Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 198,213
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

Keops Piramidi, piramitlerin en yükseği. İlk yapıldığında 146 metreymiş, günümüze kadar aşınarak 138 metreye düşmüş. Milattan önce 2500'lerde Firavun Khufu için yapılmış ve 20 yıldan fazla sürede tamamlanabilmiş.

[attachment=1]
[attachment=2]

Kefren Piramidi, Keops'un yanında 136 metre uzunluğunda, ama diğerinden daha heybetli duruyor.
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

IMG_6954p.jpg

IMG_6958p.jpg

IMG_6961p.jpg

IMG_6963pp.jpg

IMG_6965p.jpg

Etiketler

elinize sağlık iyi gezmeler. sayenizde bizde dolanıyoruz.

Fotoğraf çekiminden hiç anlamam ,fakat bir şey dikkatimi çekti ,çektiğiniz fotolarda
devamlı bir kızıllık oluşuyor ,bu kullandığınız komponentlerden mi yoksa belirli saatlerde
çekim yaptığınızdan dolayı gün ışığının açı yapmasından mı kaynaklanıyor ?
Sebebi ne olursa olsun ,Giza bölgesine ait belki yüzlerce foto görmüştüm ama ,çektiğiniz
açılardan çekilmiş karelere ilk defa rastladım ,yine kareleri konuşturmuşsunuz ... :D
Teşekkürler

oort cloud' Alıntı:
Fotoğraf çekiminden hiç anlamam ,fakat bir şey dikkatimi çekti ,çektiğiniz fotolarda
devamlı bir kızıllık oluşuyor ,bu kullandığınız komponentlerden mi yoksa belirli saatlerde
çekim yaptığınızdan dolayı gün ışığının açı yapmasından mı kaynaklanıyor ?
Sebebi ne olursa olsun ,Giza bölgesine ait belki yüzlerce foto görmüştüm ama ,çektiğiniz
açılardan çekilmiş karelere ilk defa rastladım ,yine kareleri konuşturmuşsunuz ... :D
Teşekkürler

Sorunuz seyahat etmeyi, fotoğraf çekmekle nasıl ilişkilendirdiğimle ilgili birşeyler söylememe imkan yarattı , teşekkürler. Fotoğraf çekmenin teknik ve estetik boyutunu ortaokul yıllarında bu konuda kitaplar okuyarak öğrenmeye çalışmıştım, ardından Voighlander SLR bir makinada( araştırmıştım, üretildiği yıllarda meşhurmuş) tamamen manuel ayar yaparak tecrübe etmiştim, yani hiç değilse teorik açıdan, fotoğraf çekmeyi az çok biliyorum. Ben aslen fotogezgin değilim, yani fotoğraf çekmek için gezmiyorum, gezerken fotoğraf çekmeye çalışıyorum. Fotoğraf gezginleri tamamen bu işe odaklanırlar, gittikleri yerlerde ince hesaplar yapıp doğru ışık koşullarının ortaya çıkmasını beklerler. İdeal ışık genelde günbatımına yakın ve gündoğumundan hemen sonraki saatlerde oluşur. Şayet yeterli suni ışıklandırma varsa, gece de güzel fotoğraflar çekilebilir. Örneğin Giza bölgesinde güzel çekimler yapabilmek için en az 4-5 gün kalmak gerkirdi. Farklı açılardan görebildiğim, ancak kötü ışık koşulları ve yetersiz donanım yüzünden kaçırdığım çok kompozisyon vardı. Mevcut fotoğrafların hepsi gün ortasında hava pusluyken, dik ışık açısı sebebiyle sert gölgeler varken çekildi, sfenks karelerinde bu rahatlıkla görülüyor. Fotoğraflar çok soluktu bu sebeple biraz parlaklığı kısıp kontrastı açtım. Sanırım sıcak tonlara sempatim var biraz abartmış olabilirim, diğer sebep de monitör farkı olabilir, zira bendeki iki monitörde aynı fotoğraflar farklı tonda görülebiliyor, işin ilginç yanı printerde yaptığım baskılar da monitörlerdekinden farklı oluyor.
Teknik ekipman almanın da sonu yok, verdiğiniz para arttıkça kalite de artıyor. Ben halen amatör fotoğrafçıların bile orta halli diyebileceği türden bir makine kullanıyorum, bunun muhtelif sebepleri var, şimdi detaya girmeyeceğim, ancak aletin sınırlarını zorluyorum bu kadar çıkıyor. Koşullar yeterli değil diye hiç çekim yapamamaktansa, imkanlar dahilinde gittiğim yerleri görüntülemeye gayret ediyorum. İleride daha kaliteli ekipmanlarla, uygun ışığı beklemenin maliyetlerini karşılayacak hale gelip, güzel fotoğraflar sunmayı çok istiyorum..

Keops Piramidi'nin mezar odası. Piramitlerin içine fotoğraf makinesi alınmıyor, çantalara bakılıyor, ben beklemiş, turist kafileleri gidince girmiştim. Etraf tenha olduğundan mezar odasindaki görevli bahşiş( ya da rüşvet) karşılığında fotoğraf çekebileceğimi söyledi. Ödemeyi yapıp üç-beş kare çekmiştim, görevli beni de çekmişti. Önce çok dar bir dehlizden giriş yapılıyor, ardından dik yürünebilecek kadar yüksek koridordan yukarıya tırmanılıyor ve bel yüksekliğindeki basamak aşılıp mezar odasına giriliyor. Burası granitten inşa edilmiş düz duvarlı bir oda. İçeride kapaksız bir lahit var, başka hiçbir şey yok. Söylendiğine göre mezar odasının granitleri yüzlerce kilometre uzaklıktaki Aswan'dan getirilmiş..

IMG_7086.jpg

Kahire Kulesi

Kahire Kulesi şehir merkezinde Gezira Adası üzerinde. Bu ada Nil’in içinde ve akarsuyu iki kola ayırıyor, üzerinde yerleşim var. Özellikle akşamüsü vakti 187 metre uzunluğundaki bu binaya çıkmak ve şehri izlemek Kahire’nin uçsuz bucaksız büyüklüğünü daha iyi idrak etmeyi sağlıyor, Giza’dan dönerken yol üzerinde, ulaşması zahmetli değil..

IMG_7087_001.jpg

IMG_7089_001.jpg

IMG_7091p_001.jpg

IMG_7092p.jpg

IMG_7093p.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR