seyr-ü zafer
Zirve
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km
Üniversitedeyken Mağaracılıkla uğraşmıştım, Yaşadıklarını ve hissettiklerini tahmin edebiliyorum. Bence o mağaraya tekrar girersen kılavuz ip döşe hem kendi hayatını hem de başkalarının hayatını güvenceye alırsın. Bir de Boğaziçi Üniversitesi Mağara Araştırma Külübü'nün numarasını edin yakınlarına ver, oradakilerin mağara kurtarma tecrübeleri var, ne olur ne olmaz.
Ridvanc' Alıntı:Şöle ufak minicik bir anı ile başlayım , içimde kaldı şimdi .
Sıradan bir samanlığın içinden bir delik geçiyor dağın içine doğru giden bu delikten aşağıya doğru yuvarlanıyoruz , yaklaşık 10 15 belki 20 25 metre kadar . Sonra önümüze bir oda geliyor bu odadan bir insanıın zor geçebileceği bir küçüçük delik geliyor o delikten sürüne sürüne yaklaşık bir 10 dk yürüdükten sonra 1 oda geliyor yaklaşık 2 metre genişliğinde 2 metre uzunluğunda ve odanın tam ortasına bir delik daha açılmış ve bu delikten de girerek yolculuk devam ediyor bu yolculukta yaklaşık bir 15 20 dk sürüyor tabi bu sürünme düz değil sürekli sağa sola gide gide gerçekleşiyor . Sürekli yazın girdiğim için içerisi çok aşırı serin oluyor. Klasik labirent den farkı yok. 3 defa aynı bölgeye geldiğimi bilirim . Doğru yolu bulduktan sonra devam edilen yolculuk biraz daha aşağıya sürüklenerek devam ediyor. Tabi bağırsanız kimse duymaz ve yaklaşık olarak 10 15 kişi bizim köye has bişi orada kaybolarak ölmüş . Yolculuk başka birinin samanlığından çıkarak bitiyor yani biz öle bitirdik , içeride başka deliklerde var ama hiç giremedik memleketteki arkadaşlarım hiç o deliklerden girmemiş ve içerisinde ne olduğunu kimse bilmiyor ve bu yolculuk yürüyerek gitmeye çalışsak 1 dk sürer. Ama içeride 6 saat sürüyor . Ancak bu sene kafaya koydum gidersem o meşhur girilmemiş deliklerden girecem Mağra , labirent tasarımı bişi ve içeride geçmiş tarihe ait ne ararsanız var
Üniversitedeyken Mağaracılıkla uğraşmıştım, Yaşadıklarını ve hissettiklerini tahmin edebiliyorum. Bence o mağaraya tekrar girersen kılavuz ip döşe hem kendi hayatını hem de başkalarının hayatını güvenceye alırsın. Bir de Boğaziçi Üniversitesi Mağara Araştırma Külübü'nün numarasını edin yakınlarına ver, oradakilerin mağara kurtarma tecrübeleri var, ne olur ne olmaz.