Trenle Türkiye Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medford Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 390
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 99,651

Etiketler
Ynt: Trenle Türkiye Turu

Herkese Merhaba,

Sizlerle bir konuyu paylasmak istiyorum;

Tren ile yolculuk konusunda eger aklinizda herhangi bir soru isareti varsa artik bu problem degil. Nasil mi? Bu basligi acan arkadasimiz Medford sayesinde elbette.

Ben sahsen kendisinden ozel mesaj yolu ile bircok bilgi aldim ve inanin bu bilgileri TCDD resmi sitesinden yada baska biryerden bulma sansim (uzun arastirmalar sonucunda vazgecmistim) olmadi. Kendisi hem bilgileri ile hem de yardimseverligi ile gercekten buyuk bir kaynak bizler icin. Ayrica sordugum her soruya buyuk bir sabirla ve mumkun olan en kisa zamanda cevap vererek buyuk yardimlarda bulundu bana. Bu yuzden kendisine tum Gezenbilir Ailesi huzurunda tesekkur etmeyi bir borc olarak dusunup bu duygularimi burada paylasmak istedim.

Cok tesekkurler Medford (isminizi bilmedigimden bu sekilde hitap ediyorum). :smiley:

Ayrica TCDD'ye de bir tavsiyem olacak, ozellikle son zamanlarda hizli tren ve demiryollarina verilen oneme layik bir site acmalari gerek. Su anki hali ile "Vatandasa nasil izdirap cektirebilirim?" felsefesini cok guzel uyguluyorlar. THY bu isi nasil hallettiyse onlar da bu ise bir el atip cozum bulmalilar.

Saygilarimla.

çok güzel paylaşımlar teşekkürler bir zaman bir yerlerde karşılaşırız inşallah sizinle :smiley: tekrar kutluyorum belgesel tadında paylaşımlarınız için

supernaturel' Alıntı:
çok güzel paylaşımlar teşekkürler bir zaman bir yerlerde karşılaşırız inşallah sizinle :smiley: tekrar kutluyorum belgesel tadında paylaşımlarınız için
teşekkür ederim umarım karşılaşırız dünya küçük ben 5 yıldır görmediğim lise arkaşımı amerika da bir kasaba havaalanında gördüm ondan bu yana inanırım dünyanın küçük olduğuna

İlk sayfadan itibaren eksiksiz okudum, sanki dergi okuyormuşum gibiydi. Teşekkürler Medford.
Trenler hep bize kaçış kapısı sunuyor. Hele bir de anılarınız varsa, üzüntüleriniz, mutluluklarınız..restaurantta tanıştığınız insanlarla yaptığınız daldan dala muhabbetler..İzmitte binen pişmaniyeci..az sonra gelen simitçinin tüm kompartmanı susam kokusuna bulaması ve ne kadar tok olursanız olun o sıcacık simidi geri çeviremeyişiniz (daha hiç boş geçmedim :()
Bugün arkadaşımın yaptığı, vakit geçirmek ve birer duble birşeyler içmek için Fatih ekspresi ile Eskişehirden İstanbula gitme teklifini geri çevirdim fakat bu konuyu okuyunca gitmeye karar verdim. Sırf yol olsun diye gideceğim.
İlgiyle takip ediyorum, tekrar teşekkürler

gurhanunal' Alıntı:
İlk sayfadan itibaren eksiksiz okudum, sanki dergi okuyormuşum gibiydi. Teşekkürler Medford.
Trenler hep bize kaçış kapısı sunuyor. Hele bir de anılarınız varsa, üzüntüleriniz, mutluluklarınız..restaurantta tanıştığınız insanlarla yaptığınız daldan dala muhabbetler..İzmitte binen pişmaniyeci..az sonra gelen simitçinin tüm kompartmanı susam kokusuna bulaması ve ne kadar tok olursanız olun o sıcacık simidi geri çeviremeyişiniz (daha hiç boş geçmedim :()
Bugün arkadaşımın yaptığı, vakit geçirmek ve birer duble birşeyler içmek için Fatih ekspresi ile Eskişehirden İstanbula gitme teklifini geri çevirdim fakat bu konuyu okuyunca gitmeye karar verdim. Sırf yol olsun diye gideceğim.
İlgiyle takip ediyorum, tekrar teşekkürler
her zaman tren konusunda ortak zevklere sahip olduğum insanlarla tanışmak beni mutlu etmiştir. bence tren yolculuğunun güzelliği sırf yol için yapılanlardır güzel düşünceleriniz için ben teşekkür ederim

Tum arkadaslara Merhaba.

Bu gun kendim icin yeni ama belki sizler tarafindan bilinen, ama gene de paylasmakta fayda gordugum bir bilgiyi yazmak istedim.

Oncelikle sorunum su idi: 16 Kasimdan sonra herhangi bir tarihde Adana -Isntanbul Ic Anadolu treninden bilet almak istiyordum ancak TCDD'nin internet sitesinden bir turlu beceremiyordum. Surekli "bu tarihler arasinda sefer yok" ibaresi bekiriyordu. Bunun uzerine TCDD Ankara ofisini aradim ve sorunumu dile getirdim. Aldigim cevap ki bence sizleri de ilgilendirir;

TCDD sitesinde sadece MAXIMUM 15 gun ileriye donuk bilet alinabiliyormus.

Yani bulundugumuz tarihden itibaren 15 gun sayacagiz ve eger seyahat tarihimiz bu sure icerinde kaliyorsa ancak o zaman TCDD sitesinden bilet alimi yapabilecegiz.

Bilmeyenlerin DIKKATINE!!!

ilker bey tcdd nin yıllardır eleştirdiğim saçma sapan politikalarında birisine parmak basmışsınız bu uygulama seyesinde tcdd kendisine 15 günlük süre zarfında hattı keyf-i kapatma yetkisi buluyor. Daha ne kurallar var inanın bu işlerle biraz haşır neşir olunca neler göreceksiniz daha

Kusura bakmayin size Medford diye hitap edecegim gene (isminizi ogrenemedim hala :smiley: )

Hem tren yollarina ilgi az diye devlet isyan ediyor hem de vatandasa nasil cile cektiririz ve yildiririz diye elinden geleni yapiyor.

Gene telefonla TCDD'nin internet islerinden sorumlu arkadasla gorustum, o da cok sikayetci. Burokrasi sebebiyle hala izin alip siteyi yenileyemediklerinden bahsetti. Ama 6 ay gibi bir sure icinde baya bir yenilik yapilacaagini, soyledi (tabi ki gene "Insallah" diyerek) hatta ileriye yonelik kagit bilet olayinin kalkacagini ve cep telefonuna gelen kodlu sifrenin bilet gorevini gorecegini falan anlatti. Umarim biz gorebiliriz.

bahadir70' Alıntı:
Kusura bakmayin size Medford diye hitap edecegim gene (isminizi ogrenemedim hala :smiley: )

Hem tren yollarina ilgi az diye devlet isyan ediyor hem de vatandasa nasil cile cektiririz ve yildiririz diye elinden geleni yapiyor.

Gene telefonla TCDD'nin internet islerinden sorumlu arkadasla gorustum, o da cok sikayetci. Burokrasi sebebiyle hala izin alip siteyi yenileyemediklerinden bahsetti. Ama 6 ay gibi bir sure icinde baya bir yenilik yapilacaagini, soyledi (tabi ki gene "Insallah" diyerek) hatta ileriye yonelik kagit bilet olayinin kalkacagini ve cep telefonuna gelen kodlu sifrenin bilet gorevini gorecegini falan anlatti. Umarim biz gorebiliriz.
ismim ekrem ilker bey

TCDD uzun bir geleneği olan kurum ama maalesef bu aynı zaman da bir sürü hantallığı üzerinde biriktirmiş. Trenle seyahat ettikçe karşılaştığımız sorunlara yolcu olarak pratik cevaplar bulmuşken işi bizatihi bu olan kurumun çözüm üretememesi acı. En son geçen bayram Afyon'dan Konya'ya geçeceğim biletimi daha önceden almışım gara gittim 04:30 treni 06:00 geleceği söylendi. Basit bir çözüm; bilet alınırken telefon numarası istersin gecikme varsa sistem üzerinden yolculara mesaj atarsın. Olur mu hiç yolcular gelsin bankalarda yarı uykulu beklesinler..

çok güzel bir paylaşım olmuş bende bu yaz ağustos'dan önce(Ağustos'da askere gideceğim :smiley: ) trenle türkiye turu yapmak istiyorum.Tabi benim için de en büyük problem gittiğim yerlerdeki konaklama problemi. güney olsa kamp yapma şansımız var ama doğuda böyle bir imkanın olabileceğini sanmıyorum. "Yola çıkacak kişinin aşması gereken ilk ve en önemli engel kendi yerleşikliğidir" sözüyle hareket etmek gerekiyor sanırım. yeni yolculuklarınızı okumayı iple çekiyorum. İyi seyahatler

miralayneron' Alıntı:
çok güzel bir paylaşım olmuş bende bu yaz ağustos'dan önce(Ağustos'da askere gideceğim :smiley: ) trenle türkiye turu yapmak istiyorum.Tabi benim için de en büyük problem gittiğim yerlerdeki konaklama problemi. güney olsa kamp yapma şansımız var ama doğuda böyle bir imkanın olabileceğini sanmıyorum. "Yola çıkacak kişinin aşması gereken ilk ve en önemli engel kendi yerleşikliğidir" sözüyle hareket etmek gerekiyor sanırım. yeni yolculuklarınızı okumayı iple çekiyorum. İyi seyahatler
teşekkür ederim öncelikle güzel düşüncelerin için konaklama konusunda bir problem yaşamayacağına emin olabilirsin düşük bütçeli gayet rahat otellerinde yanında öğretmen evleri de her yerleşim merkezinde bulunmakta bu sorunu günde maximum 40 tl ye aşabileceğine emin ol ona göre bütçeni hazırla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.