İ. Ö. 1200’lerde batıdan gelen Ege Göçlerinin saldırıları eski gücünü kaybeden Hitit İmparatorluğu’na son vermiş, başta Boğazköy olmak üzere, bütün Hitit şehirleri yakılıp yıkılmıştır. Bu saldırılardan kurtulabilen Hititler güney ve güney - doğu Toroslar’ın dağlık bölgelerine çekilerek tarihte son Hitit Beylikleri çağını yaşamışlardır. Bundan sonra bir daha merkezi bir Hitit Devleti kurulamamış, Hitit geleneği, bu Hitit Beylikleri tarafından Asurlular’ın sürekli saldırıları ile tarih sahnesinden silindikleri devir olan İ. Ö. 700 yıllarına kadar devam ettirilmiştir.

DSC03467.jpg

DSC03469.jpg

DSC03471.jpg

DSC03472.jpg

DSC03473.jpg

Paleolitik Çağ

Yontma veya Eski Taş Çağı olarak da adlandırılan Paleolitik Çağ günümüzden yaklaşık 2 milyon yıl önce başlamış ve 10.000 yıl önce son bulmuştur. Ancak verilen bu tarihlerin dünya geneli içinde geçerli olduğunu ve yerel olarak değişmeye açık bulunduğunu da belirtmek gerekir. İnsanlık tarihinin % 99’u gibi çok büyük bir bölümünü kapsayan bu çağ, aynı zamanda ilk insan atalarının ortaya çıkışı ve ilk aletlerin üretimi yoluyla insanlaşma sürecine girişi temsil etmesiyle de söz konusu tarihin gelişimi içinde çok önemli bir yer tutmaktadır.

DSC03558.jpg

DSC03559.jpg

DSC03561.jpg

DSC03565.jpg

DSC03566.jpg

Eski Hitit ve Hitit İmparatorluk Çağı

(İ.Ö. 1750 - 1200)

Yazılı metinlere göre Koloni Çağı’nın son safhalarında, Pithana’nın oğlu Anitta Anadolu’da şehir beylikleri halinde yaşayan Hititler’in birleşmesinde ilk adımı atarak, Anadolu’nun merkezi sistemle idare edilen ilk devletini kurmuştur.
Eski Asurlu kolonistler Anadolu’yu terk ettikten bir süre sonra, I. Hattuşili devletin başkentini Neşa (Kaniş)’ten Hattuşa (Boğazköy)’ye taşımıştır. Eski Hitit Krallığı olarak anılan bu dönemde sanat, başta Boğazköy olmak üzere Alacahöyük, Eskiyapar, İnandık, Maşathöyük kazılarının ortaya koyduğu gibi büyük ölçüde Anadolu geleneğine bağlıdır. Seramikte teknik ve form bakımından Asur Ticaret Kolonileri Çağı’nda yaratılmış olan esaslar zamana uygun olarak devam eder. Çok sevilen törensel içki kapılarının (riton) bu dönemde Boğazköy ve İnandık boğalarında olduğu gibi daha büyük boyda yapılarak kullanıldığı görülür

DSC03529.jpg

DSC03523.jpg

DSC03524.jpg

DSC03527.jpg

DSC03525.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri