cihanülker' Alıntı:yavuzum 90 amperlik klasik akünüm cca 770 yazıyor sen bilirsin ama 55 amperlik jel optimada aynı değer 815 bilgine![]()
jetkan' Alıntı:Peki iki tane kuvvetli aku ve aku birlestirici alirsak aku bitme ve ariza problemi ile tekrardan karsilasirmiyiz?
Omer abi aracin boyasi bitti. Yarin detayli resimlerle konuyu senlendiririm.![]()
jetkan' Alıntı:Peki iki tane kuvvetli aku ve aku birlestirici alirsak aku bitme ve ariza problemi ile tekrardan karsilasirmiyiz?
Omer abi aracin boyasi bitti. Yarin detayli resimlerle konuyu senlendiririm.![]()
yavuz-çelikel' Alıntı:cca nedemek bilmiyorum ama hesap benim dediğim gibi. Jel akü sadece kurşunlu akülerde olan yok kurşun döküldü, asit azaldı gibi dertleri olmadığından ; olması gereken kadar enerji depolıyor , sen daha kuvvetli zannediyorsun.Kapasite hesabı izah ettiğim gibidir eminim.
cihanülker' Alıntı:kapasite hesabın doğrudur , benim yazdığım tam yükteki dayanma gücü , normal 90 amperlik akü ile aynı 55 amperlik optima
umutcelikel' Alıntı:Benim kullandığım Optima 1000 (bin) defa tam olarak deşarj olup tekrar şarj olabiliyor. 1 sene araç yattıktan sonra marş basacak akım sağlayabiliyor. 2 senedir kullanıyorum, daha deşarj etmedim ;D Ömür boyu kullanım diyebiliriz.
jetkan' Alıntı:Cihan Bey arac buyuk ihtimalle pazartesi gunu ahmet ustada olmus olur. Buradan alip da oldu, olmadi diye riske atmaktansa dediginiz gibi ahmet ustanin orda gorulur bakilir ona gore bir islem yapilir.
Omer abi bu telsiz konusunda nasil bir islem yapalim. Guruptaki araclari biliyorsun forumda arastirdim baya bir kafam karisti. Direk el telsizimi alalim yoksa sabit bir sistemmi kuralim.
;D ;D ;D ;Dçağlar' Alıntı:optima hakkinda soylediklerinize katilmakla beraber omur boyu isi biraz fantezi be umutum.
ihmud forumlarinda kullananlar 5 ila 10 yil diyorlar.israrlada sunu oneriyorlar ama bununda fiyati esasli
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-pil-pil-sarj-cihazi-kuru-aku-odyssey-pc-1230-aku-12v-55ah/detay
umutcelikel' Alıntı:;D ;D ;D ;D
Abi imud'da 10 yıl kullandılarsa bende 15 gider, zaten 15 sonra ben elden ayaktan kesilmiş olurum, ömür boyu gibi bişey benim için anlayacağın ;D ;D ;D