medford
"be a traveller, not a tourist"
Ynt: Trenle Türkiye Turu
bu hafta sonu tarsus a gidiyorum
bu hafta sonu tarsus a gidiyorum
ben teşekkür ederim keyifli okumalargezmen' Alıntı:Bu başlığın nasıl ayırdında olmamışım ; özür dilerim!..
Ortaokul ve lise, altı yıl, haftanın altı günü, buharlı (kara) trene günde iki kez, eğitim görebilmek için bindim. Tren gördüğümde kesin döner bakarım; şu an oturduğum evimde de (18 yıldır oturuyorum) pencereden kaç kez görüyorum günde. Artık, kapkara dumanlar çıkarmıyor, belli istasyonlarda su almıyorlar!.. Çocukluk ve ilk gençlik yıllarımın o "kara tren"leri daha bir güzel miydi ne?.. Yok yok, bana öyle geliyor olmalı!..
Son 15-20 gün içinde, Balıkesir ve İzmir'e günübirlik gidip gelmek için, iki kez trene bindim. Yıllardır kullanmıyordum; özellikle vagonlar teknolojik gelişmelerden payına düşeni almış, nitelikte artış olmuş. Uygun olduğunda, daha sık kullanmayı düşünüyorum artık.
Bu başlığı, daha boş olduğum bir zaman, sindire sindire okumak istiyorum. Emeğiniz için, teşekkür ederim.
Cavid Sezen
medford' Alıntı:bu da benim trende foruma yazdığım ilk yazı olsun şu anda yaklaşık 12 saatlik ankara adana yolculuğumun ilk dakikalarında çukurova mavi ekspresinin yataklı vagonun 11. kompartmanındayım herkese iyi gezmeler
adanadan hergün kalkan bölgesel ekpres 80 km yakınındaki fevzipaşaya hergün kalkan fırat ekspresi 68 km yakınındaki nurdağ a gidiyor ordan 3 liraya merkeze giden dolmuşlar var ama malesef merkeze gitmiyor trenlerNevmeram' Alıntı:Ellerine sağlık. Güzel bir gezi olmuş Medford. Bu arada Adana'dan Gaziantep'e tren seferleri var mı?