Toyota fj80 yapımına başlama

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jetkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 117
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,572

jetkan

WRANGLER
Mesajlar
104
Tepkime Puanı
0
Yer
SIVAS
Arkadaşlar hepinize iyi günler. Adım Can.Geçen hafta arkadaşımla tedaş çıkması 1991 model mavi Land cruiser fj80 araç aldık.Aracımız 150,000 de ve tamamen off road şartlarında kullnacağız. Daha önce yapmak istediklerimi ahmet07 isimli arkadaşın sayfasına yazdım fakat konuyu burada açarsam daha faydalı olacagını aslanaybars isimli arkadaş söyledi. Kendisinede burdan teşekkür ederim. Aracımızda yapmak istediklerim öbür mesajımdan kopya olacak ama aşşagdakiler tabi buna sizlerin vereceği tavsiyelerle şekil vermek bizim için en iyisi olacak.

Aracıma yaptirmak istediklerim:
1)Kaldirilmis on tampon
2)Alt muhafaza ve difransiyel muhafazasi
3)Yukseltme (Ne sekilde ve ne kadar yukseltiriz tavsiyeye ihtiyacim var)
4)Aracta 15` orjinal Toyota jant var ve degistirmeme gerek olmadigini soylediler, yukseklige uygun ve daha cok arazi, camur, kaya ve kara uygun lastik cooper stt olabilir sonuçta düşüncemiz minimum asfalt olduğu için bu şartlara en uygun lastiği istiyoruz.
5)Ust sepet ve arka kucuk kapida merdiven, tampon destekli yedek lastik ve kriko
6)Şnorkel
7)Yan koruma boruları
8)Arka bagaj camlarında distan sabit siyah izgara ve arka yolcu kapilarinda hareketli ızgara düşünüyorum(icabinda camdan biri bakacagi zaman disariyi gormesi icin)
9)Mat siyah kaplama
10)Motoru ve yuruyen aksami kontrol ettirmek eksikleri tamamlatmak
11)Su geçişleri için gerekli donanım
Bunlarin yaninda aracimin direksiyonu hidrolik degil bunu hidrolik yaparsam arazide ne gibi artilarim eksilerim olur, ayrica baski balatanin degisim zamani geldi ve benzin otomatigi calismiyor, frenlerde vurma var bu parcalari yan sanayi olarak nerde bulabilirim aracim 150.000 km de.
Bunlarin disinda baska neler yapabiiriz araca aklima geleler bunlar. Dis aydinlatmayi burda yaptirabilirim diye dusunuyorum fakat kesin olarak karar vermiş değilim.

11


12


13


14


15
 

Etiketler

Ynt: Toyota fj80 yapımına başlama

cavapla butonuna bastikdan sonra direk foruma yukleme yapabilirsiniz.
 

Ynt: Toyota fj80 yapımına başlama

Can, hayırlı olsun güle güle kullan. Burası aracını off-road'a uygun hale getirmek için en uygun bilgileri alabileceğin yer. Toyota duayenleri seni en iyi şekilde yönlendirecektir. Bakalım sonuç ne olacak.
 




Ynt: Toyota fj80 yapımına başlama



Hayırlı olsun Can..

aramıza hoşgeldin...

Fotograf yükleme için;

"cevap ver" tıkla...altta eklenti "göz at" butonuna tıkla bilgisayarında resimlerinin oldugu yere gidip yükle."dosyayı mesajın içine yerleştir " basıp yükleyebilirsin..
kolay gelsin..
 


Ynt: Toyota fj80 yapımına başlama

Ömer Abi teşekkür ederim. Zaten bu listeyi hazırlamamızda en büyük katkı senindi. Resim konusunda yardımcı olan ve takip eden arkadaşlara da teşekkür ederrim
 








Ynt: Toyota fj80 yapımına başlama

Can yeterki aracın TOYOTA olsun, duayenler hemen yardıma koşarlar. Hemen ziyaret başladı bak. Elele vererek senide bu dünyaya kazandıracağız. Gerçi bu dünyaya girerek daha çok sen kazanacaksın. :D İşte TOYOTA dostluğu.
 

Ynt: Toyota fj80 yapımına başlama

Teşekkür ederim Ömer Abi :smiley: Zaten Toyota almamızdaki en büyük etken forumu araştırdığımda Toyotanın sağlamlığı ve burdaki arkadaşların araçlarına daha çok vakıf olmasıydı. Ne mutlukide tahminlerimde yanılmadıım.
Araç benzinli fakat benzin otomatiği bozulmuş ben otomatikten önce benzin deposunu temizlettiriyorum. Ayrıca dün egzos iki üç yerinden kırılmıştı şimdi aracın egzosu yapılıyor bunun yanında araç ağır olduğu için egzosun kasılma noktasına sipiral parça taktırıyorum. Egzos çıkışı ve webastoyuda yandan tampon altından çıkartıyorum. Bunun yanında eski baskılı sacdan yapılan basamakları bugün söktürüp boru yaptıracam. Eski basamakları saşe deliklerine vidalamışlar eski basamak ayakları üzerinden yeni yan boruları yaptıracam. Boru için ne gibi tavsiyeleriniz var kalınlık, ölçü gibi. Ayrıca kapı otomatik kilitleri, önlere otomatik cam işlemleri, kaput altında bulunan gereksiz kablolamalar(tampon altı sisler, ekstra korna kabloları) söktürüyorum. Bujiler, kablolar kontrol edilecek, yürür aksam kontrol edilecek. Su geçişlerinde etkilenecek parçalar koruma altına nasıl alınır ona bakacaz. Tüpün beyninde yağlanma gibi bir olay olmuş garanti kapsamında olduğu için beyin kontrol edilecek ve tankın altına kayıt atılıp sabitlenecek ekstra olarakta kayışla ekstra sağlamlaştırmış olacaz.Birazdan başka resimleride sizlere gönderirirm.
 



Ynt: Toyota fj80 yapımına başlama

İyi akşamlar. Büyük ölçüde ahmet07 ile arabanın yapımı konusunda anlaştık. Sormak istediğim bir kaç soru var.
Araca t-max 12000 vinç takmayı düşünüyoruz artıları eksileri nelerdir?
bu vince göre en az kaçlık akü almamız lazım
aracı tamamen offroad da kullanacağımızdan dolayı cooper stt mı yoksa insa turbo sılverstone mt117 extreme desenli lastikmi kullanalım.
son olarakta araç rengi konusunda can alıcı renk düşünüyoruz cırtlak bir turuncu veya yeşil gibi bu konudaki tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,965
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst