Trafik Sigortası Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ekn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,152
arabanın ruhsattaki özel amaçlı motokaravan ibaresi fiyatı yükseltiyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

Etiketler
Dün doğa Sig aradım 8250 tl

Ben de komple söküp kamyonete çevirecem en sonunda bu arada trafikten çeksem mi acaba

Kıymayın. Buğra Beyi arayın. Bu gruptan kendiside karavancı ve sigortacı. Buğra Darıcı 0542 286 48 86. Buradaki yazışmalardan ulaştım bende kendisine

2 ay kadar önce görüştüm kendisi ile bir hafta kadar uğraştı olmadı.

İlanda arkadaşımız bunları yazmış
---

KARAVAN ALIRKEN SİGORTA POLİCESİNE DİKKAT RUHSATTA ÖZEL AMAÇLI MOTOKARAVANYAZARSA SİGORTASI 5000 TL İLE 8000 TL ARASINDA ÇOKAR BU ARACIN RUHSATINDA SACECE MOTORLU KARAVAN YAZIYOR SİGORTASI 470 TL YE YAPILDI

---------ARAÇ 2010 MODEL FIAT DUCATO Orijinal 45.000 KM DE 15 METRE KÜP. CİZİGİ DAHİL YOKTUR SIFIR AYARAINDADIR. PLAKA 01 AHE 27 SORGULAY A BİLİRSİ NİZ NOT: karavan alırken mutlaka plakayı sorgulatın hasar kaydı olup olmadığına dikkat edin----------

Bu şekilde başka ruhsatı olan arkadaşımız varmıdır,bu doğru bir bilgimidir. İlan numarası 163291680

İlanda arkadaşımız bunları yazmış
---

KARAVAN ALIRKEN SİGORTA POLİCESİNE DİKKAT RUHSATTA ÖZEL AMAÇLI MOTOKARAVANYAZARSA SİGORTASI 5000 TL İLE 8000 TL ARASINDA ÇOKAR BU ARACIN RUHSATINDA SACECE MOTORLU KARAVAN YAZIYOR SİGORTASI 470 TL YE YAPILDI

---------ARAÇ 2010 MODEL FIAT DUCATO Orijinal 45.000 KM DE 15 METRE KÜP. CİZİGİ DAHİL YOKTUR SIFIR AYARAINDADIR. PLAKA 01 AHE 27 SORGULAY A BİLİRSİ NİZ NOT: karavan alırken mutlaka plakayı sorgulatın hasar kaydı olup olmadığına dikkat edin----------

Bu şekilde başka ruhsatı olan arkadaşımız varmıdır,bu doğru bir bilgimidir. İlan numarası 163291680
benim önceki karavanımda vw t5 de böyle bir durum vardı.ruhsatı önceki sahibi çıkartmıştı.ruhsat çıkarma esnasında aracın ruhsatına özel amaçlı otomobil yazmışlardı.otomobil olarak sigortası yapılıyordu.ruhsatta hem özel amaçlı otomobil hemde ayrı bir kısımda motokaravan yazıyordu.bu trafiğin işi iyi bilmesinden kaynaklaıyor olabilir.muayenede sorun çıkabilir benden sonraki sahibine muayenede sorun çıktumı bilmiyorum. çünki ben sattım.eğer bu aracı almayı düşnüyorsanız bir daha düşünün bence mutfak tezgahı olarak granit duvarda cam mozaik benzeri bir şey kullanmış çok amatörce yapılış bir karavan gibi duruyor.üstadlar daha iyi bilir. ben şahsi fikrimi beyan ettim yanılıyor olabilirim.

ruhsatta karavan olarak yazdığı halde eski hali kamyonet olduğu için sigorta şirketleri kamyonet olarak fiyat veriyorlar, düzeltip tekrar fiyatlandırmalarını istedim 4bin liradan başlayan fiyatları duyunca
kamyonet olarak yaptırmaya karar verdim. zira arada büyük fark var.
kazaya karışırsam başıma gelebilecekler ile ilgili tecrübesi ya da bilgisi olan var mıdır?

Belirsizlik almış başını gidiyor,sadece bu konularda değil nereye baksanız öyle.
Sadece boyun değil her bir yer eğri,düzeltelim diyen de yok.
Bir örnek; B sınıfı ile 750 kg römork ve karavan çekiliyordu.
Şimdi BE olmuş ,eski yeni tümüne yine de belirsizlik ,yolda uygulama yapan memurun insafına artık:(

Araç üstü port bag seyyar olanlar,kimine göre ruhsata işlenmesine gerek yok,mantıklı olanda bu,ancak bir kaza durumunda kusurlu oluyorsunuz.Uygulama sırasında belki ceza olmaz,(burada yine uygulamadaki memurun insafı ) fakat kaza sırasında tutanağa işlenir denmiştir.

Karavan tipi araçlar projesinde olanlarla görüntüye girdi ve işlendi,sonradan ilaveler yaptınız ve işletmediniz ,kusurlu sayılırsınız.Koltuk,LPG,araç üstü ekipmanlar v.b

ben kamyonet olarak bile fiyat alamadım. Kamyoneti kabul etseler hemen yaptıracağım.

94 model T4 ümü dün Buğra Bey'e HDI sigortadan 2370 liraya karavan olarak sigortalattım.
Kendisi de karavancı numarası burda yazılmıştı o sayede ulaştım.
Numarasını ben de yazayım bulunsun 0542 286 48 86.

94 model bir araç için çok fazla bir fiyat değil mi? Yazık

Zorunlu trafik sigortası,karşı tarafa verebileceğiniz zararı karşılar.Kendi aracınızda hasar varsa ve kasko yoksa cepten gider.
Aynı klas araç biri normal, diğeri karavan oldu bir kaza.
Karavan donanımı ile daha masraflı,diğeri standart araç (vedeeeee bu standart aracın sigortası daha düşük)
Ödediniz 3 bin liralarda para,karşılığı tüm karavanın yenilenmesi mi olacak ?
Karşı tarafın eksperi araç veya trafikte ne kusurlar arayacak ....
İş bu noktalara geldiği zaman,servis veya sanayilerde sıkıntı da sıkıntı..:(
Bu rakamlara kasko olur..
Sigorta şirketlerine bakın holding; varmı içlerinde garibanı,hem rekabetteler,hem güler yüzlü bir şeklide elleri ceplerde,adı ne zorunlu,kaçacak yer yok yaniiii..:mad:

Valla artistlik yapıp yaptırmıyoum dedim . Şu an yaptırsam üstüne bir de 500 tl fazla ödeyeceğiz.

Arkadaşlar,

Bazı yanlış bilgileri düzeltmek istiyorum.

Motokaravanlar Trafik kanununa göre Özel Amaçlı Taşıtlar adı altında yer alıyor. Başka her hangi bir isimle sigorta edilemez. Yaptıranlar büyük risk altında. Örnek. Kimsenin başına gelmesin ama ölümlü bir kazada karşı tarafın kaza giderleri yanı sıra 1.350.000.00 TL tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz. (Rakam poliçelerinizde yazıyor) Sigortacılar para ödememek için her yolu deneyeceklerdir, öncelikle ruhsatınıza yazdığınız araç gurubundan başlayarak...

Kamyonet sınıfından sigorta yaptıranlar büyük risk almış durumdalar. Allah korusun bir kaza anında canları çok yanar. Hele pahalı bir araçla kazaya karışırsanız daha da zor durumda kalırlarsınız.

B ehliyeti ile seyir ağırlığı 750 kg. altı karavan çekiliyordu yine çekiliyor. 750 kg üstü eskiden D sınıfı ehliyet ile çekiliyordu şimdi BE sınıfı ehliyet ile çekiliyor.

Özel Amaçlı Otomobil diye bir tanım yok. Poliçesi bir sorun halinde geçersizdir.

Koltuk kesinlikle ruhsatta dolayısı ile projenizde yazan kadar olacaktır.

Port bagaj ve tüp konusu kişiye göre değişiyor. Net bir tarifi yok. Ancak motokaravan tarifinde ilk cümle "...en az aşağıdaki ekipmanlar..." ifadesi ile başladığı için takılan bazı ekipmanlar göz ardı edilebiliyor. Kişinin youmuna kalmış.

Biliginiz olması amacıyla.

Saygılarımla

Yazınız dan sonra yönetmeliğe şöyle bir baktım da, kamp taşıtı ve ozel amacli tasit (motor karavan) olarak iki farklı taşıt var. İkisininde kodu SA olarak geçiyor. Bu ikisinin arasında ne fark var, bilen var mı?

Engin Çamcı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR