Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 196,885
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

Matmata'nın otele dönüştürülmüş yeraltı evleri. Çukur avlular arasında geçiş tünelleri var.

IMG_8499p.jpg

IMG_8500p.jpg

IMG_8505p.jpg

IMG_8506p.jpg

IMG_8507p.jpg

Etiketler

Devamını heyecanla bekliyorum. Abi keşke kitap yapsanda alıp okusak.

kayzer' Alıntı:
Takipteyiz Zafer Bey...

Teşekkürler.

Assasin' Alıntı:
Zafer Abi döktürmüşsün yine.. :smiley: Bekliyoruz devamını. :smiley:

:smiley:Sağol. Devam ediyoruz.. :smiley:

barisavci' Alıntı:
Devamını heyecanla bekliyorum. Abi keşke kitap yapsanda alıp okusak.

Seyahatleri basılı halde yazılı, görsel döküman haline getirmeyi çok isterdim. O yeterliliğe ulaşmak için sanırım daha zaman var.. Belki birgün.. :smiley:

seyr-ü zafer' Alıntı:
Teşekkürler.

:smiley:Sağol. Devam ediyoruz.. :smiley:

Seyahatleri basılı halde yazılı, görsel döküman haline getirmeyi çok isterdim. O yeterliliğe ulaşmak için sanırım daha zaman var.. Belki birgün.. :smiley:

abi o yeterliliğin olduğu yazdıkların ve fotoğraflardan anlaşılıyor ona şüphem yok ama diyorsan ki gezmekten yazmaya fırsatım yok :smiley: onunda karşısında saygıyla eğilirim :smiley:

'' Seyahatleri basılı halde yazılı, görsel döküman haline getirmeyi çok isterdim. O yeterliliğe ulaşmak için sanırım daha zaman var.. Belki birgün..''

Birgün, neden yarından yakın olmasın ...

SAnki duvar değilde bronzdan yapılmış bir mekan gibi dokusu,rengi ,havası var çok ilginç.

[attachment=1]

IMG_8499p.jpeg

Zevkle izliyorum...

Zafer bey bu yeraltı evlerinde 2 sorun kafamı karıştırıyor.

aşırı yagmurda su,sel durumu
malum..haşere ile nasıl başediyorlar acaba..

mdr' Alıntı:
Zevkle izliyorum...

Selamlar , malum bölge dönenceler arasında kaldığı için yıllık yağış miktarı 250mm'den azdır. Sel sorunu olacağını sanmıyorum ama haşere sorunu benim de merakımı uyandırdı.Malum o iklimde canlıların çoğu toprağın altında yaşamını sürdürüyor.Gördüğümüz üzere insanlar bile. :D
Saygılar :smiley:

Zafer bey fotoların ve anlatımın devamını sağladığınız için teşekkürler, bizden de taibe devam ;)

barisavci' Alıntı:
abi o yeterliliğin olduğu yazdıkların ve fotoğraflardan anlaşılıyor ona şüphem yok ama diyorsan ki gezmekten yazmaya fırsatım yok :smiley: onunda karşısında saygıyla eğilirim :smiley:

Sağol Barış.. :smiley:

Zorbey' Alıntı:
'' Seyahatleri basılı halde yazılı, görsel döküman haline getirmeyi çok isterdim. O yeterliliğe ulaşmak için sanırım daha zaman var.. Belki birgün..''

Birgün, neden yarından yakın olmasın ...

İnşallah.. :smiley:

mayıstosböce' Alıntı:
SAnki duvar değilde bronzdan yapılmış bir mekan gibi dokusu,rengi ,havası var çok ilginç.

[attachment=1]

Bazı fotoğraflarda ayrıntıyı gösterebilmek için kontrastı biraz açtım, yüzey yapısı benim de dikkatimi çekmişti. Adamlar boşuna gelip buralarda film çekmemişler.. Gündüz sıcağında bile odalar ve avlular serin, avlularda yer değiştiren gölge alan mevcut..

mdr' Alıntı:
Zevkle izliyorum...

Yağmur senede bir kez yağarsa mucize diye bakıyorlar, sel ihtimali yok, insanlar ve diğer canlılar dip suyu sayesinde yaşamlarını sürdürüyorlar. Tunus ve diğer çöl ülkelerinde kayda değer bir haşere istilası görmedim. Yüzey suyu bulunmadığından sinek de yoktu. Gece çölde çadırda yattığım zaman bile akrep, yılan gibi hayvanlara rastlamadım, ama tabiiki oralarda varlar, gece beslenmeye çıkıyorlarmış..
Assasin' Alıntı:
Selamlar , malum bölge dönenceler arasında kaldığı için yıllık yağış miktarı 250mm'den azdır. Sel sorunu olacağını sanmıyorum ama haşere sorunu benim de merakımı uyandırdı.Malum o iklimde canlıların çoğu toprağın altında yaşamını sürdürüyor.Gördüğümüz üzere insanlar bile. :D
Saygılar :smiley:

Çölde besin kaynakları sınırlı, bu sebeple yaşayan hayvanlar da sayıca az ve boyutları küçük. Çöl hayvanlarının yuvalarına yakın veya yolları üzerinde kalınmazsa, insanlara zarar vermezler..

sinan54' Alıntı:
Zafer bey fotoların ve anlatımın devamını sağladığınız için teşekkürler, bizden de taibe devam ;)

Biraz ağır aksak gidiyor, yine de gidiyor, zaman ayırmaya çalışıyorum elden geldiğince.. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR