Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 196,756

Etiketler
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

Tebrikler Zafer bey sizi kutluyorum adeta sizinle birlikte geziyoruz emeğinize ve kaleminize sağlık anlatımlarınız çok güzel ayrıca cesur bir insansınız herkesin yapamıyacağı bir şeyi yapıyorsunuz bize de sizi takib etmek kalıyor.
saygılar.

bütün gece uykusuz kaldım ama ne diyeyim değdi valla helal olsun çok heyacan verici bi şey umarım sağlığın iyidir kafam sürekli orada takılı kaldı .daha nerelere gitme planın var.

freegraf' Alıntı:
paylaşım için teşekürler.gercekten iyi kareler ve heyacanlar bize aktarıyorsunuz.allah yolunuzu açık etsin.iyi gezmeler.

Takip edip not bıraktığın için teşekkürler freegraf.

sercan7878' Alıntı:
cok iyi gezmişsiniz :D

Kendime bir fırsat yarattım geçen sene. Şimdi gözümde canlanıyor da uzundu, gerçekten uzun...

blue ski' Alıntı:
Tebrikler Zafer bey sizi kutluyorum adeta sizinle birlikte geziyoruz emeğinize ve kaleminize sağlık anlatımlarınız çok güzel ayrıca cesur bir insansınız herkesin yapamıyacağı bir şeyi yapıyorsunuz bize de sizi takib etmek kalıyor.
saygılar.

Gittiğim yerleri biraz yaşatabildiysem sevinirim. Sizin de istediğiniz gezilere çıkabilmenizi dilerim.

albatroshaski' Alıntı:
bütün gece uykusuz kaldım ama ne diyeyim değdi valla helal olsun çok heyacan verici bi şey umarım sağlığın iyidir kafam sürekli orada takılı kaldı .daha nerelere gitme planın var.

Sağolun. Sağlığım halen bu çapta gezileri kaldırabilecek durumda, yapmayı istiyorum da. Maddi koşullar düşündürüyor bazen de bürokratik güçlükler seyahati imkansızlaştırıyor. Pek ümidim yoksa da Pakistan kara vizesi alabilirsem Hindistan'a arabayla gitmek istiyorum. Vermezlerse yine araçla Doğu Avrupa ve İskandinavya olabilir. Bakalım zaman ne gösterecek.

Sicilya'daki yolculuğum boyunca hep eski İtalyan filmlerinde gördüğümüz sevimli, büyülü sahil kasabalarını aradım. Zihnimdeki görüntüye en yakın yerlere Calabria'dan itibaren adanın kuzeydoğu ucundaki Reggio de Calabria'ya giderken rastladım. Sicilya'nın İon Denizi'ne bakan sahilinde yeralan yamaçlara ve kumsallara kurulu köyler, kasabalar insanda uzun süre konaklama isteği uyandırıyordu.

Doğu kıyısında bu tarz iniş-çıkışlı ve varyantlı yollar geçtim.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

IMG_8938p.jpg

IMG_8940p.jpg

IMG_8941p.jpg

IMG_8942p.jpg

IMG_8944p.jpg

albatroshaski' Alıntı:
umarım herşey gönlünce olur bu arada araba yormadımı düz vites 1.6 cc mi?

Teşekkürler.
Araba otomatik 1.6
Benim için rahatlık ve teknik açıdan gayet yeterli, ama pek ölçü sayılmam bu kanuda, zira 10 beygirlik şehir motorsikletiyle sekizbin kilometrelik blok tur yapmışlığım da var mazide. O motorsiklet için de gayet yeterli diyebiliyordum. Benim bir arabadan beklediğim iki şey sağlamlık ve az yakıt tüketmesi. Yolda bırakmadığı sürece hiçbir şeyi dert etmem.

İtalya anakarasında ilerlerken.

İtalya genel anlamda her bölgesini beğendiğim, Avrupa Kıtası’ndaki çoğu memleketin güzelliklerini üzerinde toplamış bir ülke. Farklı özellikte kıyı şeridi, dağlar, göller, akarsular ve muhtelif iklimleri barındırıyor. Sürekli değişen manzara insanın sıkılmasına olanak vermiyor. Arabadan hiç inmeden binlerce kilometre gidip yolun karşınıza çıkardıklarını izlemek bile başlı başına mutluluk. İtalya bence uçakla ulaşılıp iki şehrinin klişe güzelliklerini görmekten fazlasını hak eden bir ülke.
Ben en fazla Basilicata, Calabria, Puglia’dan başlayıp Roma’ya kadar uzanan bölgesini beğendim. Yani çizmenin burun topuk ve bilek kısımlarından dize kadar uzanan bölge. Bahsettiğim kısımda birbirinden güzel sahil kasabaları, dağ köyleri, göller görmek mümkün. Otoyollardan gidilmesini hiç tavsiye etmem, yerleşimleri teker teker dolaşan yan yolları kullanmak gerekiyor, Tabela düzeni ve yollar çok iyi durumda. Her şeye rağmen yol aramak istemiyorsanız, kaybolmaktan endişe ediyorsanız 3800 kilometre boyunca hiç şaşırmamış bir yol navigasyon programı önerebilirim, kendinizi ona teslim edin ve manzaranın keyfini çıkarın..

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

İtalyan gençlerin çoğu stil sahibi insanlar, giyim kuşamda ayrıntılara önem veriyorlar. Bunların arasında dikkatimi çeken bazı şeyler vardı. Örneğin çoğu kullandığı arabayla aynı renkte güneş gözlüğü takıyordu, motorsiklet süren kadınların bir kısmının kasklarını o günkü elbiselerine göre seçtiklerini de farkettim.

[attachment=4]
[attachment=5]

IMG_8988p.jpg

IMG_8997p.jpg

IMG_8998p.jpg

IMG_9003p.jpg

IMG_9004p.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri