Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,800
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

gezmen' Alıntı:
İtalya'daki dar köy, kasaba yolları öyle güzel ki; ayrıca tam benim L300'e göre... :D Bağları görünce ilk düşündüğüm şeylerden birini yazmalıyım; o güzelim bağların şöyle bir köşesine çadır kurmayı düşünmediniz mi hiç?

Selamlar
Cavid Sezen

Cavid Hocam,

İtalya, kamplı seyahati sevenler için biçilmiş kaftan. Ben iki haftadan fazla kaldım ve biraz da maddi sebeplerden hep yol kenarlarında, ormanlarda ve bağlarda çadır kurup yattım, dağ çeşmelerinde yıkandım. ileride o fotoğrafları da ekleyeceğim. Zaten kampçılığı sevmezseniz böyle bir parkuru tamamlayabilmek için epey zengin olmak lazım. Oteller, lokantalar çok pahallı...

Etiketler

seyr-ü zafer' Alıntı:
Cavid Hocam,

İtalya, kamplı seyahati sevenler için biçilmiş kaftan. Ben iki haftadan fazla kaldım ve biraz da maddi sebeplerden hep yol kenarlarında, ormanlarda ve bağlarda çadır kurup yattım, dağ çeşmelerinde yıkandım. ileride o fotoğrafları da ekleyeceğim. Zaten kampçılığı sevmezseniz böyle bir parkuru tamamlayabilmek için epey zengin olmak lazım. Oteller, lokantalar çok pahallı...

Karavancı olmanın getirdiği avantajlar işte burada devreye giriyor. Otel&lokanta sorun olmaktan çıkabiliyor... Sahi, neden bir mini kampervan sahibi olmuyorsunuz; tam da size göre?... Uzakdoğu kökenli (L300, H100, Pregio...), VW T3-4-5 ya da Transit gibi 6-9 m3 arası birşey sizin için bence uygun. İçi tam düzenlenmese bile olur; zorunlu ekipman oldu mu tamam, nerede akşam orada sabah!... ;)

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Karavancı olmanın getirdiği avantajlar işte burada devreye giriyor. Otel&lokanta sorun olmaktan çıkabiliyor... Sahi, neden bir mini kampervan sahibi olmuyorsunuz; tam da size göre?... Uzakdoğu kökenli (L300, H100, Pregio...), VW T3-4-5 ya da Transit gibi 6-9 m3 arası birşey sizin için bence uygun. İçi tam düzenlenmese bile olur; zorunlu ekipman oldu mu tamam, nerede akşam orada sabah!... ;)

Cavid Sezen

Cavid Hocam,
Kampervanım olsun isterdim çok, ama o da finansman meselesi. Tek araç alabilecek imkanım vardı ve itiraf edeyim fotoğraflarda gördüğünüz grand vitara benim ilk dört tekerlekli taşıtım, iki sene önce aldım(yaşım kırka dayandı). Tek kişi ve sefil(otostop,motorsiklet,bisiklet) seyahatlere yıllardır alıştığım için şimdilik çadır, uyku tulumu ve benzin ocağımla idare ediyorum. İleride bir camper edinebilirsem seyahat menzilimi ve süremi uzatabilirim. Yine de hava çok soğuk değilse toprağın üzerine uyumaya razıyım :smiley:. Evde oturmaktan iyi her halükarda :smiley:.

albatroshaski' Alıntı:
evet sağlam olması ve az yakması önemli otomatikte büyük rahatlık.

Uzun seyahatlerde sağlamlık çok önemli. Arazi araçlarını sadece hafta sonları kısa menzillerde kullanıp farketmeden sıklıkla servise giden arkadaşlarımız için şunu söyleyebilirim. Bir kayıt tutsunlar araçlarıyla ilgili, mevcut kilometreyi yazsınlar. 25000km sonra o sayfa yağ ve filtre değişimleri dışında boşsa gönül rahatlığıyla gitsinler uzaklara, sayfa arıza ve parça masraflarıyla doluysa biraz düşünsünler...

Zafer Bey, zevkle okumaya devam ediyoruz.
Avrupa kısmı benim merak ettiğim yerleri de kapsadığından özellikle ilgimi çekiyor. Tavsiye edeceğiniz GPS cihazı veya programını yazabilirseniz çok sevinirim.
Herşey gönlünüzce olsun.

kayzer' Alıntı:
Zafer Bey, zevkle okumaya devam ediyoruz.
Avrupa kısmı benim merak ettiğim yerleri de kapsadığından özellikle ilgimi çekiyor. Tavsiye edeceğiniz GPS cihazı veya programını yazabilirseniz çok sevinirim.
Herşey gönlünüzce olsun.

Ben igo8 kullandım. Arayüzü ve fonksiyonları gayet iyi ve en önemlisi hedeflediğiniz yere ulaştırıyor. Bu programın daha gelişkin versiyonları da var. Windows Mobile dışında bildiğim kadarıyla Android işletim sisteminde çalışanı da var ancak Symbianlı Nokialarda çalışmaz. 35 civarı Avrupa ülkesinin yol haritaları mevcut. İtalya, Almanya gibi büyük ülkelerin haritaları çok detaylı ve hassas. Yalnız bu program mevcut GPS'li telefona yükleniyor ve karayolu navigasyonu için; arazide, doğada kullanmaya elverişli değil. Sadece arabayla ve yaya yol bulacaksanız işinizi çok güzel görür. PND(Personal Navigation Device) denen salt GPS cihazları ve haritalarıyla ilgili bilgim yok, ancak araba yolculuğu için zaten o tür bir cihaza ihtiyaç olmadığını söyleyebilirim.

seyr-ü zafer' Alıntı:
Cavid Hocam,
Kampervanım olsun isterdim çok, ama o da finansman meselesi. Tek araç alabilecek imkanım vardı ve itiraf edeyim fotoğraflarda gördüğünüz grand vitara benim ilk dört tekerlekli taşıtım, iki sene önce aldım(yaşım kırka dayandı). Tek kişi ve sefil(otostop,motorsiklet,bisiklet) seyahatlere yıllardır alıştığım için şimdilik çadır, uyku tulumu ve benzin ocağımla idare ediyorum. İleride bir camper edinebilirsem seyahat menzilimi ve süremi uzatabilirim. Yine de hava çok soğuk değilse toprağın üzerine uyumaya razıyım :smiley:. Evde oturmaktan iyi her halükarda :smiley:.

Çok bilindik sözdür; "akıl verme para ver!.." Para veremeyeceğime göre.... :D Benim size önerim; ek finansman getirmeden uygulanabilecek bir yöntem. Yalnız, panelvan için 4x2 olmak koşulu ile Vitara parasına size kampervan yapılabilir. (Uzakdoğu panelvan ve gerekli ekipmanı içeren basit bir iç düzenleme) Akhisar'dan geçerseniz uğrayın, söyleşiriz; yazılarınızdan gezi stilinizi artık iyice anladığımı sanıyorum... :smiley:

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Çok bilindik sözdür; "akıl verme para ver!.." Para veremeyeceğime göre.... :D Benim size önerim; ek finansman getirmeden uygulanabilecek bir yöntem. Yalnız, panelvan için 4x2 olmak koşulu ile Vitara parasına size kampervan yapılabilir. (Uzakdoğu panelvan ve gerekli ekipmanı içeren basit bir iç düzenleme) Akhisar'dan geçerseniz uğrayın, söyleşiriz; yazılarınızdan gezi stilinizi artık iyice anladığımı sanıyorum... :smiley:

Cavid Sezen

Hocam,

Kamperinizin bitmesini merakla bekliyorum, projenin başarısı benim için ikna edici bir referans olacak. Memleketinize gelirsem mutlaka uğramak isterim. Özelden de mesaj bıraktım. Zafer

seyr-ü zafer' Alıntı:
Hocam,

Kamperinizin bitmesini merakla bekliyorum, projenin başarısı benim için ikna edici bir referans olacak. Memleketinize gelirsem mutlaka uğramak isterim. Özelden de mesaj bıraktım. Zafer

Şimdilik çok güzel bir uygulama var önümüzde:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25953.0

Cavid Sezen

Vayy Cavid hocam transfer çalışmalarına başlamışsın,sen İzmir grbundansın Cavid hocam bir kampta buluşsanıza yakından inceleme fırsatı bulsun zaferde,gerçi olurda bir camper a kavuşursa 6 ayda Türkiye ye gelmez Zafer hocam.

mayıstosböce' Alıntı:
Vayy Cavid hocam transfer çalışmalarına başlamışsın,sen İzmir grbundansın Cavid hocam bir kampta buluşsanıza yakından inceleme fırsatı bulsun zaferde,gerçi olurda bir camper a kavuşursa 6 ayda Türkiye ye gelmez Zafer hocam.

Zafer Beyi kamper sahibi yapacağız umarım... :smiley: 4x4 olmazsa olmazı değilse, bence işi kolay. Bülent, senin yaptığın da bir örnek ama araç, Pregio'ya göre araç daha pahalı olduğu için Ferhat'ın Pregio'yu örnek verdim. 6 ay değil, isterse 12 ay gelmesin akçalı durumu uygunsa... :D Burada bence temel konu, Suzuki ederi civarında (ederini bilmiyorum) bir kaynakla kampervan sahibi olmak. Zaten gördüğüm ölçüde, Zafer Bey mütevazı davranıyor; sınırlı donanımlı bir kamper ona yeter gibi geliyor bana. Benimkisi, bildiklerimi bir arkadaş&dostla paylaşmak; aynı/benzer bir kaynakla daha rahat gezebilmesi konusunda düşünce jimnastiği yapmaya yardım edebilmek; sıkı bir gezginle paylaşımda bulunmak...

Zafer Bey, bu da başka bir örnek:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59137.0

Cavid Sezen

mayıstosböce' Alıntı:

gezmen' Alıntı:
Zafer Beyi kamper sahibi yapacağız umarım... :smiley: 4x4 olmazsa olmazı değilse, bence işi kolay. Bülent, senin yaptığın da bir örnek ama araç, Pregio'ya göre araç daha pahalı olduğu için Ferat'ın Pregio'yu örnek verdim. 6 ay değil, isterse 12 ay gelmesin akçalı durumu uygunsa... :D Burada bence temel konu, Suzuki ederi civarında (ederini bilmiyorum) bir kaynakla kampervan sahibi olmak. Zaten gördüğüm ölçüde, Zafer Bey mütevazı davranıyor; sınırlı donanımlı bir kamper ona yeter gibi geliyor bana. Benimkisi, bildiklerimi bir arkadaş&dostla paylaşmak; aynı/benzer bir kaynakla daha rahat gezebilmesi konusunda düşünce jimnastiği yapmaya yardım edebilmek; sıkı bir gezginle paylaşımda bulunmak...

Zafer Bey, bu da başka bir örnek:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59137.0

Cavid Sezen

Cavid Hocam, Bülent Bey sağolun.

Çocukluğumdan beri ne vakit bir karavan ya da kamper görsem yanına gidip kafamı cama dayardım, ellerimi ışığa siper edip içeriyi görmeye çalışırdım ve "Kim bilir bununla ne diyarlar geziyorlardır?" diye düşünürdüm.
Bu arabayı almadan önce internetten kamper aramışlığım var. O tarihte verdiğim paraya yaşam alanı açısından bana fazlasıyla yetecek araçlar da vardı nitekim. Kafama takılan temel soru araçların mekanik durumuydu, kilometreleri fazlaydı ve benim yaptığım biçimde 20-25 bin kilometrelik blok turlara dayanma ihtimalleri düşüktü. Bu sebeple eldeki imkanı yolculuk konforundan feragat edip yolculuğun sürdürülebilirliğini sağlayacak mekanik dayanıklılığa harcamaya karar verdim. Arabamın alınış hikayesi böyle. Cavid Bey'in de belirttiği gibi, gösteriş veya fazla konfor arayışım yok, ihtiyaçları optimal ölçüde gidermeye çalışıyorum.
Elimdeki imkanı korumaya çalışıyorum diğer yandan. Örneğin bu arabayla off-roada gidebilirim, ama kendime engel oluyorum. Biliyorum ki, istediğim herşeyi yapabilmem mümkün değil, eğer aracı zorlarsam yıpranacak arızaya meyili artacak, masraf çıkartacak vesire. Sınırlı kaynağımı tamire mi vereyim yoksa benzine verip ülkeler mi göreyim? İkincisini seçiyorum mecburen. İleride kamperim olursa menzilim, seyahat sürem ne kadar uzar hayal bile edemiyorum, yollar evim haline gelir muhtemelen :smiley:...

Bu arada Bülent Bey,
'Karavancının yumurtayla imtihanı' konulu macera beni benden aldı :smiley:..Yıllar önce Umberto Eco'nun 'Somon Balığıyla Yolculuk' diye bir hikayesini okumuştum, oradaki tadı aldım. Tabii seninkinin gerçek ve fotoğraflı olması durumu daha ilginç yapıyor. :smiley:

Yetmişli yıllardan kalma bu VW'lerle(eminim karavancılar arasında bir çağrı kodu vardır bunların) başladı kamperlara ilgim. Bu model bir araçla 40 yıl önce Almanya'dan kalkıp Hindistan'a giden biriyle de tanışma imkanı bulmuştum. O vakit demiştim "Kamper güzel şey." . Kamper denince aklıma nedense ilk bu modeller gelir hep. Fotoğrafı geçen yaz İran'dan dönerken Göreme'de çekmiştim. Sahibinin yaratıcılık ve azmini kutluyorum :smiley:.

[attachment=1]

IMG_3184p.jpg

yeni konu yada yeni gezinotları nasıl giriliyor bir macera yaşadım samandağ gezisi yaptım foto yükleyecem ama nasıl oluyor çözemedim .bir yardım lütfen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR