Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 697,838

Etiketler
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

valla tırstım bende..

cihan abi naber? nasıl oldu merdiven, yok mu fotografı?

tugsan75' Alıntı:
Mücahitcim daha öncede yazmıştım,sen yaylarını doğru takmadığın için eyiklik oldu,şimdi kitlerde hata var deme istersen. :smiley:Yayların üstünde A ve B etiketleri var.A söför tarafı,B yolcu tarafı.Bunu tarkan beyin gönderdiği maili atarakda yazmıştım. ;)

İşte ben forumda neden yazı yazmak istemiyorum anlayın, :mad:

Siz Mücahiti dinleyin arkadaşlar o ve ustası bu işi biliyor.Koskoca Oldman Emu firması hata yapmış nede olsa.

Benden bukadar Toyota buluşmasında görüşürz. :mad: :mad: :mad:

dur öyle kolay kaçmak yok ,istanbula gelince ,şu senin meşhur beyazpeynir ,kavun , ikilisini bir denesek diyorum lüfer ızgara ile ;) ;) ;D ;D sen anladın ne demek istediğimi

Arkadaşlar,hepinizden özür dileyerek artık forumda teknik bilgi yazmayacağım.Biraz önce Mücahit arkadaşımızın,geçen gün okadar açıklamalı yazmama ramen,yükseltme kitiyle ilgili yazdıkları ve sizlerin tırstım,ne yapacağız gibi sözleriniz,benim burada boşu boşuna uğraştığımın kanıtı oldu.

Size hep söyledim,burada herkez usta, herkez bilgili,bana ihtiyaç yok.Bana artık özelden yazarsanız elimden geldiğince yardımcı olurum.Ama artık saatlerimi burada harcıyıp,karşılığında saçmasapan cevaplar görmekden sıkıldım.

Toyota buluşmasıyla ilgilide gerekli bilgileri yazacağım,isteyen uyar isteyen uymaz.Nasıl olsa uzmanlar var burada onlar yardımcı olur.

Herkeze hayırlı akşamlar.

tugsan75' Alıntı:
Bu arada toyotada beleş servis gunleri var. benim araç yarin ceke girecek bakinsinlar ne var ne yok.
zamani olanlara tavsiye ederim.

Mücahit servise gitmeden ara,Toyota lc den(özellikle 80 kasa) anlayan servis ve usta sayısı 2 tane,Toyota Dumankaya ve Tarabya. ;D ;D ;D

Sonra uyarmadınız deme. ;)
Benim aracı servise sokmazlar bile ;D ;D ;D

nereye gidiyosun arkadaşım saat daha sekiz.

arkadaşlar gerçekten işinin ehli ,tecrübeli ve en azından döküman okumayı,katalog karıştırmayı bilen ustaları tenzi ederek söylüyorum..

kaç usta landcruiser 100 veya 80 sökmüş , veya kaçtane tamir etmiş.tamam aks kafası değiştirip gresleyebilirler ,amortisör takıp sökebilirler,yağ değiştirebilirler basit ve mekanik arızaları yapabilirler.ama 80 kasa yarı teknolojik 100 kasa ondan biraz daha karışık..vsvs.

aslında ben bu kit işindeki sorunuda tam anlayabilmiş değilim.??
ARB firması yıllardır aftermarket ürünler alanında birçok ödül alan , tercih edilen sağlam bir firma.
kutudada amortisörlerin sağı solu yok ama ben yinede ome stickerlar dışa gelecek şekilde taktım..(herhalde görünmemesi için bu pozisyonda yapıştırmamışlardır diye)
yaylarada küçük etiketlerle A ve B yazmışlar.bunu açıklayıcı herhangi bir döküman olmamakla birlikte A şöför tarafı düşünülür otomatik olarak.
evvelden beri torsiyonlu araçlardada aracı yükseltirken şoför tarafını hep 1-2 cm.fazla yükseltirdik kullanımda arac topal gitmesin.
şimdi anlamayan ustaya bırakılırsa veya dikkat edilmezse abi farketmez deyip takılır bu.

mücahitin yanlışı anladığım kadarıyla araştırmadan hemen aracı kesip ,biçmesi....
ARB ciler en küçük lastik takozu,pulu bile yedek koyarken kite ,,,varsa başka materyal ihtiyacı koymazlarmıydı...

herneyse büyük sorunlar değil bunlar, kimse kimseyi üzmesin kırmasın..
ne güzel herkes birbirinden birşeyler öğreniyor, stres atıyoruz şurda aynı zevkleri paylaşanlar olarak.

selamlar,saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR