Transporterimle Adanadan Çin e 6 ay sürecek Yolculuk

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erguncan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,562
Ynt: Transporterimle Adanadan Çin e 6 ay sürecek Yolculuk

Öncelikle dikkatiniz için sizi tebrik ederim. Ali Erinçin gittiği nokta Kuzey Doğu Sibirya Yakuts dan bile 1800 km daha Kuzeyde Magadan namı diğer kemik yolu benim söz ettiğim yol ise Rusyayai Batıdan doğuya gecen M51, M52, M53, M55, M58 yolu Chitadan kuzeye Yakutsa giderseniz Tunda-Aldan güzergahı nispeten temiz bir yoldan gidersiniz buradaki iyileştirme 2010 yılnda tamamlandı, Bu yoldan Yakutsk yaklasık 2000 km dir. Ben daha kuzeyine gecmedim fakat Yakustdan daha kuzeye zaten kısın gecmek imkansız en iyi gecilecek mevsim Agustos ayı.
Chitadan Vladivostok a yaklasik 2800-3000 km bir yol var, bu yoldada 2009-2010 da iyilestirme calismalari vardi ama Tunda-Yakuts parkuruyla kıyaslanmayacak kadar az bir calisma. Bu yol zaten Rusyayi Pasifik Okyanusuna ve Çin e bağlayan ana yol oldugu icin trafik bayagi yogun. Ama bu yolda 4x4 e gerek kalmadan cok rahat yolculuk yapabilirsiniz. Burada dikkat edilecek husus elden geldigi kadar gece yolculugu yapmamak, trafik kurallarina ve hız limitlerine uymak ve kamyonlara dikkat etmek cunku bu yollarda cok kazalar oluyor (gece uykusuzluk, alkollu arac kullanımı vs)
Garminin zaten Kazakistan ve Mogolistan haritasi yok, ayrica dogu rusyada garmin cok yetersiz anca ana yollari gosteriyor. Horizonunlimited deki forumlardan degisik versiyon haritalar ve gezginlerin yol izlerini yukleyebilirsiniz.
Araci birakarak devam etme konusuna gelince, Rusyadaki uygulama soyle, araci gumruk otoparkina cekiyorsunuz genelde havalimani yakınlarinda butur gumruklu otoparklar var pasaportunuza not dusuyorlar, gunluk belli bir ucret oduyosunuz tekrar donuz yaptıgınızda buradan aracinizi alabiliyorsunuz. Tabii bu isleri orada bir gumrukcu ve dil bilen birinin nezaretinde yapmakta fayda var. Ulan Batorda bu durumu sordugumda gumruklu otoparka bile gerek olmadigini 3 ay icinde tekrar giris yapip arabamla cikabilecegimi soylediler ama ben denemedim. Cunku Ulan Ude de konsolosluktan Mogol vizesi alirkende Turklere vizeye gerek yok demislerdi (Sonradan Turkmenistan vatasdaslarina vizeye gerek olmadigi ortaya cikti) biz zar zor vide almistik.
Yani herseyin bir yolu bulunuyor.

Etiketler

Teşekkür ederim açıklayıcı bilgileriniz için. Moskova'nın doğusuna hep trenle gitmeyi düşünürken yeni bir kapı açıldı.
Istanbul-Gürcistan-Rusya rotası ile Samara'ya ulaşılırsa Vladivostok'a kadar yol açık gözüyüyor. Bir ara Kazakistan'a girip çıkılıyor ama o da vizesiz Rusya şartlarına uymayı sağlayacak. (Türkiye ve Rusya arasında varılan anlaşmaya göre iki ülke vatandaşları, turistik amaçla yapacakları vizesiz girişlerde tek girişte aralıksız 30 günden, 6 ay içinde ise 90 günden fazla kalamayacak)

Istanbuldan yola cikacaksan, arabayi Derince-Ilyichevsk (Odessaya cok yakın) feribota yukle Odessadan Kuzeye dogru cik bence daha enteresan bir yolculuk olur. Ukraynayı mutlaka gormeni tavsiye ederim, memnun kalirsin :smiley:
http://www.ukrferry.com/eng/tariffs/tariffs-cargo-derince.php

Bu arada arkadaslar, bizim insanlarimizi hic anlamiyorum, Turkiye resmen dunyanin merkezinde her yere yakın kuzeyimizde vize bile istemeyen ayri bir dunya var. Insanlar son model 4 x 4 araclariyla buyuk sehir trafiginde yol gidiyor. Ama kuzeyde ve doguda gercekten cok ayri bir dunya var. Gezmek lazim gormek lazim. 3 sene Rusyada gitmedigim yer kalmadi simdi bir proje icin Etiyopyadayim, burada o kadar cok yabanci goruyorumki ama Turk gezgin yok. Bunun parayla yada zamanla vs hic bir ilgisi yok. Biz Turk milleti olrak Orta Asyadan buraya göç ederken cok yorulmusuz hala ense yapiyoruz.
Arkadaslar sizi gercekten taktir ediyorum. Inanin 6 ay Turkiyede harciyacaginiz parayla oralari gezer gelirsiniz.

arturo22' Alıntı:
Bu arada arkadaslar, bizim insanlarimizi hic anlamiyorum, Turkiye resmen dunyanin merkezinde her yere yakın kuzeyimizde vize bile istemeyen ayri bir dunya var. Insanlar son model 4 x 4 araclariyla buyuk sehir trafiginde yol gidiyor. Ama kuzeyde ve doguda gercekten cok ayri bir dunya var. Gezmek lazim gormek lazim. 3 sene Rusyada gitmedigim yer kalmadi simdi bir proje icin Etiyopyadayim, burada o kadar cok yabanci goruyorumki ama Turk gezgin yok. Bunun parayla yada zamanla vs hic bir ilgisi yok. Biz Turk milleti olrak Orta Asyadan buraya göç ederken cok yorulmusuz hala ense yapiyoruz.
Arkadaslar sizi gercekten taktir ediyorum. Inanin 6 ay Turkiyede harciyacaginiz parayla oralari gezer gelirsiniz.

Haklısın seyahatte mazeret zaman ve maddi imkan değil galiba evli yada bekar olmayla alakası var çünkü evli kişinin ailesinden ayrı uzun bir yolculu yapması hemde söz konusu tamamen eğlence amaçlı olunca hal zorlaşıyor işin aslı bizim milletimiz birşeyler yapmak istiyor ancak yönlendirecek birisinin olması şart hadi gidelim desen peşine düşecek onca insan varki say say bitmez yani tanıtım şart

arturo22' Alıntı:
Istanbuldan yola cikacaksan, arabayi Derince-Ilyichevsk (Odessaya cok yakın) feribota yukle Odessadan Kuzeye dogru cik bence daha enteresan bir yolculuk olur. Ukraynayı mutlaka gormeni tavsiye ederim, memnun kalirsin :smiley:
http://www.ukrferry.com/eng/tariffs/tariffs-cargo-derince.php
Tekrar teşekkür ederiz. Bizim karavancılıların arayıp ta gözlerinin önündeki bulamadığı gemi bu :smiley: Fiyatları da öyle yüksek değil.
Bu gemi ile hem Ukrayna gezilir, hem Iskandinavya kıyılarına çabuk çıkılır, hem de Rusya'nın derinliklerine dalınır.

Etiyopya Omo Valleyden Sevgilerşe....

100_2459.JPG

100_2459.jpg

http://www.apex.ru/apex/ru/articles/o_29580

arturo22' Alıntı:
çok güzel bir öneri bencede.. Ama Ankarada yaşayıp İstanbulu görmemiş binlerce vatandaşımız var yada tersi :smiley:)

Sn Erguncan böyle bir gezi için insan heyecanlanıyor.. işimizi bırakabilseydik transporterde yer varmı diyip geleceğim :smiley:)
kurumsal firmada bile çalışsanız 2-3haftadan fazla izin alamıyorsunuz..
bu iki haftayı şubat ayonda tanzanya gezisiyle geçireceğim inşallah..
Selametle hayırlı yolculuklarr

sman' Alıntı:
çok güzel bir öneri bencede.. Ama Ankarada yaşayıp İstanbulu görmemiş binlerce vatandaşımız var yada tersi :smiley:)

Sn Erguncan böyle bir gezi için insan heyecanlanıyor.. işimizi bırakabilseydik transporterde yer varmı diyip geleceğim :smiley:)
kurumsal firmada bile çalışsanız 2-3haftadan fazla izin alamıyorsunuz..
bu iki haftayı şubat ayonda tanzanya gezisiyle geçireceğim inşallah..
Selametle hayırlı yolculuklarr

Sayın süleyman bey
Evet maalesef izin olayı işi alt üst ediyor bizler kendi işimizi yapıyoz o yüzden izni kendi kedimize veriyoruz bu arada gelmek isteyene kapımız her daim açık beklerim sizede geziniz boyu iyi eğlenceler dilerim hayırlı yolculuklar

Ergün Bey;

Aynı rotayı Kore ve Japonya geçişi yapan Phil & Angie ciftinin internet sayfalarının linkini ekliyorum.

Umarım yardımcı olur. Çin'e araçla girebilmek için yerel bir acenta vasıtasıyla izin alabiliyorsun; araca gecici Çin plakası takılıyor ve 1 rehber devamlı araçta sizinle seyahat ediyor. Onun keyfine göre günlük seyahatınızı yapabiliyorsunuz. Ayrıca izinlerin ve rehberlik ücretinin çok yüksek oldugunu duymustum onun için araçla geçişte genelde Çini bypass ediyorlar diye biliyorum.

http://www.philflanagan.net/Main/index-UK-to-Mongolia-via-the-Stans.htm

nasah' Alıntı:
Ergün Bey;

Aynı rotayı Kore ve Japonya geçişi yapan Phil & Angie ciftinin internet sayfalarının linkini ekliyorum.

Umarım yardımcı olur. Çin'e araçla girebilmek için yerel bir acenta vasıtasıyla izin alabiliyorsun; araca gecici Çin plakası takılıyor ve 1 rehber devamlı araçta sizinle seyahat ediyor. Onun keyfine göre günlük seyahatınızı yapabiliyorsunuz. Ayrıca izinlerin ve rehberlik ücretinin çok yüksek oldugunu duymustum onun için araçla geçişte genelde Çini bypass ediyorlar diye biliyorum.

http://www.philflanagan.net/Main/index-UK-to-Mongolia-via-the-Stans.htm

Hasan Bey Üstün bilgileriniz için teşekkürü bir borç bilirim

verdiğiniz linki inceledim çok ilginç ve bi okadarda güzel bakalım çine girme konusunda epey bi iidialıyım araştırmalarım sürüyor baharada epey bir var o zamana kadar hazırlıklarım biter diye düşünüyorum umarım sağlıklı bir gezi olur

saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,825
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR