Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 198,498
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

Aslında oturup adam gibi bir blog yazıp bolca fotoğraf eşliğinde gezi yazısı hazırlamak istiyorum, ancak ciddi kosantrasyon gerektiriyor. Bu aralar bir seyahate daha niyetlendim kafam onunla dolu, burada sesim çıkmazsa bilin ki yoldayımdır. Kabaca rotam şöyle: İzmir'den yola çıkış, Ankara, Amasra'dan Karadeniz sahiline varış ve Sarp'a kadar belli başlı yaylalara, mümkünse yaylalar arası yollardan giderek ilerleme(zira sahil otoyol yüzünden eski cazibesini yitirmiş durumda). Gürcistan, Azerbaycan, İran(Tahran, Tebriz, Şiraz, İsfahan, Meşhed, Kum, Yazd, Zahedan...), Doğubeyazıt üzeri dönüş. Urfa, Mardin, Kahta, Kapadokya, Ankara, İzmir. Hazar Denizi'nin doğusundaki 5 Türki cumhuriyete de gidecektim, ancak verdikleri transit vizelerin süresi yeterli değil, Özbekistan Konsolosluğu'ndan hayalkırıklığıyla dönmüştüm. 3 ülkeden davet mektubu gelmesi gerekiyor bu da zaman alıyor, artık oraları başka bahara kaldı.

Etiketler

Ülke bazında haritalara devam.

[attachment=1]

Lübnan Rotası

[attachment=2]

Suriye Rotası

[attachment=3]

Ürdün Rotası

lübnan.jpg

suriye.jpg

ürdün.jpg

seyr-ü zafer' Alıntı:
Aslında oturup adam gibi bir blog yazıp bolca fotoğraf eşliğinde gezi yazısı hazırlamak istiyorum, ancak ciddi kosantrasyon gerektiriyor. Bu aralar bir seyahate daha niyetlendim kafam onunla dolu, burada sesim çıkmazsa bilin ki yoldayımdır. Kabaca rotam şöyle: İzmir'den yola çıkış, Ankara, Amasra'dan Karadeniz sahiline varış ve Sarp'a kadar belli başlı yaylalara, mümkünse yaylalar arası yollardan giderek ilerleme(zira sahil otoyol yüzünden eski cazibesini yitirmiş durumda). Gürcistan, Azerbaycan, İran(Tahran, Tebriz, Şiraz, İsfahan, Meşhed, Kum, Yazd, Zahedan...), Doğubeyazıt üzeri dönüş. Urfa, Mardin, Kahta, Kapadokya, Ankara, İzmir. Hazar Denizi'nin doğusundaki 5 Türki cumhuriyete de gidecektim, ancak verdikleri transit vizelerin süresi yeterli değil, Özbekistan Konsolosluğu'ndan hayalkırıklığıyla dönmüştüm. 3 ülkeden davet mektubu gelmesi gerekiyor bu da zaman alıyor, artık oraları başka bahara kaldı.

herşey gönlünce olsun km'de ne yaktığınla değil ne yaşadığınla ilgilenen ,bir arkadaş olduğunu düşünüyorum ,yolun açık olsun.

Libya'da Trablus'tan çölün derinliklerine Ghadames'e doğru yolalıyordum, gün bitmek üzereydi ve defalarca durup fotoğraf çekerek zaman geçirdiğimdem hedefe ulaşamamıştım. Önümdeki ve arkamdaki onlarca kilometre boyunca hiçbir yerleşim yoktu. Çöle doğru yolun yaklaşık 1 kilometre kadar uzağında ufak 2 baraka gördüm ve oraya yöneldim, zira kum fırtınasından dışarıda tek başıma çadır kurup yatmam imkansızdı, dışarıda gözümü dahi zor açabiliyordum. Barakanın içindeki divana uzanıp içimden" Oh ne güzel terk edilmiş ev buldum." derken iki saat sonra ufak bir koyun sürüsüyle çobanı geldi. Adı Cuma, Sudanlı. Birbirimizin dilini bilmiyorduk ama evrensel vücut diliyle kolayca iletişim kurduk. O bana çay ikram etti ben ona süt meyve ve konserve verdim, çok sevindi. Sabah güneş doğarken kalktığımda fotoğrafı çektim ve vedalaştık. O sürüsüyle vahaya ben Ghadames'e doğru yola koyulduk.

IMG_8247.jpg

Birkaç gündür 4.sayfaya giremiyorum diye üzülmüştüm ama genel bir sorunmuş galiba bu güzel paylaşımı kaçırmak istemiyodum.
Sağlık sorunlarınız varmış geçmiş osun bu geziler size en büyük doping olacaktır en kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle.

ilker 72' Alıntı:
Birkaç gündür 4.sayfaya giremiyorum diye üzülmüştüm ama genel bir sorunmuş galiba bu güzel paylaşımı kaçırmak istemiyodum.
Sağlık sorunlarınız varmış geçmiş osun bu geziler size en büyük doping olacaktır en kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle.

Teşekkürler, seyahat gerçekten doping niteliğinde, merak ve belirsizlik duygusu, sürekli yer değiştirmek ve ortama uyum sağlamaya çalışmak adrenalin salgılatıyor. Dert,tasa azalıyor. Kimine göre avantaj, kimine göre kahır olabilir, yalnız seyahat edince herşeyi kendi düşünmek zorunda kalıyor insan, bu da kafayı ve vücudu gayet güzel meşgul ediyor, oturup dertlenecek fırsat kalmıyor. 4. sayfa maalesef kayboldu, ben de göremiyorum.

IMG_8120p.jpg

IMG_8250.jpg

[attachment=1]

80'lerden kalma 8 silindirli benzinli Toyotalar, halen hergün onlarca insana çölü gezdirmekteler, saygıyı hakediyorlar.
Wadi Rum/Ürdün

[attachment=2]

Batı Çölü/Mısır

[attachment=3]

Beyaz Çöl/Mantar Oluşumları/Mısır

[attachment=4]

Toscana/İtalya

IMG_6397p.jpg

IMG_7883p.jpg

IMG_8055p.jpg

IMG_9373.jpg

Paylştıkca artan tat'dan nasip aldığımız için mutluyuz.
Birde şu çöl yollarında doyana kadar araba sürmek isterdim.
İnsanın içini bir hoş eder galaksi gibi :smiley: ;) :D 8)

Takdirle karşılıyor,heyecanla izliyorum. Size sağlıklar diliyorum.

Ziyaret ettiğiniz ülkelerin tamamını 3 yıl içerisinde farklı zamanlarda görmüş ve 3-4 günden sonra illede vatanım diyen birisi olarak;
hepsini bir seferde gezme-görme azminizi kutluyorum :smiley:
Tebrik etmek bizlere düşerse de, can-ı gönülden tebriklerimi sunarım...

camouflage' Alıntı:
Ziyaret ettiğiniz ülkelerin tamamını 3 yıl içerisinde farklı zamanlarda görmüş ve 3-4 günden sonra illede vatanım diyen birisi olarak;
hepsini bir seferde gezme-görme azminizi kutluyorum :smiley:
Tebrik etmek bizlere düşerse de, can-ı gönülden tebriklerimi sunarım...

Teşekkürler, bu ülkelerin çoğu kombine şekilde gezildiğinde gidilmeye değer hale geliyor. Örneğin, buradan kalkıp sadece Libya'ya veya Tunus'a veya Slovenya'ya gitmek ve dönmek bence akıl karı değil. Gidilecekse en az 5-6 ülkeyi görüp gelmek daha mantıklı. Benim önceden belirlenmiş gezi programım bulunmadığından yolda pek sıkılmadım, dolu dolu 20 gün kaldığım ülke de oldu(Mısır), 24 saat içerisinde geçtiğim de(Karadağ), görülecek birşey yoksa zorlamanın alemi yok. Overland yapmanın avantajı şu: Bir ülkeye gittiğinizde umduğunuz gibi çıkmazsa asla hayalkırıklığına uğramıyorsunuz, sonraki ülkeye devam edip güzel şeyler görmeye devam ediyorsunuz. Zaman ve para kaybettiğimi hiç düşünmedim bu yüzden. Ve evet, ben de memleketimde mutluyum, en konforlu Avrupa ülkelerini gördüğümde dahi oralarda yaşama isteği hissetmedim. İklim, coğrafya ve insan çeşitliliği bizdeki kadar fazla dünyada az ülke vardır.
İtalya'da yaşadığım bir olayı aktarayım:
Güney bölgelerinden birinde göl kenarında mola vermiştim, arka arkaya üç tane birbirini tanımayan motorsikletli genç geldi, giyim kuşam makineler mükemmel, üçü de ayrı ayrı banklara oturdular, yemek yediler, telefonla konuştular, birbirlerinin yüzlerine bakmadan çekip gittiler. Bu olay Türkiye'de gerçekleşseydi ne olurdu? İki tane motorlu veya arazi araçlı adam yolda karşılaşsa? En az 15 dakika birbirleriyle muhabbet eder ortak tutkularını paylaşırlardı. Bir ülke istediği kadar konforlu ve zengin olsun insan ilişkileri sıcak değilse(benim alıştığım,bildiğime göre), sadece dağla taşla ömür geçmez. Her ne kadar Tunus-İtalya feribotuna bindiğimde türlü sebeplerden "Allah Araplar'a akıl fikir versin." diye içimden geçirdiysem de onların sıcakkanlı mizaçlarını özlüyorum. Arap ülkelerinde insanlar hep geldiler,konuştular yardım ettiler, hiç yalnızlık hissetmedim, ama Avrupa için asla bunu söyleyemem.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri