Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,532
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

Gürcistan'dan Azerbaycan'a geçemedim, Ankara'da basiretim bağlanmıştı vizeyi nasıl olsa sınırdan veya Tiflis'den alırım diye düşünmüştüm. Tiflis'de konsolosluğa gittiğimde vize etiketi kalmadığı gerekçesiyle oradaki 20 kişiyle beraber geri çevrildik. Topluca Türk Konsolosluğu'na gittik. Görevli bunun 4-5 aydır devam eden bir sorun olduğunu hatta 200 civarı tır şoförünün mağdur kaldığını söyledi. Zaman kaybetmemek için kestirme ama çok kötü bir yoldan Vale-Posof sınırına geldim. Burası dağ başında bir kapı ve gece çalışmıyor. Bir otobüs dolusu İran Azerisi ile birlikte çadır kurup yiyip içip yattıık. İran için gerekli kritik bilgileri almaya çalıştım. Sınırı hızlıca geçip Çıldır Gölü üzeri Kars'a geldim. Buradaki konsolosluktan vize alacağım aksilik çıkmazsa. İşte yalnız seyahat etmenin avantajı burada ortaya çıkıyor. Eğer Azerbaycan'a girseydim, İran'a geçip oradan Türkiye'ye dönecektim. Şimdi eğer Ermenistan sınırda vize veriyorsa(gidenler bunu doğruluyor) Azerbaycan'a gitsem de gitmesem de Ermenistan'a da gitmeyi düşünüyorum. Yolculuk başında böyle bir niyetim hiç yoktu, rotam değişti.

Gürcistan'da Tiflis'in özellikle merkezi temiz güzel, zaten ülkenin tek şehir havasındaki şehri. Batum'dan Poti'ye kadar sahil şeridinde kumsallar var ama güneş yok, insanlar yağmur altında denize giriyorlar alışmışlar, Batum memleketimizin dinamik gençliğine kucak açmış ekonomisi neredeyse bu merkezde işliyor, Kuzey'deki Kazbegi'ye kadar uzanan dağ yolu muhteşem. Detayları ve resimleri yeni konu başlığıyla vermek daha doğru olacak sanırım.

Son zamanlarda çokca haşır neşir olduğum vizeler izinler ve sınır-kontrol noktaları geçişlerinin üzerine ülkeye döndüğümde gördüm ki yine ortalık karışmış, haber bültenleri moralimi bozdu. Dilerim, annemle babam orada çalışırlarken doğduğum gönlümün bağlı olduğu şehir Mardin'e gitmek için vize veya izin belgesi alıp bunu başka başka ülkelerin askerlerine göstermek zorunda kalmam bir gün, işte o vakit gerçekten kahrolurum,bu saatten sonra içim asla rahat değil artık. Sağlıkla kalın. Zafer.

Etiketler

süper bir gezi sizi ebrikediyorum ve paylaşım için teşekkürler

Hep hayallerimdeki şeyi yapıyorsunuz. Harika bir gezi.
Yeni gezinizin de resimlerini ve hikayelerini heyecanla bekliyorum

insanın konu başlığını okuduğunda bile nutkunun tutulduğu muhteşem bir gezi olmuş
yüreğinize sağlık

harika gezi ve fotoğraflar. kıskanmamak elde değil..

Zafer bey aklımız sizde. Hayırlı haberlerinizi ve zevkli geçtiğini umduğum gezinin ayrıntılarını bekliyoruz.

Yolunuz ve bahtınız açık olsun...

Zafer nerelerdesin bir ses, bir satır yazı,bir haber, vizeni alabildinmi.

Orhan Bıyıklı ve Zorbey,

Takip ve merak ettiğiniz için çok teşekkürler. Birbuçuk ayı aşkın süre ve 15500 kilometreye varan yoldan sonra kazasız belasız İzmir'e döndüm bir saat kadar önce. Başta ufak aksilikler çıkmıştı ama sonradan hallettim vize ve diğer konuları. Seyahat sırasında internet bağlantısı kurmak zordu. Çoğu ülkede Türkiye'deki gibi her köşede internet kafe yok, ailemle bile haberleşemedim diyebilirim. Karadeniz sahillerinden yaylalarına, Gürcistan sahillerinden Rus sınırındaki görkemli dağlara, Azerbaycan, Ermenistan ve İran'nın tüm kayda değer bölgelerine, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Kars, Van, Hakkari, Yüksekova, Şırnak, Mardin, Urfa, Diyarbakır, Ardahan, Nevşehir hattındaki güzelliklere uzanan seyahatim tamamlandı. Doğu komşularımız 4 ülke ve Türkiye'nin kuzey ve doğusunu elden geldiğince gezmeye çalıştım. Fotoğrafları ve izlenimlerimi yakın zamanda ayrı konu açarak paylaşmak istiyorum. Herkese sevgi ve saygılarımı yolluyorum. Zafer.

Sıcağı sıcağına bir hoşgeldiniz demek isterim...

Cavid Sezen

Zafer bey hoş geldiniz.
Gezinizin problemsiz geçmesine sevindim. Bizler bunu yapamasakta sizin sayenizde sanal da olsa bu heyecanı yaşıyoruz.
Takipteyiz. Hoşça kalın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.