Tiflis

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,083

mogzilla

Toys4BigBoys
Yer
Istanbul
Web
www.canpeyzaj.com
İş ortağımız olan Gürcü Dostlarımızın son Tiflis ziyaretimizde bizleri götürdükleri ''Değirmen'' adlı restoran.Başkentin en nezih yerlerinden olan değirmen şehri ikiye bölen''Kura''nehri kenarında eski bir su değirmeninin üzerine kurulmuş.Adı da buradan geliyor.Şiddetli akıntının büyük bir güç ve iştahla çevirdiği değirmen çarklarının arasında yemek temek ayrıca iştah açıyor.En hoşuma giden yol ve nehir arasında meydana gelen kot farkından dolayı hiç bir şekilde istinat duvarları yapılmamış,bina nehir kenarından yola doğru yükselen ve şevi oluşturan kaya kütlesine monte edilmiş.Yani masanızın kenarında yaklaşık 45 derece açı ile yükselen,üzerinden su sızan,yer yer yosun tutmuş devasa bir gayrigeometrik kütle.
Mimarı gerçekten işini bilen,zevkli,en önemlisi doğa dostu birisi imiş.
Kapalı ve açık mekanlar son derece ince,zarif ve bulunduğu yer ve doğaya uygun bir şekilde düzenlenmiş.
Nostaljik ve de otantik objeleri ise sayamadım bile.
Yemeklerine gelince;tek kelime ile ''muhteşem''.
Zengin mutfak kültürü olan arnavut asıllı bir aileden geldiğim için pek kolay beğenmem.
Bazı unsurları ''Karadeniz'' mutfağına çok yakın,hamurişleri de bizimkilere.

Ynt: Tiflis

Nadir abi mekan gerçekten muhteşem, Sibel'den duyduğuma göre Erdinger birası da çok güzel bir biraymış :D
o zaman Gürcistan'a gitmek farz oldu bu kış doğuya uzanıcaz inşallah oraya da geçeriz ;)

Mert,aslında tam off-road yapılacak yerler.Bakir bir doğa,hormonsuz ve kimyasal maddesiz sebze ve meyveler.Yediğim yumurtanın ve tavuk etinin tadı hala damağımda.Burda ise biz tavuk eti yerken hamam terliği yemiş gibi oluyoruz.En azından bana öyle geliyor.Uğur Dündar istediği kadar anlatsın,o suni olarak kesime hazır hale getirilen piliçlerin nasıl beslendiklerini ben biliyorum.Ama mecburen yiyoruz.
Neyse;inşallah gideriz oralara.

nadir abi senden 2 ay sonrada ben gitmişim tiflise :smiley: 4-5 gün gezmiştim gürcistanı. bu arada şarapları da çok güzel. tanıştığım 2 gürcü genç beni köylerine davet etmişlerdi. annesinin kilerden çıkardığı ev yapımı şarap eşliğinde yine ev yapımı nefis turşuları zevkle yemiştik. birde pub gibi bir yerde <a href="http://www.travel-guide.ge/food.php">khinkali</a> yedirmişlerdi (bilmeden ilk domuz etini böyle yemiştim :smiley:) hamurdan yapılma bizim mantıya benzer ama daha büyük bir şekli var. yemesi de çok ilginçtir, tutmak için bir çıkıntısı var, ordan tutup havaya kaldırıyorsunuz, bir köşesinden ısırıp küçük bir delik açıyorsunuz, sonra o delikten içerdeki et suyunu emiyorsunuz :D memlekette mazotun litresi 1liraya denk geliyor. gidip gezip görsek, dönüşte türkiye sınırına 2km kala batumda depoları doldursak, yaptığımız masrafın büyük kısmını zaten mazottan edeceğimiz karla karşılarız :smiley: ne dersiniz arkadaşlar?

türkiyeden pek farkı olmaz yolların kar durumu. sadece bizim aynen bizim bolu dağı gibi bir geçitten geçiyorsun orada bayağı kar olur ama zaten batuma gidersek ordayken öğreniriz tiflisin yol durumunu...

Dostlar selam , iş nedeni ile 2 günlük Gürcüstan ziyaretinden yeni döndüm.Gezenbilir için ne yaptın diye soracak olursanız , toplantılardan gezmeye pek vakit bulamadık ama , sizler adına Gürcü mutfağının eşsiz lezzetlerini bir kez daha ziyadesiyle inceledim.

318419.gif

318420.gif

Gürcü , Azeri ve Türk'ler inceleme esnasında ;D

318422.jpg

318423.jpg

İşte benim favorim '' hingali '' .Bizdeki mantıya benziyor , ama çok daha büyük ve hamuru ince açılmış.Resimdekiler ; armut gibi olanlar mantarlı , diğeri peynirli.Etli de olabiliyor.

318424.jpg

318425.jpg

Çimlerini ve altyapısını yenilediğimiz Dinamo Tiflis stadyumu

318428.jpg

Bu Hingali'yi Çin'de bir Uygur restoranında yemiştim, Uygur mutfağında da var aynı yemek sanırım, çok lezzetli, yalnız üzerine yoğurt dökünce daha bir lezzetli oluyor :smiley:

Üstteki mesajlarımdan birinde kinkali (hingali)'yi anlatmıştım :smiley: Bu arada Mert, Gürcüler bunu çatalla yemiyor ;) İncir gibi tutuyorsun, kenarından ısırıp delik açıyorsun ve önce içindeki suyu emiyorsun. Daha sonra kalanı (hamur içinde et) yiyorsun :smiley:

Biz gidemedik sen gittin, keyfini çıkarmışsındır Nadir abi. Dinamo Tiflis adını duydukça da gurur duyacağız demek ki :D Tebrik ederim. Memlekete de hoşgeldin diyelim :smiley:

Eyvallah Sedat , hoşbulduk.Evet , aynen senin dediğin gibi yeniyor.Yalnız elleri ile tuttukları sap kısmını biraz da kalınca olduğu için yemeyip bırakıyorlar.Biz ne bilelim , sapnı da yedik. ;D

Yediğim yumurtanın ve tavuk etinin tadı hala damağımda.Burda ise biz tavuk eti yerken hamam terliği yemiş gibi oluyoruz.En azından bana öyle geliyor.Uğur Dündar istediği kadar anlatsın,o suni olarak kesime hazır hale getirilen piliçlerin nasıl beslendiklerini ben biliyorum.Ama mecburen yiyoruz.

Cok haklisiniz. `Sili` yazimda da belirttigim gibi maalesef ulkemizde nerdeyse tavuk etinden nefret edecegiz.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR