Trenle Türkiye Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medford Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 390
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 99,634
Ynt: Trenle Türkiye Turu

medford' Alıntı:
adanadan hergün kalkan bölgesel ekpres 80 km yakınındaki fevzipaşaya hergün kalkan fırat ekspresi 68 km yakınındaki nurdağ a gidiyor ordan 3 liraya merkeze giden dolmuşlar var ama malesef merkeze gitmiyor trenler

Çok teşekkürler Medford. :smiley:

Etiketler

Buradan Medford'a ben de teşekkür etmek istiyorum. İki seferdir tren yolculukları ile ilgili bitmek tükenmez sorularımı müthiş bir sabır ve ilgiyle harika bir şekilde yanıtlıyor. Onun cesaretlendirmesiyle yılbaşından sonra Kars'a doğru yola çıkıyorum. Çok teşekkürler!

Çağrı

Benim gibi İstanbul-Anadolu arasında tren kullananlara kötü haberim var. 2013 sonuna kadar İstanbul'dan Anadolu'ya tren seferleri 31 Ocak tarihinden itibaren kaldırılıyor. İstanbul-Anadolu bağlantısı kesiliyor. Bu özellikle öğrenciler için çok ama çok kötü bir haber. Çünkü biz İstanbul-Eskieşhir-İstanbul arasını gidiş dönüş en pahalı tren ile 40 TL gidip geliyorduk. Şimdi otobüs firmalarına kaldık. Gidiş dönüş 70-90 TL arası olacak. Eskişehir-İstanbul arasında öğrencilerin neredeyse tamamı treni tercih ederdi. Ben 6 yıldır trenden başka bir şey kullanmadım. Şimdi otobüs firmaları yılların intikamını alacak gibi bizden. Zaten bir çok öğrenci de bu kadar parayı veremez.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/19544282.asp

janissary' Alıntı:
Buradan Medford'a ben de teşekkür etmek istiyorum. İki seferdir tren yolculukları ile ilgili bitmek tükenmez sorularımı müthiş bir sabır ve ilgiyle harika bir şekilde yanıtlıyor. Onun cesaretlendirmesiyle yılbaşından sonra Kars'a doğru yola çıkıyorum. Çok teşekkürler!

Çağrı

bende sana teşekkür ederim dostum çağrı yılbaşından sonra tren seferlerinin kaldırılması sana yaradı biraz doğu ekspresinin kalkış istasyonu ankara oldu

Nevmeram' Alıntı:
Benim gibi İstanbul-Anadolu arasında tren kullananlara kötü haberim var. 2013 sonuna kadar İstanbul'dan Anadolu'ya tren seferleri 31 Ocak tarihinden itibaren kaldırılıyor. İstanbul-Anadolu bağlantısı kesiliyor. Bu özellikle öğrenciler için çok ama çok kötü bir haber. Çünkü biz İstanbul-Eskieşhir-İstanbul arasını gidiş dönüş en pahalı tren ile 40 TL gidip geliyorduk. Şimdi otobüs firmalarına kaldık. Gidiş dönüş 70-90 TL arası olacak. Eskişehir-İstanbul arasında öğrencilerin neredeyse tamamı treni tercih ederdi. Ben 6 yıldır trenden başka bir şey kullanmadım. Şimdi otobüs firmaları yılların intikamını alacak gibi bizden. Zaten bir çok öğrenci de bu kadar parayı veremez.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/19544282.asp

bugün yarın bekliyordum zaten bu kararı bu trenlerin bence sonsuza kadar kaldırılmasıdır zaten yht hattı yapıldığında o hatta bir daha konvansiyonel tren sokmazlar tümüyle hızlı tren işletmeciliği olur istanbul ankara hattında bunun da yapılması 2015 sonu olur allahtan o bölgede tüm yerleri gezmiştim trenle bir de doğu ve güney trenlerini ankara merkezli olarak işletirler artık bu da bana züğürt tesellisi olsun çok kişi mağdur olacak bu düşüncesizce hareketten

tcdd yavaş yavaş bitiyo arkadaşlar yht denen garabetle tren ekonomik bir ulaşım aracı olmaktan çıkacak toplumun her kesime ulaşan bir kültür olmak yerine elit kesimin oyuncağı olacak bundan 10 sene sonra her kasabada duran trenleri dedelerin torunlarına anlattığı masallar gibi anlatacağız trenler asla öğrenci treni olmayacak kimse trenle türkiye turu yapma düşüncesinde olmayacak çünkü tren sadece 5-10 şehri birbirine bağlayacak ucuz da olmayacak parsel parsel özelleşecek tren her bir hat bir godamanın elinde olacak insan odaklı taşımacılık yerine müşteri odaklı taşımacılık başlayacak gerekli bakımlar yapılmadığından yeni kazalar kaçınılmaz olacak

ve biz de en sonunda "nerede o eski ramazanlar" diyen ihtiyarlara döneceğiz.

ÇOK EFKARLIYIM BE FORUM EN FAZLA 5 SENEM KALDI TREN ZEVKİMDE

medford' Alıntı:
tcdd yavaş yavaş bitiyo arkadaşlar yht denen garabetle tren ekonomik bir ulaşım aracı olmaktan çıkacak toplumun her kesime ulaşan bir kültür olmak yerine elit kesimin oyuncağı olacak bundan 10 sene sonra her kasabada duran trenleri dedelerin torunlarına anlattığı masallar gibi anlatacağız trenler asla öğrenci treni olmayacak kimse trenle türkiye turu yapma düşüncesinde olmayacak çünkü tren sadece 5-10 şehri birbirine bağlayacak ucuz da olmayacak parsel parsel özelleşecek tren her bir hat bir godamanın elinde olacak insan odaklı taşımacılık yerine müşteri odaklı taşımacılık başlayacak gerekli bakımlar yapılmadığından yeni kazalar kaçınılmaz olacak

ve biz de en sonunda "nerede o eski ramazanlar" diyen ihtiyarlara döneceğiz.

ÇOK EFKARLIYIM BE FORUM EN FAZLA 5 SENEM KALDI TREN ZEVKİMDE

Aynen katılıyorum. Hızlı trenlere karşı değilim ancak bu süreç kesinlikle treni her kesimin elinden alıp lüks bir ulaşım aracı yapacak. Bu neden olacak medford'un da dediği gibi eninde sonunda TCDD özelleşecek. O zamanda bu hatlar satılacak. Şimdiki gibi trenlerde olmayacağı için 20 TL'e gittiğimiz İstanbul'a 40-50 TL'e gideceğiz. Dediğim gibi hızlı trene karşı değilim ancak eğer hızlı tren yapılacaksa ve yanında bazı şeyleri de korumalıyız.
En basitinden Eğirdir'e giden trene ne oldu? Yok oldu gitti. Oysa güzel olmaz mıydı o trenle o harika manzaralarda yolculuk etseydik. Koruyamadık yok ettik kar etmiyor diye. Oysa turistik bir rota oluşturulup tren turistik amaçla bile olsa işlevini sürdürebilirlerdi. Daha önce okuduğum bir haberde Japon turistlerin bazıları Ankara-İstanbul arasında Ankara Ekspresi ile seyahat ettikleri yazıyordu. Gerekçesi ise ilginçti. Japonya'da yataklı tren kalmadığından, Türkiye'de bu güzergahta yataklı bir tren ile seyahat ettiklerini söylemişlerdi. Sadece yataklı bir tren olduğu için. Umarım bazı şeyleri koruyabiliriz. Dediğim gibi Hızlı trene karşı değilim. Ben günübirlik Ankara'da ki işlerimi hızlı tren ile gidip gelip hallediyorum. Ancak uzun bir yolculukta vagon arasında o trenin sesini dinleyip dışarıyı izlemedikten sonra da ne anlamı var?

JAPONLARIN YATAKLI TREN HABERİ

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/142957-yatakli-trenlere-japon-ilgisi

EĞİRDİR İLE İLGİLİ

http://kentvedemiryolu.com/icerik.php?id=601

http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=7408

Aynen katılıyorum. Şu öğrencilikte son senemde umarım trenle kısa bir tur yapacağım bir aksilik olmazsa tabi.

Görüşlerinize ve kaygılarınıza aynen katılıyorum. Ulaştırma Bakanlığının politikaları A noktasından B noktasına en hızlı nasıl gitmek üzerine. İnsan odaklı değil. Demiryoluyla az buçuk haşır neşir olanlar bu gelişmelerden haberdardı. Bu en son malumun ilanı oldu. Ben de bu son fırsattır deyip haftasonu uzunca bir süre olmayacak olan Adapazarı Ekspresi ile Sakarya’ya gittim. Daha tren Pendik’e gelmeden biletçi ile sohbeti koyultmuştuk. Bana Doğunun tünellerinden, aşağısı nehir uçurum kenarına döşenmiş raylardan, kara saplanmış trenleri anlattı. Arada kaybolup gliyordu. İzmitten trene seyyar satıcılar bindi. Biri oldukça zayıf ve solgundu. Biletçi o na dönerek “ Nerelerdeydin gözükmüyordun.. hastamıydın ? “ diye sordu aralarında hastalık üzerine sohbet ettiler. Biletçi ayrılırken adamın sırtını dostça sıvazlayıp “ İyi bak kendine…” deyip yeni gelenlerin biletlerini kontrol için ayrıldı. Muhtemel görevlerinden biri de seyyar satıcıları trene sokmamaktır. Tren dediğimiz şey demirden, demiryolcu ise insan. YHT’nin içine de demiryolcu olmadıktan sonra…

redbull34' Alıntı:
Görüşlerinize ve kaygılarınıza aynen katılıyorum. Ulaştırma Bakanlığının politikaları A noktasından B noktasına en hızlı nasıl gitmek üzerine. İnsan odaklı değil. Demiryoluyla az buçuk haşır neşir olanlar bu gelişmelerden haberdardı. Bu en son malumun ilanı oldu. Ben de bu son fırsattır deyip haftasonu uzunca bir süre olmayacak olan Adapazarı Ekspresi ile Sakarya’ya gittim. Daha tren Pendik’e gelmeden biletçi ile sohbeti koyultmuştuk. Bana Doğunun tünellerinden, aşağısı nehir uçurum kenarına döşenmiş raylardan, kara saplanmış trenleri anlattı. Arada kaybolup gliyordu. İzmitten trene seyyar satıcılar bindi. Biri oldukça zayıf ve solgundu. Biletçi o na dönerek “ Nerelerdeydin gözükmüyordun.. hastamıydın ? “ diye sordu aralarında hastalık üzerine sohbet ettiler. Biletçi ayrılırken adamın sırtını dostça sıvazlayıp “ İyi bak kendine…” deyip yeni gelenlerin biletlerini kontrol için ayrıldı. Muhtemel görevlerinden biri de seyyar satıcıları trene sokmamaktır. Tren dediğimiz şey demirden, demiryolcu ise insan. YHT’nin içine de demiryolcu olmadıktan sonra…

Aslında işin özeti "Tren dediğimiz şey demirden, demiryolcu ise insan. YHT’nin içine de demiryolcu olmadıktan sonra…" aynen bu.

redbull34' Alıntı:
Tren dediğimiz şey demirden, demiryolcu ise insan. YHT’nin içine de demiryolcu olmadıktan sonra…

bir efsane son buluyor doğu ekspresi 31 aralık 2011 son hayparpaşa-kars-hayparpaşa seferini yapacak bir kaç sene sonra da tarih olacak cumartesi günü gardan doğu ekspresini Kim Jong Il ardından ağlayan kuzey koreliler gibi uğurlayacağım imkanım olsaydı kesinlikle bu seferde olurdum tüm demiryolcuları başı sağolsun

Ben eğer İstanbul'da yılbaşı kutlayan arkadaş bulursam son trene binip gideceğim. Etkinlik bulamazsam birlikte uğurlayalım Medford, ben de geleyim gara.

bana uyar dostum programin olmazsa beraber gideriz gara hatta ben kısa bir yolculuk planliyom belki polatliya gider doguyla gelirim gara yarin netlesir gardan da ugurlariz efsaneyi forumdan mesajlasiriz bura da 2 gundur arizali girilmiyo

Bu arada zamanında TRT'nin yaptığı bir belgesel vardı. Paylaşayım dedim. Böyle link vermek yasak mı bilmiyorum. Eğer sorun olursa kaldırılabilir.

http://filmindirt.org/belgesel-filmler/5587-trt-icinden-tren-gecen-sehirler-tvrip/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR