Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 196,756
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

25kuruş süper istanbula ulaşabilmesi için hortum'mu döşesek ne yapsak? :D

Etiketler

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
iyi akşamlar ağam ben uzun müddet İrana gittim geldim kapıyı geçince makuda kamyonun motorunu mazotla çimdiriyordum esas

temelli göçüp Türkiye dışında çadır kurmak lazım

warmaster' Alıntı:

Assasin' Alıntı:
Çok iyiymiş benzin muhabbeti.. :D

ORHANBIYIKLI' Alıntı:

Libya'dayken arabanın her türlü yakıt tüketim testlerini yaptım. 140'da kaç litre yakar, 120'de tüketim nedir?...Araba neredeyse üç aydır yerinden oynamadı sevgili memleketimde.. :(

küçük ağa' Alıntı:
iyi akşamlar ağam ben uzun müddet gittim geldim kapıyı geçince makuda kamyonun motorunu mazotla çimdiriyordum esas

temelli göçüp çadır kurmak lazım çok iyi insanları var ermeni asıllılar hariç

benim araç modifiyede ,aracın üstü çadır olacak sorun yok hocam. :D

seyr-ü zafer' Alıntı:
Libya'dayken arabanın her türlü yakıt tüketim testlerini yaptım. 140'da kaç litre yakar, 120'de tüketim nedir?...Araba neredeyse üç aydır yerinden oynamadı sevgili memleketimde.. :(

zafer merhaba
valla bu testleri memleketimde yapmak ,yürek ister ,yada bir istasyon sahibi kayınpeder. ;)

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
zafer merhaba
valla bu testleri memleketimde yapmak ,yürek ister ,yada bir istasyon sahibi kayınpeder. ;)

Arabanın yakıt tüketimini azaltmak için her türlü cambazlığı yapmaya başladım döndükten sonra, en son Ankara'dan İzmir'e gelirken bütün rampalarda peygamber vitesine atıp toplamda 30 kilometreye yakın rölantide gittim. Türkiye'de de bu tarz testlere sarmış durumdayım :smiley: :eek:

seyr-ü zafer' Alıntı:
Arabanın yakıt tüketimini azaltmak için her türlü cambazlığı yapmaya başladım döndükten sonra, en son Ankara'dan İzmir'e gelirken bütün rampalarda peygamber vitesine atıp toplamda 30 kilometreye yakın rölantide gittim. Türkiye'de de bu tarz testlere sarmış durumdayım :smiley: :eek:

:D orada ne yaktığını ,burada ne yakmadığını :D kolay gelsin ama sonuç değişirmi bilmem

Antalya Kemerde esnafım ve burada marketlerde küçük su 1TL (0.5 litre).. Benzin sudan ucuz dedikleri şey bu olsa gerek :smiley: şimdi merak ettim oralarda su fiyatları nekadar?

aantalya' Alıntı:
Antalya Kemerde esnafım ve burada marketlerde küçük su 1TL (0.5 litre).. Benzin sudan ucuz dedikleri şey bu olsa gerek :smiley: şimdi merak ettim oralarda su fiyatları nekadar?

harun bey ,sudan ucuz hafif kalıyor,4de 1 fiyatına , istanbulda daha vahim su 50kr yani 8 de 1
libyada su kaç para zafer :D

Su pahalıdır bence ama avrupa daki hatta Paris te ki kadar olamaz. bir küçük normal su 5 euro evian diye lanet bir marka var 6 euro içmek pahalı tuvaletler parasız haliyle insan düşünüyor. peşinen alıyorlar zaten diye :D Sebebini sordum evian neden pahalı diye alpler den çıkıyor bu su olmadan Modanna Shakira sahneye çıkmıyor dediler tüm kadroları için su temin edilmesini istiyorlarmış.

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
:D orada ne yaktığını ,burada ne yakmadığını :D kolay gelsin ama sonuç değişirmi bilmem

Orhan Bey,
İngilizce'de bir tabir var: "Ignorance is a bilss" diye. Cehalet mutluluktur ya da erdemdir anlamında.
Bazı değiştiremeyeceğimiz gerçekleri hiç bilmemek daha iyi galiba. 25 kuruştan sonra Türkiye'de her benzin almaya gidişimde moralim bozuluyor, kazıklanmışlık duygusunu uzun süre üzerimden atamıyorum. :mad: :'(

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
harun bey ,sudan ucuz hafif kalıyor,4de 1 fiyatına , istanbulda daha vahim su 50kr yani 8 de 1
libyada su kaç para zafer :D

aantalya' Alıntı:

Libya'da 1,5 litrelik su şişesi 1 liraya yakındı, her halükarda benzin kat kat ucuz. Efsane değil gerçekmiş. :smiley:

warmaster' Alıntı:
Su pahalıdır bence ama avrupa daki hatta Paris te ki kadar olamaz. bir küçük normal su 5 euro evian diye lanet bir marka var 6 euro içmek pahalı tuvaletler parasız haliyle insan düşünüyor. peşinen alıyorlar zaten diye :D Sebebini sordum evian neden pahalı diye alpler den çıkıyor bu su olmadan Modanna Shakira sahneye çıkmıyor dediler tüm kadroları için su temin edilmesini istiyorlarmış.

Evian'ın namını ben de duymuştum, Hava satmak içinTürkiye'ye boş Evian şişesi getirip, doldurup doldurup kullanana bile rastladım. :D

warmaster' Alıntı:
Su pahalıdır bence ama avrupa daki hatta Paris te ki kadar olamaz. bir küçük normal su 6 euro evian diye lanet bir marka var 6 euro içmek pahalı tuvaletler parasız haliyle insan düşünüyor. peşinen alıyorlar zaten diye :D Sebebini sordum evian neden pahalı diye alpler den çıkıyor bu su olmadan Modanna Shakira sahneye çıkmıyor dediler tüm kadroları için su temin edilmesini istiyorlarmış.
Olaya Nihat Doğan gibi yaklaşacağım ister istemez :D :D Bende Fransada bulundum , 4-6 euro veripte o kireçli suyu içmek gerçekten berbat bir his hele Yünanistanda su ucuz olmasına rağmen kaynak sularının tadı bile o kadar kötü geliyor ki insana, memleketimin çeşme suyunu özledim.. :D
Zafer Bey merhaba , peki dolaştığınız süre içinde suyunu en beğendiğiniz ülke hangisi oldu , Türkiye dahil. :D

seyr-ü zafer' Alıntı:
Orhan Bey,
İngilizce'de bir tabir var: "Ignorance is a bilss" diye. Cehalet mutluluktur ya da erdemdir anlamında.
Bazı değiştiremeyeceğimiz gerçekleri hiç bilmemek daha iyi galiba. 25 kuruştan sonra Türkiye'de her benzin almaya gidişimde moralim bozuluyor, kazıklanmışlık duygusunu uzun süre üzerimden atamıyorum. :mad: :'(

çok çok haklısın satın aldığın birşeyin,biryerlerde bedavaya yakın olmasını bilmek,insana kendisini ister istemez,kötü hissettiriyor,
bence bunun içindirki sokaktaki insanların,yüzü gülmüyor,hep kaşlar çatık,asık bir surat,mutsuz insanlar.
ibrahim tatlıses bile yakıt masrafları yüzünden zırhlı aracını satıyorsa bizim kontak bile cevirmememiz lazım. :mad:
imzam bu konuya pek uymadı ;D ;D ben onu gezi veya yarışlar için düşünmüştüm ;D ;D

Assasin' Alıntı:
Olaya Nihat Doğan gibi yaklaşacağım ister istemez :D :D Bende Fransada bulundum , 4-6 euro veripte o kireçli suyu içmek gerçekten berbat bir his hele Yünanistanda su ucuz olmasına rağmen kaynak sularının tadı bile o kadar kötü geliyor ki insana, memleketimin çeşme suyunu özledim.. :D
Zafer Bey merhaba , peki dolaştığınız süre içinde suyunu en beğendiğiniz ülke hangisi oldu , Türkiye dahil. :D

Güneydoğu Asya ve Arap ülkelerindeki şişe suları sıradandı, dereden, çeşmeden su içmek pek akıl karı değil oralarda bu sebeple kalkışmadım, içilecekse bile kaynatmak veya içine dezenfektan atmak lazım. En güzel suyu Türkiye'de içtim, pet şişede değildi. İki bölgede içtiğim suyu hala hatırlıyorum, demek ki onlar en güzeliymiş bana göre. Çine'de çıkan memba suyu ve Doğu Karadeniz yayla yolları üzerindeki, özellikle vadi içlerinden yaylalara tırmanırken karşılaşılan kaynaklarda içtiğim sulardan iyisini başka yerlerde tatmadım hiç..

arkadaşlar yakıttan kazıklanmak tek başına bir şey değil ordan aldıkları parayla yandaş mütahhide iş verip yol yaptırıyorlar açılıştan kısa bir süre sonra yol çöküyor örnek Çankırı-Ankara duble yolu tv den izledim kazık o zaman acıyı ikiyee katladı

küçük ağa' Alıntı:
arkadaşlar yakıttan kazıklanmak tek başına bir şey değil ordan aldıkları parayla yandaş mütahhide iş verip yol yaptırıyorlar açılıştan kısa bir süre sonra yol çöküyor örnek Çankırı-Ankara duble yolu tv den izledim kazık o zaman acıyı ikiyee katladı

Bu sene içerisinde, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde epey yol gittim, yeni yapılan duble otoyolları gördüm , hala zift döküp, çakıl serpip, silindirle iki defa eziyorlar, ondan sonra yolu oturtma işi geçen araçlara kalıyor, arada mıcırdan kayıp yaralanan-ölen çok insan oluyor, düzgün yol yapılsa masrafına razıyım, maalesef..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri