Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,516
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

Ridvanc' Alıntı:
Şöle ufak minicik bir anı ile başlayım , içimde kaldı şimdi . :smiley:

Sıradan bir samanlığın içinden bir delik geçiyor dağın içine doğru giden bu delikten aşağıya doğru yuvarlanıyoruz , yaklaşık 10 15 belki 20 25 metre kadar . Sonra önümüze bir oda geliyor bu odadan bir insanıın zor geçebileceği bir küçüçük delik geliyor o delikten sürüne sürüne yaklaşık bir 10 dk yürüdükten sonra 1 oda geliyor yaklaşık 2 metre genişliğinde 2 metre uzunluğunda ve odanın tam ortasına bir delik daha açılmış ve bu delikten de girerek yolculuk devam ediyor bu yolculukta yaklaşık bir 15 20 dk sürüyor tabi bu sürünme düz değil sürekli sağa sola gide gide gerçekleşiyor . Sürekli yazın girdiğim için içerisi çok aşırı serin oluyor. Klasik labirent den farkı yok. 3 defa aynı bölgeye geldiğimi bilirim . :smiley: Doğru yolu bulduktan sonra devam edilen yolculuk biraz daha aşağıya sürüklenerek devam ediyor. Tabi bağırsanız kimse duymaz ve yaklaşık olarak 10 15 kişi bizim köye has bişi orada kaybolarak ölmüş . Yolculuk başka birinin samanlığından çıkarak bitiyor yani biz öle bitirdik , içeride başka deliklerde var ama hiç giremedik memleketteki arkadaşlarım hiç o deliklerden girmemiş ve içerisinde ne olduğunu kimse bilmiyor :smiley: ve bu yolculuk yürüyerek gitmeye çalışsak 1 dk sürer. Ama içeride 6 saat sürüyor :smiley:. Ancak bu sene kafaya koydum gidersem o meşhur girilmemiş deliklerden girecem :smiley: Mağra , labirent tasarımı bişi ve içeride geçmiş tarihe ait ne ararsanız var :smiley:

Üniversitedeyken Mağaracılıkla uğraşmıştım, Yaşadıklarını ve hissettiklerini tahmin edebiliyorum. Bence o mağaraya tekrar girersen kılavuz ip döşe hem kendi hayatını hem de başkalarının hayatını güvenceye alırsın. Bir de Boğaziçi Üniversitesi Mağara Araştırma Külübü'nün numarasını edin yakınlarına ver, oradakilerin mağara kurtarma tecrübeleri var, ne olur ne olmaz.

Etiketler

Gezinin fotoğraf yönünü de taktir etmeden geçmeyelim. Fotoğraflar harika.

Konuyu 3. sayfadan itibaren bilgisayarımda göremiyorum, dolayısıyla fotoğraf ve yazı eklemesi yapamıyorum. Umarım bu mesaj çıkar. Konuya giriş yapanlara duyurulur. seyr-ü zafer

cok guzel bir gezi yapmissiniz elinize, arabaniza saglik :smiley:

iki sorum olacak, yol boyunca arabadan yana bir sorun yasadiniz mi? diger sorum da aracanizda tavan raylari yok ve on kapi citasi govde renginde (plastik siyah kaplama degil) standart hali mi buydu yoksa siz mi yaptiniz?

tesekkurler paylasim icin...

sinaa' Alıntı:
cok guzel bir gezi yapmissiniz elinize, arabaniza saglik :smiley:

iki sorum olacak, yol boyunca arabadan yana bir sorun yasadiniz mi? diger sorum da aracanizda tavan raylari yok ve on kapi citasi govde renginde (plastik siyah kaplama degil) standart hali mi buydu yoksa siz mi yaptiniz?

tesekkurler paylasim icin...

Teşekkür ederim. Araba sorun çıkarmadı, ama yolculuk esnasında gerekli yağ ve yağ, hava, klima filtresi değişimlerini yaptım. Araba aldığımda böyleydi, kilometresi düşüktü, büyük şehirde kullanılmamış, bu sebeple tercih ettim. Bu tarz uzun turlarda, buji, filtre(yağ,benzin,klima,hava) yedekleri ve motor kayışlarını almakta fayda var, ben öyle yapıyorum, hatta komple balata seti de vardı, işçilik ucuz olduğundan Bosna'da değiştirttim.

Müthiş bir gezi. Tebrikler.
Tek başına yapmanın çok değişik anlamları ve duyguları olsa da çok riskli olduğunu da kabul etmek gerekiyor.
En az 2 araç geziden alınan zevki de artıracaktır.
Böyle bir gezinin tam donanımlı 4-5 Defender ile yapıldığını düşünüyorum da çok heycean verici geliyor.

Benim esas sormak istediğim vize işlerini nasıl hallettiniz?
Hangi ülkelere vize için başvurdunuz?
Geziden önce mi tamamladınız bütün vizelerei?

ihg70' Alıntı:
Müthiş bir gezi. Tebrikler.
Tek başına yapmanın çok değişik anlamları ve duyguları olsa da çok riskli olduğunu da kabul etmek gerekiyor.
En az 2 araç geziden alınan zevki de artıracaktır.
Böyle bir gezinin tam donanımlı 4-5 Defender ile yapıldığını düşünüyorum da çok heycean verici geliyor.

Benim esas sormak istediğim vize işlerini nasıl hallettiniz?
Hangi ülkelere vize için başvurdunuz?
Geziden önce mi tamamladınız bütün vizelerei?

İki tane vize aldım.
İtalya'nın İzmir Kosolosluğu'ndan 3 aylık 45 gün oturumlu çok girişli Schengen Vizesi
Mısır'ın Ankara Konsolosluğu'ndan 4 aylık 30 gün oturumlu 2 girişli vize.
Schengen Vizesi İtalya, Slovenya ve Yunanistan için gerekiyor. Diğer ülkelerin hiçbiri Türkiye'ye vize uygulamıyor.
4-5 araçla bu çapta ve ayrıntıda bir gezinin yapılması imkansıza yakın, türlü türlü sebepleri var, ayrıca anlatmak lazım. Ben daha önce 3-4 günlük konvoylu gezilere katılmıştım, kıyaslama imkanım var. Haftalarca ve binlerce kilometre konvoy halinde gezmek, eğer profesyonel bir amacınız yoksa mümkün değil. Benim tavsiyem tek araç ve bir kadın, bir erkek olmak üzere iki kişidir. Böylelikle yolda defalarca durup manzara seyredebilir, fotoğraf çekebilirsiniz, gümrük geçişleri daha hızlı gerçekleşir. Eğer amacınız sadece dağ taş görmek değilse, gittiğiniz ülkelerdeki insanlarla da bağlantı kurmak istiyorsanız kalabalık grupla bunu yapamazsınız, kimse 10 kişiyi birden evine davet etmez, ama tek kişi veya kadın-erkek çift iseniz sırtınız yere gelmez, tecrübeyle sabittir. Tek kişi gitmem sayesinde çok sayıda insanla tanışma ve vakit geçirme imkanı buldum, gerçekten eşsiz bir deneyimdi.

Bı konunun sadece ilk 3 sayfasını görebiliyorum, 4 sayfa açılmıyor.

ihg70' Alıntı:
Bı konunun sadece ilk 3 sayfasını görebiliyorum, 4 sayfa açılmıyor.

Bende de öyle; 1.2.3. ve 5. sayfaları açabiliyorum, 4.sayfa açılmıyor...

Cavid Sezen

Ben özelden yazmıştım teknik bir sorunmuş 5.sayfadan devam arkadaşlar.

Herkesin ( En azından bu sitedekilerin) hayallerini süslüyen harika bir gezi, bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
Sağlık problemleriniz için üzüldüm büyük geçmiş olsun.

Sağlık sorunları dere yatağına düşen kaya gibi, derenin yatağını suyun akışını değiştiriyor.

Bazen insanlar kaybederken kazanır, bazende kazınırken kaybeder.

Sağlığınızı tekrar kazanmanız ve nice yeni gezilere dileklerimle ...

Zorbey' Alıntı:
Herkesin ( En azından bu sitedekilerin) hayallerini süslüyen harika bir gezi, bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
Sağlık problemleriniz için üzüldüm büyük geçmiş olsun.

Sağlık sorunları dere yatağına düşen kaya gibi, derenin yatağını suyun akışını değiştiriyor.

Bazen insanlar kaybederken kazanır, bazende kazınırken kaybeder.

Sağlığınızı tekrar kazanmanız ve nice yeni gezilere dileklerimle ...

Cümleler durumu çok iyi özetliyor. Normal koşullarda bu geziyi yapacak zamanı asla bulamazdım. Bazı gezginlerin hikayelerini okuyorum da, mesleki kariyerlerinden vazgeçmişler, işlerini tasfiye etmişler, varlarını yoklarını satıp yola düşmüşler. Ben o kadarını göze alamayabilirdim. Benim yola çıkmam biraz da kendimi yolun sonuna yakın hissetmemden kaynaklanıyor. Zaman artık bizim için akma isteğini yitirdiğinde elimizde alıp sattığımız evler, arabalar,eşyalar değil, yetiştirilen evladın samimiyetle sarılması, evdeki kavonozda duran çöl kumlarının depreştirdiği eşsiz duygular, fotoğraflarda sabitlenen, içindeki insanlarla anlamlanan coğrafyalarda bulunmuşluğun tatmini ve mutluluğu kalacak sadece.

seyr-ü zafer' Alıntı:
Benim yola çıkmam biraz da kendimi yolun sonuna yakın hissetmemden kaynaklanıyor. Zaman artık bizim için akma isteğini yitirdiğinde elimizde alıp sattığımız evler, arabalar,eşyalar değil, yetiştirilen evladın samimiyetle sarılması, evdeki kavonozda duran çöl kumlarının depreştirdiği eşsiz duygular, fotoğraflarda sabitlenen, içindeki insanlarla anlamlanan coğrafyalarda bulunmuşluğun tatmini ve mutluluğu kalacak sadece.

Paylaşım için teşekkürler.
Ben bu cümlelere (Özellikle İlk Cümle) takıldım. Üzüldüğümü belirtmek istiyorum. Sanırım sağlık sorunları nedeniyle yazdınız. Selamlar.

seyr-ü zafer' Alıntı:
kendimi yolun sonuna yakın hissetmemden kaynaklanıyor. Zaman artık bizim için akma isteğini yitirdiğinde elimizde alıp sattığımız evler, arabalar,eşyalar değil, yetiştirilen evladın samimiyetle sarılması, evdeki kavonozda duran çöl kumlarının depreştirdiği eşsiz duygular, fotoğraflarda sabitlenen, içindeki insanlarla anlamlanan coğrafyalarda bulunmuşluğun tatmini ve mutluluğu kalacak sadece.

Tanrıdan sağlıklar diliyorum.
çok dugulandım ,lütfen böyle şeyler düşünmeyin güneş tekrar doğduğunda, kim burada olacağının garantisini verebilir .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR