Trafik Sigortası Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ekn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,171

Etiketler
Transporter t5 2006 model karavan bile sayılmaz camper

Sent from my iPhone using Tapatalk
Yukarıda 1280 tl yaptıran arkadaşlar acaba şehir veya araçmı farkediyor veya sigorta şirketlerinin fiyatlarımı bu kadar farklı? kaldıki sizin aracınız daha düşük motor ve tonajlı.

1973 model Volkswagen T2. Karavan(Kamyonet. - Kamp Taşıtı.

Neye göre fiyat belirlediklerine dair en ufak bilgim yok:smiley: Bu zamana kadar ki 3. aracım. Bundan öncekiler 71 1302 ve 68 1300 vosvoslar vardı. Ben 1300'üm için 380 TL sigorta ödemiştim, sattığım arkadaşıma net 1500 TL sigorta çıkarmışlardı. Ben ne sigorta fiyatlarından bir şey anladım, ne de bu ülkedeki trafik işlerinden.

Bu yapılan işe kümesteki kazları yolup yollarını bulmak denir.İsraf almış başını gitmiş,beyzadeler açılan kraterleri doldurma peşinde.
Memleketi saysan toplasan, kaç karavancı ,tekneci, denizci, keyifçi çıkar.

Memleketi adalet içinde yönetenler demiştir ki ;karavanı olan zaten zengindir :eek: sesleri çıkmaz dayanın.
Kampanya yapsalar ne olur,ne kadar fark çıkar,esasa bakmak gerek.Senelerdir aynı türkü,al gazı bırak yola:oops:

Sigorta konusunda daha karavana sahip olmadan canı yanan biri olarak yaptığım araştırmalardan vardığım sonuç şu.;
Kaza riski neye göre belirlenir. Aracın trafikte olma yoğunluğuna, trafiğin yoğunluğuna, sürüş deneyimine. Yani mega kentlerden birindeyseniz kaza riskiniz yüksektir. Aynı şekilde her gün trafiğin için de fırt fırt geziyorsanız da kaza yapma riskiniz yüksektir. Yani ambulanssanız otomobilden daha çok kaza riskiniz vardır. Hele hele 20 yaşını yeni doldurmuşmuş sanız spin atmayı deneyeceğinizi bilirler. . Sonuçta kaza riskini hesaplama kriteri ve tavan fiyat serbest bırakılırsa kim ne isterse onu yapar. Şu an olan odur. Yoksa bir arkadaşın yazdığı gibi 2.000-24.000 fiyat farkı olabilir mi? Karavan, kamp taşıtı olarak en yüksek risk grubundaki ambulans, itfaiye gibi riskli olmadığı, fellik fellik trafikte gezilmediği dikkate alınmalı. Alınır mı? :(

Sigorta şirketine sordum sadece yapılan sigorta da %3 pay alıyorlar geriye kalan devlet hazinesine kalıyormuş ne kadar doğru bilemiyorum geçen sene yaptığım trafik sigortası 200 küsürdü şimdi 1500 küsür çok büyük bi fark var bazı karavanlar 6 bin 7 bin fiyat çıkarmışlar :D

Ben önce şaka zannettim ama doğru benim arabanın boş hali 30000 bana çıkan sigorta 24000. ..

yeni karavan alan herkese bu fiyata yakınmı çıkıyor acaba.inanılmaz bir rakam bu fiyatlar. benim yeni çıkacak sigorta kanundan da çok umudum yok.eğer bu böyle devam ederse biz karavanlarımızı ne yapacağız.

Benim karavan dönüşümü öncesi sigortam kamyonetti. Mart 2016 da yenilemem gerekti sigortamı. İlk önce karavan olarak yaptırsam ne kadar çıkar diye 1-2 yerden teklif istedim. Halk sigorta 1900 tl, mappfre 2000 tl olarak en uygun teklifler verildi. Fakat ben aracımı yine kamyonet olarak eski sigortamı devam ettirerek 1170 tl ye Koru sigortaya sigortalattım.

Ben de komple söküp kamyonete çevirecem en sonunda bu arada trafikten çeksem mi acaba

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri