Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,516

Etiketler

Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

.

[attachment=1]

Venedik/Büyük Kanal

[attachment=2]

Meteora/Yunanistan[]

attachment=3

Lazkiye Yolu/Suriye

[attachment=4]

Palmira/Suriye

[attachment=5]

Golan Tepeleri/ Suriye İsrail sınırı
(Buraya gidebilmek için Suriye İçişleri Bakanlığı'ndan belge çıkarttım.

IMG_0088p.jpg

IMG_0481pp.jpg

IMG_5192p.jpg

IMG_5324p.jpg

IMG_5502p.jpg

Manzara harika , fotoğraflar harika , fotoğrafları çeken makina harika . Herşey harika yaw :smiley:

seyr-ü zafer' Alıntı:
Hayat hikayem biraz buruk, uzun süredir çalışmıyorum, sağlıkla ilgili bir konu. Eskiden banka müfettişiydim.

Pardon abi , özür dilerim. geçmiş olsun !

:smiley: , maşallah abi maşallah :smiley: Senin yapabildğini kim yapabilmiş :D 100.000 insandan belki 100 'ünün gerçekleştirebileceği bişi bu :smiley: . Harika .

.[attachment=1]

Hanımefendi 2000 euroluk Chanel çantada doz aşımı yapınca başına gelenler
Venedik

[attachment=2]

Palmira/Suriye

[attachment=3]

Bedevi Çadırında Tanrı Misafiri/Suriye

[attachment=4]

Maalula/Suriye

IMG_0068p.jpg

IMG_5334p_filtered.jpg

IMG_5358p.jpg

IMG_5548p.jpg

Maaula / Suriye tıpkı bizim Köyün resimleri gibi çıkmış :smiley: . Nevşehir !:smiley:

Ridvanc' Alıntı:
Maaula / Suriye tıpkı bizim Köyün resimleri gibi çıkmış :smiley: . Nevşehir !:smiley:

Bu köyün özelliği: Nüfusu hristiyan ağırlıklı, Yüzyıllardır Suriye'de kendi hallerinde yaşayıp gidiyorlar. Bu arada Nevşehir'in çevresini severim. Görülecek yerler çok.

Görülücek yer dışında sadece köylülerinin bildiği ve kimseye söylenmediği ( neden söylenmiyor bilinmiyor herhalde büyüsü kaçmasın diye ) O kadar yerler var ki ben bir kaçına şahit oldum ve yaşadım .:smiley: Söylenmiyor görüşü kişisel çünki söylense herhalde feth-i ederler oraları ama kimse gelmemiş şu güne kadar :smiley:

Şöle ufak minicik bir anı ile başlayım , içimde kaldı şimdi . :smiley:

Sıradan bir samanlığın içinden bir delik geçiyor dağın içine doğru giden bu delikten aşağıya doğru yuvarlanıyoruz , yaklaşık 10 15 belki 20 25 metre kadar . Sonra önümüze bir oda geliyor bu odadan bir insanıın zor geçebileceği bir küçüçük delik geliyor o delikten sürüne sürüne yaklaşık bir 10 dk yürüdükten sonra 1 oda geliyor yaklaşık 2 metre genişliğinde 2 metre uzunluğunda ve odanın tam ortasına bir delik daha açılmış ve bu delikten de girerek yolculuk devam ediyor bu yolculukta yaklaşık bir 15 20 dk sürüyor tabi bu sürünme düz değil sürekli sağa sola gide gide gerçekleşiyor . Sürekli yazın girdiğim için içerisi çok aşırı serin oluyor. Klasik labirent den farkı yok. 3 defa aynı bölgeye geldiğimi bilirim . :smiley: Doğru yolu bulduktan sonra devam edilen yolculuk biraz daha aşağıya sürüklenerek devam ediyor. Tabi bağırsanız kimse duymaz ve yaklaşık olarak 10 15 kişi bizim köye has bişi orada kaybolarak ölmüş . Yolculuk başka birinin samanlığından çıkarak bitiyor yani biz öle bitirdik , içeride başka deliklerde var ama hiç giremedik memleketteki arkadaşlarım hiç o deliklerden girmemiş ve içerisinde ne olduğunu kimse bilmiyor :smiley: ve bu yolculuk yürüyerek gitmeye çalışsak 1 dk sürer. Ama içeride 6 saat sürüyor :smiley:. Ancak bu sene kafaya koydum gidersem o meşhur girilmemiş deliklerden girecem :smiley: Mağra , labirent tasarımı bişi ve içeride geçmiş tarihe ait ne ararsanız var :smiley:

İlk önce tebrik ederim böyle bir hayat görüşüne sahip olduğunuz için,umarım sizi bu yola çıkaran düşünceleriniz-duygularınız tatmin olmuştur.Fotoğraflarınıza diyecek söz bulamıyorum hatta

birini sizden izin almadan ,karavan bölümünde kullandım http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42048.180

Tekrar tebrikler.

Usta,
cok kotu yapmissiniz coook....
kotu ornek oldunuz,napicaz simdi...
tebrikler ve tesekkurler

Zaman ve finans yeterliyse neden olmasin.
benim merak ettigim,bu geziyi yapmadan once planlama yaptiniz mi,yoksa spontane mi gezdiniz,planlama yapti iseniz hangi kaynaklardan yararlandiniz.
tesekkurler

seyr-ü zafer' Alıntı:
Aslında oturup maliyet hesabını yapabilirim, götürdüğüm, getirdiğim para belli, ama canım hiç istemedi. Parça parça ve genel maliyet bilgileri verebilirim. Arap ülkelerinde şehrin göbeğindeki gayet makul otellerin iki kişilik oda fiyatları 30 lirayı geçmiyor, 10-15 liraya da çok kaldım kasabalarda, hatta Sina Yarımadası'nda 6 liraya kaldım. Örneğin Kahire'de milli müzenin karşısında 20 liraya oda kahvaltı kaldım. Benzin fiyatı en pahallı Tunus'da Türkiye'dekinin üçte biri. Mısır'da 50 kuruş, Libya'da 25 kuruş. Avrupa ülkeleri ise benzin dışında Türkiye'den pahallı. Tam olarak hangi maliyetleri öğrenmek isterseniz ona göre net cevaplarım. Fikir vermesi açısından, böyle bir seyahati tek değil de iki kişi yapmak masraflara sadece yemek parası ekler diğerleri değişmez ve adam başı maliyet ciddi biçimde düşer.

seyr-ü zafer' Alıntı:
Kendime de kötülük ettim. Şimdi de ciddi ciddi Hazar Denizi'nin doğusuna gitme niyetim var, bakalım kısmetse olur.

Selam Zafer bey süper bir gezi ve az bir paylaşım olmuş gibi nacizane düşüncem kızmazsanız :smiley: :D 8)
Uzak doğu için toyotacıların bir planı var fakat kesin deyil ama değerlendirirseniz birçok arkadaşımızı sevindirirsiniz SEVGİLER SAYGILAR.
Link vercektim ama bulamadım acele ettim ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR