Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,853
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

.

IMG_8410p.jpg

IMG_8414p.jpg

IMG_8418p.jpg

IMG_8419p2.jpg

IMG_8423p.jpg

Etiketler

zafer bey sizin her kelimeniz bize gidemediğimiz o yolları o yaşamları yaşatyor inanın, yazıya her ekleme yaptığınızda ayrı bir güzellik ayrı bir tat ben için.. sizle yollarda olamadık belki ama sizin gittiğiniz yollardan bizde geçyoruz yaşıyoruz sayenizde teşekkür edyorum yine yine ve yine..

georoad' Alıntı:
zafer bey sizin her kelimeniz bize gidemediğimiz o yolları o yaşamları yaşatyor inanın, yazıya her ekleme yaptığınızda ayrı bir güzellik ayrı bir tat ben için.. sizle yollarda olamadık belki ama sizin gittiğiniz yollardan bizde geçyoruz yaşıyoruz sayenizde teşekkür edyorum yine yine ve yine..

Yılmaz,
Öyle bir mesaj yazdın ki, kafamın içinde ara ara esip geçen uzun rotalar canlandı yine. Hayal tacirliği yapmayı pek tercih etmem, bu yüzden gitmediğim ve gitmeyi istediğim yolları nadiren paylaştım şimdiye dek. Sadece arkamda bıraktıklarımı, daha doğrusu katedip zihnimde biriktirdiğim yolları aktardım. Peki yolculuk hali bitti mi? Sağlık ve para ikilisini biraraya getirebilirsem daha uzun, daha zor geziler var aklımda. Gidebilecek miyim, gidersem dönebilecek miyim bilinmez. Kendime dair bildiğim; giderken kendimle daha barışığım, daha güçlüyüm,dayanıklıyım ve mutluyum . Döndüğümde, yaşadıklarımı anlatırken birkaç kişiyi dahi yoluma ortak edebiliyorsam, daha ne isterim ki, uğraştığıma değiyor demektir. Herşey gönlünce olsun..

üstad selamlar...sizin bu başlığı okumaya başladığımdan beri trafikte kaza yapma riskimi %100 arttrıdım diyebilirim... ;D ;D..bende izmirde yaşadığım için acaba görürmüyüm trafik te de bi selamlaşırmıyız diye vitara plakası bakmaktan helak oldum... :D :D..
yazılarınızı okudukça inanın gitmiş kadar ,görmüş kadar oluyoruz ama anlattıklarınıza ve hissettiklerinize bakılırsa hiç bir zaman gitmeden görmeden aynı hissedemeyeceğiz..umarım bizede nasip olurda gideriz..

wolkhan' Alıntı:
üstad selamlar...sizin bu başlığı okumaya başladığımdan beri trafikte kaza yapma riskimi %100 arttrıdım diyebilirim... ;D ;D..bende izmirde yaşadığım için acaba görürmüyüm trafik te de bi selamlaşırmıyız diye vitara plakası bakmaktan helak oldum... :D :D..
yazılarınızı okudukça inanın gitmiş kadar ,görmüş kadar oluyoruz ama anlattıklarınıza ve hissettiklerinize bakılırsa hiç bir zaman gitmeden görmeden aynı hissedemeyeceğiz..umarım bizede nasip olurda gideriz..

Volkan Hocam,
Aynı şehirdeyiz er geç görüşürüz :smiley: Ben yakıtın 25 kuruş olduğu coğrafyalarda at koşturdum şimdiye dek :smiley: En son Vietnam'dan(oraya uçakla gitmiştim) döndüğümde gördüm ki benzin 4 lirayı aşmış. Hayati durumlar dışında şehirde trafiğe çıkmak artık hayal :( Araba neredeyse üç aydır yerinden kıpırdamadı. Neyse ki hergün araç kullanmak zorunda değilim.

Anlatmakla yaşamak arasında hatırı sayılır fark var bunu belirtmeliyim. Fotoğraf çekmek, somut bilgiler vermek nispeten kolay, duyguları ve heyecanı aktarmak çok zor, bazen kendi kendime bile adını koyamıyorum, kaldı ki tarif edeyim.
Bu tarz seyahatler kafada başlayıp bitiyor, yeterince istedikten sonra imkanı yaratırsınız. Ne demek istediğimi benimle karşılaştığınız saniyede anlayacaksınız. :smiley: Ben bile yapabildiysem..

Zafer hocam ne muhteşem sokak görüntüleri bunlar,artık Libya diyince aklıma bu sokaklar gelir sanırım.

mayıstosböce' Alıntı:
Zafer hocam ne muhteşem sokak görüntüleri bunlar,artık Libya diyince aklıma bu sokaklar gelir sanırım.

Bülent Hocam,
Libya'nın en güzel tarafı hakikaten o sokaklar ve mağara evlerdi. Ellerinde kalmış, kendilerine özgü en önemli şeye sahip çıkarlarsa ne ala..

Çok güzel görüntüler.. Sanırım 2. dünya savaşını görmüş bir şehir.Hafızam beni yanıltmıyordur umarım. :smiley:

Assasin' Alıntı:
Çok güzel görüntüler.. Sanırım 2. dünya savaşını görmüş bir şehir.Hafızam beni yanıltmıyordur umarım. :smiley:

Evet Deniz, doğru hatırlıyorsun, şimdi baktım kısaca tarihine.

1914'de İtalyanlar Gadames'e varmış ama sıkı direnişle karşılaşmış. Tam anlamıyla bölgeyi kontrol altına almaları 1924'e kadar sürmüş.
2. Dünya Savaşı'nda Fransızlar, 1940 yılında kasabayı büyük ölçüde tahrip ederek İtalyanlardan almışlar. Bağımsız Libya'nın kurulmasından sonra 1955 yılında kalan son askerlerini de çekmişler.
1980'lerin sonlarında tarihi bölge sit alanı ilan edilip boşaltılmış. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde halen.

mayıstosböce' Alıntı:
eğer o sokaklardan birine demokrasi ve özgürlük füzelerinden biri yanlışlıkla düşerse ben hiç unutmam Zafer bey artık siz bir yerlerden o sokakları gözleyin olaki başlarına gökten bir şey gelirse haberimiz olsun yapanlara sunturlu dualarımızdan gönderelim

küçük ağa' Alıntı:
eğer o sokaklardan birine demokrasi ve özgürlük füzelerinden biri yanlışlıkla düşerse ben hiç unutmam Zafer bey artık siz bir yerlerden o sokakları gözleyin olaki başlarına gökten bir şey gelirse haberimiz olsun yapanlara sunturlu dualarımızdan gönderelim

Tüm 'yanlışlıkları' muhtemel görmeye başladım artık, çok fazla şaşırmıyorum. Dünyanın yakın tarihi o kadar çok 'yanlışlıkla' dolu ki adeta gelecekte seyredeceğimiz ya da bizzat kurbanı olacağımız nicelerinin müjdesini veriyor. Şimdi evimde oturmuş bu cümleleri yazarken kafama yanlışlıkla füze düşse bile 'yanlışlık' deyip geçeceğim neredeyse. :-\ 1988'de tarifeli uçuşunu yapan İran'a ait koskoca yolcu uçağı yukarılarda anlattığım Lockerbie'ye misilleme yapar gibi ama 'yanlışlıkla' düşürülüyorsa, 1992'de Türk muhribi 'Muavenet' tatbikat dönüşü Amerikan Saratoga gemisinden 'yanlışlıkla' atılan 2(iki) adet sea sparrow füzesiyle vurulabiliyorsa, Gadames'i bizim dualarımız korumaz artık, bence bu alemi anca kıyamet ve ardından gelecek "Hesap Verme Günü" paklar. :-X :-\. Yanlışlıkların boyutu giderek büyüyor ve insanın insana haddini bildirmesinin dönemi yavaş yavaş kapanıyor.

Sonuçta kırılgan, değişken bir insan evladıyım ben de herkes gibi. Yaşadıklarım, gördüklerim, içimden gelenler ve dışarıdan maruz kaldıklarımla ayakta kalmaya çalışıp, doğduğum anda başlayan ölüm sürecimi anlamlı hale getirmeye uğraşıyorum. Ümitsizlik var mı? Çoğu zaman.. Nasıl başa çıkmayı deniyorum? Yolculuğumu uzattıkça uzatarak, biri bitmeden ardına diğerini ekleyerek. Sadece burada anlattığım, kelimenin birinci anlamıyla yolculukları kastetmiyorum, başarabildiğimiz ve adına yolculuk diyebildiğimiz şeylerin tümünü dahil ediyorum. Her ne kadar yaşlandıkça daha kendi içimde yaşama yönelsem de, toplumsal duyarlılığı yüksek ve bu uğurda birşeyler yapan insanları hayranlıkla karşılıyorum. Ülkemle ilgili giderek daha fazla hüzünlendiğim şu günlerde, yüzümü gülümsetmeyi başaran yine memleketimin insanları oluyor. Ayrı ayrıyken de güzelken, çevrelerindeki yol arkadaşlarını farkedip, birbirlerine karşılıklı değer kattıkları anda devleşen memleketimin güzel insanları..
Yerinde durmayı sevmeyen, ellerinden nasılı geliyorsa yolculuğun öylesini yapan, ümitsiz anlarda çevrelerine nefes veren memleketimin güzel insanları..

Tanrı yolumuzu açık etsin..

http://www.youtube.com/watch?v=Bn-tgspTjm4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=9adjDrEy2KI&feature=related

kurduğunuz her cümle ayrı bir umut ayrı bir yaşam sancısı hepimizde olan. insan en ümitsiz anında bile umut besliyor güzelliklere.. güzelliklere varmak için çıkılan yollar ve o güzelliklerki yaşamı anlamlı kılan..
çoğu insanın bakıpta göremediği farkedemediği bir olaydır yaşam aslında. kimi doğar yaşar ve ölür, kimi kopmıcakmış gibi bu yaşamdan eskitir dünyayı, kimi bu dünyayı yokmuş gibi algılar başka dünyanın varlığına inanarak, kimi de yollara düşer değerleri algılamak yaşamını anlamlı kılmak için.. hangisi doğru? değişir elbet kişiye göre.. ama engüzeli yolculuklarda bulmak kendini kimizaman kendi içine yolculuk, kimizaman uzak diyarlara taşımak yüreğini bir çok yaşamı paylaşmak engüzeli de bu bence..
yolculuklarınızın bitmemesi ümidiyle sevgiler..
yılmaz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,586
Kaydolan Son Üyemiz
Dmcgaraj

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR