Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 198,213
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

Tofaşların bu modellerinin cefakar olduğunu eskiden beri düşünürdüm, sürme imkanı da bulmuştum. Çoğu insan beğenmez, Kahire trafiğini bizzat yaşamış biri olarak diyebilirim ki, eğer buralarda bunca yıldır ayakta kalmışlarsa, saygı duruşunu hakediyorlar. Kahire'de araba sürmek için binlerce kez gaz ve fren pedallarına basmak gerekiyor. Seksen oktan benzinle gidiyorlar. İzmir'de bile artık nadiren rastlıyorum, Kahire'de yüzlercesini gördüm..

[attachment=1]
[attachment=2]

Sokaklarda, el freni ve vitesi boşta bırakılan, çift sıra istiflenen araçlar..
[attachment=3]

IMG_6820p.jpg

IMG_6827p.jpg

IMG_6828p.jpg

Etiketler

Mısırlı sanatçıların uğradıkları mekan.
[attachment=2]

Kahire'nin en büyük meydanı, Tahrir Meydanı.. Burada trafik ışığı yok, olsa da işe yaramazdı. Ona yakın polis birbirleriyle muazzam uyum içinde trafiği akıtıyorlar, durup dakikalarca hayranlıkla seyrettim. Yoğunluk geceyarısı saat ikiye dek sürüyor..
[attachment=3]

IMG_6842p.jpg

IMG_6843p.jpg

IMG_6845p.jpg

seyr-ü zafer' Alıntı:
İyi detay görmüşsünüz yine , gerçekten sonradan eklenmiş gibi duruyor, dikkatli bakınca.. Kentin bu bö........

Görmemek mümkün değil ,daha öncede belirtmiştim ,fotograflar o kadar net ki ,
etrafa çıplak gözle bakıyor gibiyim .Bu yüzden gidip ,gördüğünüz yerlere imrenmemek
elde değil . Ah , Şimdi Oralarda Olmak Vardı ... diye hayal ediyorum . :smiley:
Bazı resimlerinizi Ah , Şimdi Oralarda Olmak Vardı blogunda da paylaşırsanız
memnun olurum . ::smiley:

yaw gezi süper,fotolar süper,anlatım desen 10 numero :D
valla gitmiş görmüş kadar olduk ellerinize sağlık hocam ;)

Giza Bölgesi Piramitleri

Kahire’nin içinde sayılabilecek Giza Piramitleri bölgesi, Mısır’ı ziyaret eden yabancıların en çok gittikleri kalıntıları barındırıyor. Burası merkezdeki Tahrir Meydanı’ndan on kilometre kadar uzakta, taksiyle ulaşımı kolay. Bu geziye başlamadan önce piramitlerle ilgili izlenim yazıları okumuştum, fotoğraflarını ve belgesellerini en çok gördüğüm yurtdışı tarihi eserlerdi. Böyle olunca beklenti büyüyor, ilk görünce heyecandan kalplerin atacağı zannediliyor.. Tavsiyem beklentinin çook yukarıda tutulmaması ve turist kalabalığını görünce fazla şaşırılmaması.
Giza’daki Kefren , Keops ve Menkure Piramitleri, ülkedeki yüz civarı irili ufaklı benzerleri arasında en büyük ve eskilerinden, içlerine de girilebiliyor. Piramitler ilk yapıldıkları zamanda, şimdi göründüğü taş basamaklı yapıda değillermiş, düz yüzeyli, pürüzsüzlermiş, yüzlerce yıl içinde atmosferik olaylarla aşınarak bu hale gelmişler. Kalıntıların bu kadar süre ayakta kalmaları, Mısırlıların özel koruma gayretlerinden değil, nemsiz ve yağışsız havadan kaynaklanıyor. Aynı bölgede birbirlerine yakın kraliçe piramitleri ve soylu mezarları da yeralıyor. Burası ve diğer piramit bölgelerinde bulunmuş her türlü obje ve mumyalar Kahire’deki milli müzede sergileniyor, yapıların içleri boş, duvarlarda süsleme, resim gibi şeyler yok..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR