Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Boğaç Erkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 144
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 78,053
Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Merhaba Cavid Bey;Motokarvani gecen sene Dusseldorf Fuarinda gorerek ismarladim,bu benim 5 ci M.karavanim.Alt sase iyi tahmin ettiniz,Adapazari imalati Ford-Transit
3500 cc. Motor,7 vites 285 beygir gucu,cok guclu bir M.Karavan.35 senelik bir M.Karavanci olarak,tam istedigim M.Karavani bulduk.Boyu 7,5 metre,genislik 2.40 santim
Yukseklik 2,80 cm.Yarim/Integraal denilen tip.Hersey var,Kilima,derin dondurucu,Satelit TV.ABS/DBP/EDS v.s.Iktisatli fakat istediginiz zaman otoyollarda 140/150 km.
hiz yapabiliyorum.Bir sene zarfinda durmadan devamli seyahat yaparak tahminen 20 bin km.yaptik.150 litrelik tem iz su ve 100 litrelik pis su deposu ile uzun zaman
kamp disarisinda kalabiliyoruz.Jeneratorle elektrik derdimiz de hal olunca,fakat icine takilan buz dolaplari,hem 12 volt,hem gaz.hem elekt.ile calisabiliyor.Bizlerin senelerdir
kamp veya emniyetli yerler disinda kalmama prensibimiz disinda,evvela 15 sene cekme karavan sonra 35 M.Karavan,50 seneye yakin,hic bir yerde,Allah'a sukur,basimiza
tatsiz bir hadise gelmemistir.Hemde isimleri insan urkuden Demir perde arkasi devletler,Bulgar,Sirp,Romen,Polonya v.s..Demek insan daima dikkatli olmalidir.Fazla yazip
basinizi sisirmeyeyim,selamlar.Not:M.Karavan altinda garaj denilen yere,Mopet ve sandalyeler sokulabiliyor,yatak durumu yuksek arkada uzun 2 ayri yatak 200/70 cm.
Ve Integre Navigasyon ile Krus/Kontrol denilen hiz/surat ayarlama aparati vardir.

Etiketler

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

Cavid Sezen

Motokaravaniniz cok donanimli. Yurtdisi fiyati nedir acaba bu aracin? Ayrica keske benim karavanim bolumune detayli ic fotograflari ile birlikte bir yazi ekleseniz. Cok seviniriz.

Kiymetli Arkadaslar; e-mail adresinizi verebilirseniz sizlere M.Karavanin butun resimlerini album halinde gonderebilirim.Selamlar.
Benim e-mail adresim: ercuozbek@hotmail.com - ercuozbek@chello.nl

Merhaba,
Keyifle hayranlıkla okudum paylaşılan bir çok geziyi. Bende eşimle karavanla avrupayı gezmek istiyorum bir ay yeterli olurmu sizce İtalyayı gezdim ama gene gitmek istiyorum. Kaçırılmaması gereken yerler ve tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim.
İkimizde çalıştığımız için bu tarz bir tatili yakın zamanda bir daha yapabileceğimizi sanmıyorum onun için karavanı kiralamak daha uygun olur sanırım. Bu konularda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Sevgiler

Kaçırılmaması gereken yerler...Heryer...Özellikle köyler.
Şurasını göreceğime burasını görmeliydim diye hayıflanmaya hiç gerek yok. Çünkü daima kaçıracağınız yerler olacaktır.
Bir aylık süre az değil ama zaman ömre bile yetmez ki zaten.
Güneye indikçe hırsızlığa dikkat.
Gideceğiniz mevsime ve aylara göre turistik bölgelerde yüksek sezon sorunu yaşayabilirsiniz. Yoğunluk ve pahalılık gibi. Ayrıca karavanı İtalya'dan kiralamayı düşünürseniz hem karavan bulmakta hem kamping reservasyonu yapmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu yüzden internet arayıcılığıyla soruşturmakta fayda var. Daha farklı değerlendirmeler için "yurt dışı gezi notlarında" yayınlamış olduğum "gittim gördüm geldim" isimli Yunanisyan-İtalya gezi notlarımı okuyabilirsiniz.

Çok güzel ifade etmişsiniz yaşadıklarınızı esprili akıcı doğal keyifle okudum.

Ercüment Bey Merhaba,
Zahmet olmayacaksa banada karavanın resimlerini göndermenizi rica ediyorum....Son zamanlarda bende bir karavan sevdasına tutuldum ancak,ne tür olacağına karar veremedim bir türlü...şimdilik camper ağırlıklı ama diğer taraftan semi-integrated bir karavan aklımı çelmiyor değil.....forumdaki paylaşımlar sayesinde karar vermem kolay olacak sanırım...sizlere nice keyifli geziler temenni ederim...
kalın sağlıcakla..
süleyman eraslan
s_eraslan@hotmail.com

Ercüment Bey , Selamlar
Karavanın resimlerini göndermenizi rica ediyorum....
Saygılarımla
kemal55-68@hotmail.com

Ercüment Bey Selamlar,
Karavanınızın resimlerini istiyorum şimdiden teşekkürler
kemal55_68@hotmail.com

Sevgili Dostlar,

Çok uzun sürdüğünün ben de farkındayım ama belki birilerine faydası olabilir diye düşünerek haber vermekten alamadım kendimi: Bir buçuk yılın ardından, az önce blogumu tamamlayıp, bütün yolculuğumuzu anlatmış oldum.

www.bogacerkan.blogspot.com adresinden okuyabilirsiniz.

İlginiz için teşekkürler.

Vallahi Boğaç Bey benim artık bloğun devamını yazacağıza dair hiç umudum kalmamıştı ki..elektronik posta kutuma gezenbilirden gelen mesajla beni çok sevindirdiniz...gerçekten çok güzel olmuş ...çok teşekürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR