Aslında ana soru şu camper le yapsaydım bu gezilerde değişen ne olurdu,bunun yanıtını yalnızca çölde yaptığınız geziler belirleyecek yani 4x4 mekanik aracınıza ihtiyaç duydunuzmu.Eğer altım da ki camper olsaydı şuraya gidemezdim ve bende eksiklik olurdu dediğiniz yerler varsa o zaman doğru araçtasınız ama bunun cevabını da böyle bir gezi yaptıktan sonra verebilirdiniz.İki araç karşılaştırması için değilde tarzların karşılaştırılması için soruyorum.Zaten sizin gibi bir gezgin e gerçek 4x4 ,büyük olmayan bir karavanımı tercih edersiniz diye sormak,tilkiye pişmiş tavuk yermisin diye sormak olur.Çünkü yaptığınız gezi reno torosla da yapılabilir(gittiğim yaylaların hemen hemen hapsine gidebilecek bir araç)artı değeri sağlayacak araç zaten karavandır.Karar verdikten sonra sağlam bir araç araştırması yapılır.Bende sizin gibi tek araç düşünen kişilerdenim,bende ki T5 le düğünede cenazeyede yemeklere de her yere gidiyorum,arkamda ocağımın,buzdolabında kahvaltılıklarımın ve tuvaletimin olduğunu bilmek bana çok büyük bir keyif veriyor.Hele sizin gibi çadır kampçılığından geliniyorsa.Yani size arkası bomboş bir camper bile olsa siz çok keyif alırsınız inanıyorum,zaten Güngör hocamın aracı şu anda hemen hemen öyle.Koltuğu yatak yapıyor ve yalnızca ısıtıcısı ve masa sandalye küçük tüp var o kadar.Hoş benimkinde daha düne kadar onlar bile yoktu,yer yatağı ve tuvalet göçebe gibi geziyorduk(2 günlük geziler bunu aylara dahi çıkartabilirsiniz)Ayrıca cavid hocamın söylediği bir şey var yurt dışına çıktığınız için aracınızı çok daha ucuz fiyata yapabilirsiniz.
Çok keyifli bir serüven yaşatıyorsunuz çölden şehre direk geçişi hala sindiremediğimi hissediyorum,aydan dünya ya düşmek gibi geliyor hala bana yada kurgu hatası varmış gibi,ya buradan buraya geçilmezki yönetmen yanlış kurgu yapmış demek geliyor içimden.Yada Zafer hocam bize potbori yapıyor, gibi.