Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 690,880
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

çağlar' Alıntı:
selamlar orta kilit bildiğim kadarı ile sürekli 4 çekerlerde ve sadece fzj80 serisinin bir kısmında var (2 çeker -4 çeker ayrılabilen)..
Benim 60 kasada, 2 çekerden 4 çekere aldığım zaman öne ve arkaya %50-%50 daimi eşit olarak hareket aktarılıyor. Arada bir kavama yok direkt olarak dişliden ayrılıyor. Yani kilitli oluyor. Yanlış mıyım? Bu doğru ise BJ75'lerde de aynı olmaz mı?

Etiketler

mergen' Alıntı:
Benim 60 kasada, 2 çekerden 4 çekere aldığım zaman öne ve arkaya %50-%50 daimi eşit olarak hareket aktarılıyor. Arada bir kavama yok direkt olarak dişliden ayrılıyor. Yani kilitli oluyor. Yanlış mıyım? Bu doğru ise BJ75'lerde de aynı olmaz mı?
Aynen doğrusun Şükrücüğümm... ;D

şükrü kardeş bahsettiğin gibi oluyor benim araçta bj75 4x4 geçince çekiş yüzde elli yüzde elli öne ve arkaya devrediyor(şükrü bey ben en azından öyle olduğunu düşünüyorum )birde şükrü bey araç patınaja kaldığında arka boşa donerken ön dönmüyor araç 4x4 de olduğu halde bu kafama takılan bir konu bilen varsa açıklarsa sevinirim

simurg2' Alıntı:
şükrü kardeş bahsettiğin gibi oluyor benim araçta bj75 4x4 geçince çekiş yüzde elli yüzde elli öne ve arkaya devrediyor(şükrü bey ben en azından öyle olduğunu düşünüyorum )birde şükrü bey araç patınaja kaldığında arka boşa donerken ön dönmüyor araç 4x4 de olduğu halde bu kafama takılan bir konu bilen varsa açıklarsa sevinirim
Dediğiniz gibi oluyorsa ya ön aks ayırıcılarında bir sorun var ya başka birşey...Her daim ön ve arkadan bir tekerin dönmesi gerekir...

aracı life kaldırıp ön tekere hareket iletilip iletilmediğine baktım 4x2 de sadece arkalar dönerken 4x4 de ön ve arka dönüyor bu sorun olmadığını göstermezmi umut bey

simurg2' Alıntı:
aracı life kaldırıp ön tekere hareket iletilip iletilmediğine baktım 4x2 de sadece arkalar dönerken 4x4 de ön ve arka dönüyor bu sorun olmadığını göstermezmi umut bey
Doğru ama arazide de öyle olması lazım... Aksi ise sıyıran kaçıran birşey olmalı mantıken...

boştaiken dönebilir ama zorlanınca kaçırıyor olabilirmi diyorsunuz nasıl bakıcaz acaba hubları sokmekmi gerek

resmi aşagıda markası toyotanın orjinal auisn öyle birşeydi

big_20582504xk8[1].jpg

Şükrü bey toyota buluşmasında yeni taktırdım 3-5 sefer kulanıldı 4x4 de arazıde kullanılınca zor 4x2 geçiyordu ama genelde arazi araçlarının hepsinde var galiba böyle bir sorun arazıden sonra araç 4x2 ye zor geçiyor tüm toyotala r böylemi

http://www.sahibinden.com/arazinin_krali-61WQQaXQQ23039981WQQpXQQdisplayitem
bakalim bu kac günde gidecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR