Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 697,835
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

cihanülker' Alıntı:
çok sağol arkadaşım ;) ,,, sedat sende hoşgeldin memlekete ,yarın müsait olursan otele çaya bekliyorum

Cihan bey hoşbulduk, ben telefon açarım size yarın, malum özlemişim ihtiyarı, biraz dolaşacağız ;D

Etiketler

merhabalar sn tuğsan 75 az önce yazdıklarınızda haklısınız ,herkes kendince birşeyler biliyor herkes kendince tecrübelere sahip , yanlız mutlaka herkesin tecrübesi farklıdır bizler burda paylaşılan bilgileri sohbetlerin yanısıra çok daha dikkatle takip ediyoruz ve bilgileniyoruz ,,bende toyotamı zevkle kullanıyorum ama mutlaka bilmediğim birçok yönleri bilmediğim ama dikkat etmem gereken birçok ince noktaları vardır şu kovan yağlaması gibi hayati önem taşıyan bakım bılgılerını vede bahsettiğiniz karda kumda kullanma bılgılerınızı paylaşırsanız çok sevinirim ,,, herkese selamlar saygılar

kitlerde sorun var. soyleki yaylarda a ve b yazdıgını A nin söfor tarafina takilmasi gerektigini bana kimse soylemedi. bir yerlerdede yazmiyordu. ve bende aracin basinda durmadan taktirdim. arkalar dogru on yanliş aracim onu sola ıkı santım dusuk arka dif sagda 3
cm difi ayarli yaptim. ama one normal bir cozum bulamadım arac dogru duruyor neden arada flanş var.
tugsan bunu sende bilmiyordun. senin aracindada ayni sorun vardi. tar oto meil attida ogrendik yanlişmi. bu sorun degilmi ?
neden hemen sinirleniyosun kı kitini takmiyan arkadaşlar bunu gorse bizim gibi ugraşmasa fena olmazmi?

yoksa malzememın kendısınde bir sorun yok. ha aslinda oda var bana gelen arka korumalar uymadi. benim araçin aski kollari sizinkilerden kalin. kitte benim araça göre gelmedigine göre bu normal ben bunu sorun ettimmi.

Benim araçta hem önler hemde arkalar ters takılmış ama bende sağ taraf 2cm düşük.Siz diyorsunuz sol taraf düşük. :-\ Bir terslik var. Ama bunu Tuğsan 2 gün önce burada söylemişti.

arkadaşlar A yı şöfor tarafına B yi sağ tarafa taktığınızda hala simetri sağlanamıyorsa, sorunu başka noktada aramalı...kupa şase arası takozlar vs.gibi.

mücahit kit 93-97 arası aynı diye biliyorum ???

Benim araçta sağa yatıklık kiti takmadan da vardı.Şimdi korkuyorum A ları sola alırsam araç daha fazla sağa yatar diye.Çünkü mantık olarak A ların solu daha yükseltmesi gerek.

takozların olduğu noktalar:

diag_ABr1Fa.jpg

Yani 12 takoz var. İlk fırsatta bunları kontrol edicem.Sonra da şu A ları ve B leri yerine takarız.İnşaallah düzelir.

RedlinE' Alıntı:
kitlerde sorun var. soyleki yaylarda a ve b yazdıgını A nin söfor tarafina takilmasi gerektigini bana kimse soylemedi. bir yerlerdede yazmiyordu. ve bende aracin basinda durmadan taktirdim. arkalar dogru on yanliş aracim onu sola ıkı santım dusuk arka dif sagda 3
cm difi ayarli yaptim. ama one normal bir cozum bulamadım arac dogru duruyor neden arada flanş var.
tugsan bunu sende bilmiyordun. senin aracindada ayni sorun vardi. tar oto meil attida ogrendik yanlişmi. bu sorun degilmi ?
neden hemen sinirleniyosun kı kitini takmiyan arkadaşlar bunu gorse bizim gibi ugraşmasa fena olmazmi?

yoksa malzememın kendısınde bir sorun yok. ha aslinda oda var bana gelen arka korumalar uymadi. benim araçin aski kollari sizinkilerden kalin. kitte benim araça göre gelmedigine göre bu normal ben bunu sorun ettimmi.

Ben ne sana nede başkasına kızıyorum,ben kendime kızdım.Doğru bende senin sayende öğrendim ve bunuda yazdım.Hatta araştırıp neler yapılması,nasıl çözülmesi gerektiğini öğrenip yazdım.Ama hala bu durum, yazdığım o kadar yazının üstüne,sorunmuş gibi gösterildi ve gösteriliyor.A ve B kombinasyonları yapılıp,ondan sonra kasa takozları kontrol edilip,en son kol modifikasyonu yapılmalı.Ama kitler hatalı denmemeli.Araçlarımız en az 10 yaşında,kasa takozları özelliğini yitirmiş ve basmış olabilir.Bunlar kontrol edilmeden kol işlemi yapılmamalı.Ben kitlerde hata olduğunu asla kabul etmem,adamlar dünyaya satıyor ve fotoğraflarını ibretle seyrettiğimiz hiçbir araçda bu arka kol işlemi yok.Sadece adamlarda demiş,3 lift kit ve üstü ayarlı kola ihtiyacı var diye.Bizim kitler 2 lift kit.

Bugün hem Altan'ın yeni lastiklerini bir deneyelim hemde son yağmurlarla yukarıların ne durumda geldiğini görebilmek için yurt dışından yeni dönen Birden kardeşimide alarak soğucak üzerinden kuzuyayla ya çıkmak istedik,

soğucak yaylasına ~5 km kala yolun aşırı yağmurlar nedeniyle kaydığını görünce geriye dönüp soğucak için yeni yol aradık, sonunda soğucak a ulaştık ama akşamda olmuş ve sulu kar/tipi şiddetini arttırmıştı.

soba başında biraz ısınıp bir şey atıştırdıktan sonra kuzuyayla ya devam etmeyip soğucaktan sapanca ya indik.
ayrılırken soğucak bembeyaz olmuştu bile, bugünkü gezimizden bir kaç resim;

CIMG9601.JPG

CIMG9591.JPG

CIMG9593.JPG

CIMG9606.JPG

tugsan75' Alıntı:
Ben ne sana nede başkasına kızıyorum,ben kendime kızdım.Doğru bende senin sayende öğrendim ve bunuda yazdım.Hatta araştırıp neler yapılması,nasıl çözülmesi gerektiğini öğrenip yazdım.Ama hala bu durum, yazdığım o kadar yazının üstüne,sorunmuş gibi gösterildi ve gösteriliyor.A ve B kombinasyonları yapılıp,ondan sonra kasa takozları kontrol edilip,en son kol modifikasyonu yapılmalı.Ama kitler hatalı denmemeli.Araçlarımız en az 10 yaşında,kasa takozları özelliğini yitirmiş ve basmış olabilir.Bunlar kontrol edilmeden kol işlemi yapılmamalı.Ben kitlerde hata olduğunu asla kabul etmem,adamlar dünyaya satıyor ve fotoğraflarını ibretle seyrettiğimiz hiçbir araçda bu arka kol işlemi yok.Sadece adamlarda demiş,3 lift kit ve üstü ayarlı kola ihtiyacı var diye.Bizim kitler 2 lift kit.

Tuğsan bu konuda bir başlık açmamışsan ki ben bulamadım belki gözümden kaçmıştır , kimseye kızma hakkın yok, bir başlık açıp detaylıca anlatırsan herkes aradığını bulur, herkese tekrar tekrar anlatmak zorunda kalmazsın. ;)

Ayrıca bunlar insan yapısı hatalıda olur eksikte olur, yeterince döküman eklenmemişte olabilir, sen neden üzerine alınıyorsun onu anlamadım? Bir hata varsa eğer ki bundan emin değilim bu o üreticinin hatasıdır, maille kendilerine bu eksikliğini mutlaka bildirin, dikkate alacaklar ve hatalarını düzelteceklerdir. Herkes bu foruma üye değil forum dışında olan kişiler içinde bu yararlı olabilir.

Selamlar

tugsan75' Alıntı:
(Tuğsan benim bildiğim kadarıyla zate yaylar ters tarafa takmak mümkün değil yaylar altta helis şeklinde yuvalara oturuyor)

Yunuscum,ters derken yayın alt kısmının üst kısma takılmasından bahsetmiyoruz,aracın sürekli şöförle seyahat ettiği hesaplandığı için,şöför tarafına takılması gereken yaylar daha farklı yapılıyor.Dolayısiyle yanlış takıldığında araç sola veya sağa 2/3 cm yatık duruyor.Bu aracın standart yayları içinde geçerli,eğer amortisör deyişiminde yaylar karışırsa,standart halindeykende aynı durum söz konusu.

Yükseltme kiti için gelen yayların üstünde A ve B etiketler vardı.Benim ilk başda aklıma gelmedi,dalgınlığıma gelmiş.Bu sizin LR araçlarınız içinde geçerli ;)Sizde yükseltme işlemi yaparken dikkat etmelisiniz. İstiyorsan araştır. ;D Aşağıda da Tarkan abiden rica ettiğim ve ARB firmasına attığı mailin cevabı var 8)

Tuğsancığım,
Sana Arb’den gelen maili gönderiyorum…. Normal şartlarda A yayı sol yani şoför tarafına B yayı sağ tarafa yolcu tarafına oluyormuş.
Ama araçta yaslanma olursa yaylar yer değiştirilip bu eğim düzeltilebilir deniyor…Bilgine kardeşim…
Cumhuriyet bayramın kutlu olsun…,
Selamlar,
Tarkan Yücel

Bu bilgilendirme daha önce yapıldı,bunun üstüne kalkıp hala gelen kitler hatalı deyip konuşmak,ortalığı karıştırmakdan başka birşey deyildir.Bu adamlar OLDMAN EMU,belki bilmiyorsunurdur ama dünyanın bir numaralı offroad donanımı üreten adamlar ve 80 kasa LC ye daha geçen hafta yükseltme kiti uygulamış adamlarda deyil.Birçoğumuz daha doğmamışken bu adamlar bu işi yapıyorlardı.Sanayideki kendini usta zannedip,araca kafasına göre aparatlar yapan adamlardan deyiller.Kendi hatamızdan kaynaklanan sebeplerden dolayı,marka karalamayalım.Zaten bu işimize gelmeyen durumlar ve hemen karalama laflarından dolayı ülke olarak ilerliyemiyoruz.

Unutmayın bu araçlar şahin,doğan değil,TOYOTA LANDCRUISER.Dünyanın saygı duyduğu tek araç.Tekrar söylüyorum,ben hiç kimseye kızmadım,sadece kendime kızdım.Burada lc bilgisi iyi olanlardan biliniyordum ama deyilmişim,öğrendim.Onun için işin uzmanları varken,hemde bukadar çok bana konuşmak düşmez.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR