Transporterimle Adanadan Çin e 6 ay sürecek Yolculuk

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erguncan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,565

erguncan

Seyahat Sıhhattir
Yer
adana
Web
www.rektab.com
Arkadaşlar Nisan ayında Allah kısmet ederse batum tiflis osetya inguşya çeçenistan dağıstan kazakistan moğolistan ve çin devamında ise şartlar müsait olursa gerekli bilgileri almam durumunda japonyaya kadar gitmeyi düşünüyorum vakit olarak epey bi zamanımız var kısmet artık tecrübeli abilerimin kardeşleriminde üstün bilgilerinden istifade etmek isterim şimdiden teşekkür ederim (daha öncesinde dağıstan mahaçkaleye kadar aracımla hiç bir sıkıntı olmadan gdebilmiştim bakalım bu nasıl olacak)

Etiketler
Ynt: Transporterimle Adanadan Çin e 6 ay sürecek Yolculuk

Yapacağınız böylesine kapsamlı bir gezi için "kolay gelsin " demek biraz basit kalıyor ama elimden birşey gelmiyor, iyi yolculuklar. Biz burda notlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyor olacağız :p

Yapacağanız hazırlıklarda kolaylıklar diliyorum.İnşallah her şey gönlünüze göre gerçekleşir.Ergun.

Çeçenistan ve Kazakistan sınır yollarını pek önermiyorlar, birden fazla yerde aynı bilgiyi almıştım. Ancak Kazakistan'ın özellikle kırsal kesimleri kültürel bakımdan çok zengin ve kesinlikle görmek lazım. Hazırlıklarınızı takipteyim. Bol şans.

Arkadaşlar tek sorun o bölgelerde ingilizce şayet bilen denk gelirse bir şekilde anlaşırız :smiley: yoksa tarzanca anlaşmak çok zor zaman kaybı reklamcı olmamında avantajlarını kullanacağım sosyal bir insan olduğum için o konuda zorluk çekmem fakat dediğim gibi yeterki ingilizce bilenlere denk gelelim

Başarmanızı dilerim, yanlış bilmiyorsam Çin araç ile girişe vize vermiyor bu konularda ön araştırmalarınız yada güzergahı
denemiş olanların tecrübelerini araştırmanızı öneririm.

güngör' Alıntı:
Başarmanızı dilerim, yanlış bilmiyorsam Çin araç ile girişe vize vermiyor bu konularda ön araştırmalarınız yada güzergahı
denemiş olanların tecrübelerini araştırmanızı öneririm.

levent bey ben de o yönde bilgi almıştım fakat birebir konsolukla bağlantı kurarak teyid ettirdim gerekli prosüdür tamamlandıktan sonra sorun olmuyor kaldı ki araca vize vermeme ticari ve turistik açıdan büyük bir eksiklik olurdu saygılarımla

Merhaba,
Altı ay uzun bir süre, Sibiryaya' da zaman ayırmanızı tavsiye ederim. Özellikle İrkutsk Ulan Ude arası gerçekten görülmeye değer yerler.
Ben Rusyada 45 gün tek başıma trende yolculuk yaparak gezdim, rahatsız edecek hiçbir olay yaşamadım, Moğolistan da 16 gün kaldım, Rusya kadar olmasa da güvenli olduğunu söyleyebilirim. Ulan Batur' dan Karakurum'a otobüz yaklaşık 7 saatte ulaşıyor, yol fena sayılmaz. Karakurum'dan Orhun Anıtlarına 45 Km. Yolu biz yaptırdığımız için düzgün bir yol.
Kazakistandan Rusyaya, Rusyada Ulan Ude'den Moğolistan'a oradan da Çine geçebilirsiniz. Çin'den Güney Korey'e oradan da feribotla Japonyaya geçebilirsiniz.
Yol arkadaşı arıyor musunuz?

srpc' Alıntı:
Merhaba,
Altı ay uzun bir süre, Sibiryaya' da zaman ayırmanızı tavsiye ederim. Özellikle İrkutsk Ulan Ude arası gerçekten görülmeye değer yerler.
Ben Rusyada 45 gün tek başıma trende yolculuk yaparak gezdim, rahatsız edecek hiçbir olay yaşamadım, Moğolistan da 16 gün kaldım, Rusya kadar olmasa da güvenli olduğunu söyleyebilirim. Ulan Batur' dan Karakurum'a otobüz yaklaşık 7 saatte ulaşıyor, yol fena sayılmaz. Karakurum'dan Orhun Anıtlarına 45 Km. Yolu biz yaptırdığımız için düzgün bir yol.
Kazakistandan Rusyaya, Rusyada Ulan Ude'den Moğolistan'a oradan da Çine geçebilirsiniz. Çin'den Güney Korey'e oradan da feribotla Japonyaya geçebilirsiniz.
Yol arkadaşı arıyor musunuz?

anlaşılan sizinde yol tecrübeniz var yol arkadaşına gelince kafalar uyum sağladıktan sonra uzaya bile giderim hiç sorun değil hatta ne kadar kalabalık olursa o kadar eğlenceli olur diye düşünüyorum bakalım kısmet

Merhabalar,
Bence Çin yerine kendinize Moğolistani hedef alin, Çin e araçla giremiyorsunuz. Ama Moğolistan Ulan Bator da araci birakip trenle transmancurya hattindan pekin e zevkli bir yolculuk yapabilirsiniz. Illa Çin diyorsaniz yine araci Kırgizstan birakip Turkistan bolgesinden dogu Turkistana otobus yada trenle gecebilirsiniz.
Ama bence bu gezinin ana hedefi Irkuts ve Baykal golu olmali.
Aracinizi bu tur bir yolculuga iyi sekilde hazirlamanizi tavsiye ederim. Oncelikle motoru dusuk kalite mazota uygun hale getirin, EGR valfini iptal ettirin, mazot su ayırıcı filtre monte ettirin, bol bol bu filtrenin kartuslarindan alin yaniniza. Ayrica Würt ün setan arrtiricilarindanda alin yaniniza. Rusyada 1000 -1500 Km mesafelerde buyuk sehirlerde Euro dizel bulabilme sansiniz var ama Kazakistan ve Mogolistanda cok zor. Eger Mogolistan yapmayacaksaniz cok rahat Vladivostoga kadar gider gelirsiniz, yada Vladivostoktan araci konteynere yukleyip siz oradan Japonya ucakla gecebilirsiniz (vize vs yok) Korede olabilir (orayada vize yok) Ama benim favorim mutlaka Mogolistan... Kuzey dogu Darhan sinir kapisindan tarafindan giris yaparsaniz Ulan Bator a zorlanmadan gidebilirsiniz.
Dil konusunda endiselenmeyin, inanin Orta Asya Turk dilleri (Tatarca, Azerice, Kazakca, Kırgizca....) Ingilizceden daha kolay anlasirsiniz ama yinede yanınıza Rusca bir sozluk ve konusma klavuzu alin.
Bu arada Gurcistandan Kazbek gecidinden Valdikavkaz a gecebilirsiniz oradan Volga Boyundan Kuzey Dogu yapabilirsiniz.
Ben 2009 yilinda iş sebebiyle bu guzergahlarda cok gittim geldim.
Cok guzel bir seyehat olacak...

erguncan' Alıntı:
Arkadaşlar Nisan ayında Allah kısmet ederse batum tiflis osetya inguşya çeçenistan dağıstan kazakistan moğolistan ve çin devamında ise şartlar müsait olursa gerekli bilgileri almam durumunda japonyaya kadar gitmeyi düşünüyorum vakit olarak epey bi zamanımız var kısmet artık tecrübeli abilerimin kardeşleriminde üstün bilgilerinden istifade etmek isterim şimdiden teşekkür ederim (daha öncesinde dağıstan mahaçkaleye kadar aracımla hiç bir sıkıntı olmadan gdebilmiştim bakalım bu nasıl olacak)
Selam erguncan kardeş
Bahsettiğin güzergaha bende karavanla gitmeyi düşünüyorum şu an irandayım buradan umman ve dubaiye geçmeyi düşünüyorum tabiiki bir terslik olmazsa.
mart veya nisan ayında Türkiyede olacağım görüşelim tahrandan selamlar

Sana iyi yolculuklar dilerim
Bende yeni bir projede Etiyopyada calisiyorum. Buralara yolun duserse Omo Vadisine beklerim

değerli bilgileriniz için bilahere teşekkür ederim tamamını not aldım en büyük yol yardımcım olacak bilgileriniz teşekkürler

Eklemek istedigim bir kac sey daha var,
Guzel bir navigasyon aleti al http://www.horizonsunlimited.com/ den Mogolistan, Kazakistan ve Dogu Rusyanin haritalarini yukleyebilirsin.
Arabada çift stepne taşı, Mogolistana gideceksen mutlaka aracı biraz yukselt ve altına koruma taktır. 2009 da Chita da Alman bir aileyle tanismistim onlardada transporter vardi Mogolistanda aracin altini bayagi vurmuslar. Ama dedigim gibi eger direkt Vladivostok yapacaksan hic gerek yok. Rahat rahat gider gelirsin, yollarda yer yer calismalar var seni fazla yormaz.
Rusyada, Kazakistanda sehirlere yaklasirken mutlaka hız limitlerine uy cunku sehir girislerinde polis kontrol noktaları var, en cok cezayı orada keserler buna dikkat et, polisle pazarlık etmekten cekinme unutma herseyin fiyati 100 $ dan baslar ama 100-200 Rubleye biter. Rusyada kazakistanda uzun yollarda kamyoncu parklari var, gece konaklamak icin oralari tercih et ama kesinlikle yerel insanlardan yardim istemekten cekinme ve evine bahcesine vs davet eden insanlardan korkma. Inan oralar hic anlatıldıgı gibi degil. Unutma en ucra kosede bile Turke anlasabilecegin Azeri bir KARDAS :smiley: bulursun :smiley:
Gumruk gecislerinde ufak tefek hediye verirsen arabayi komple bosaltmaktan kurtulursun. Darhan daki Mogol Rus sınırını hatırlıyorum. ufak 1 kutu lokuma 20 dk. da sınırı gecmistim, Baska bir Italyan ailenin arabasını bosaltıp 6 saat oyalamislardi.
Dogu sibiryada yanına mutlaka saglam sivrisinek ilaci al hatta hatta mavi ısık sacan sivrisinek kovuculardan yada cibinlik gibi bir sey edin. Inan Rusyanin sivrisineklerinin yaninda Afrikadakiler bile cılız kalır....
Baska kafana takılan birsey varsa sorabilirsin....

Sayın Arturo, Vladivostok için yollar iyi demiştiniz. Daha önce o taraflara giden ( http://www.istanbul2istanbul.com/ ) Ali Bey, Defenderi ile zorlanmış, hatta yolda kalıp uydu telefonundan yardım istemişti. Belki rotası farklıydı . Soracağım 4*4 olmayan Transporter veya başka bir karavan ile gerçekten Istanbul - Vladivostok yapılabilinir mi? Ya da gidilirse nasıl geri gelinir. Birisi götürüp, diğeri getirse iyi olur galiba :smiley:

Yalnız bir ülkeye araçla girilince en azından şöförün araçla çıkması gerekiyor, yoksa gümrük işlemleri çok uzun sürüyor. Arabayı bırakıp Çin'e gidebilmek için çok uğraşmak gerek sanırım. Bir de bu horizonlimit firmasından ben Suriye ve Ürdün haritası almıştım. Garmin'in dünya haritasından farkı yoktu. Belki Moğolistan, Kazakistan haritaları iyidir, bilmiyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR