Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,172
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 198,507
Ynt: Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

Lazkiye'nin kuzey sahili
[attachment=1]

Al-Hosn Kalesi yolu
[attachment=2]

Kale çevresi manzarası
[attachment=3]

IMG_5178p.jpg

IMG_5180p.jpg

IMG_5184p.jpg

Etiketler

Bu yağmurlu ve sıkıcı günde, resimlerinle beni mutlu ettin sağlıcakla kal.

Baştan sona büyük merak ve zevkle okudum, doyurucu anlatımınız , güzel fotoğraflarınız için teşekkür ederim, ayrıca cesaretiniz için kutlarım, bundan sonrasını da merakla beklemekteyim,selam ve sevgiler....

Sizi cesaretiniz ve bu kadar akıcı bir dille anlatımınız için tebrik ediyorum,sağlıcakla kalın...

Vaktinizi ve paranızı başka şeyler için de harcayabilirdiniz ama siz Dünyayı bir arabayla geziyor, gördüklerinizi, yaşadıklarınızı ve gezdiğiniz yerlerdeki insanlara ilişkin deneyimlerinizi bizle karşılıksız paylaşıyorsunuz. Paylaşımlarınız için minnetarım desem yeridir.

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
Bu yağmurlu ve sıkıcı günde, resimlerinle beni mutlu ettin sağlıcakla kal.

Baştan sona büyük merak ve zevkle okudum, doyurucu anlatımınız , güzel fotoğraflarınız için teşekkür ederim, ayrıca cesaretiniz için kutlarım, bundan sonrasını da merakla beklemekteyim,selam ve sevgiler....

Sizi cesaretiniz ve bu kadar akıcı bir dille anlatımınız için tebrik ediyorum,sağlıcakla kalın...

Vaktinizi ve paranızı başka şeyler için de harcayabilirdiniz ama siz Dünyayı bir arabayla geziyor, gördüklerinizi, yaşadıklarınızı ve gezdiğiniz yerlerdeki insanlara ilişkin deneyimlerinizi bizle karşılıksız paylaşıyorsunuz. Paylaşımlarınız için minnetarım desem yeridir.

İlginize ve övgünüze çok teşekkür ederim. Evet uzun yolculuklardan sonra İzmir'e gelip sahilde banka oturup pineklemek de güzel, ama imkanım olsa çok daha ötelere gitmek isterdim, koşulları zorlamaya devam edeceğim. Son 6 ayın 4'ü yollarda geçmiş, yaşananları temize çekmek zaman alıyor, yavaş aktardığım için kusura bakmayın. Bu arada İran, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan ve Anadolu'nun doğusunu kapsayan seyahatle ilgili konu açtım. Onu da ilerletmeye çalışacağım. Sevgiler, saygılar herkese. Zafer.

Diğer gezi:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=61102.0

Lazkiye’den Hama, Humus’a

Sabah oteli işleten genç kafa dengi Muhammed çay ve Suriye haritası ikram ederek beni Hama’ya doğru uğurladı. Yolda biri asker diğeri öğretmen otostopçular alarak Ansariyya Dağları’nı aşıp, Orontes Vadisi’ni geçip birkaç saat içinde Hama’ya vardım. Bu bölge nehrin getirdiği bereket sayesinde tarım arazisi haline gelmiş, köy ve kasaba yerleşimleri birbirlerine çok yakın.
Hama, ortasından akarsu geçen ve su sıkıntısı çekmeyen nadir Ortadoğu şehirlerinden ve hemen hemen tüm bölge kentleri gibi tarihi çok eskilere dayanıyor, ama yakın tarihinde öyle bir olay var ki, Hamalı veya değil bütün Suriyeliler hatırlıyor. Seksenli yıllarda, sosyalist Baas rejimine ve Esad ailesinin diktatörlüğüne karşı çıkan Mısır kökenli bir İslami hareketi temsil eden kitleler ayaklanıyorlar, yerel yönetim ve güvenlik güçleri kontrolü kaybedince tepelerine uçaklarla bomba yağdırılıyor ve binlerce insan ölüyor, şehirde ciddi yıkımlar meydana geliyor. Bugün bile sokaklarda dolaşırken o günlerin izlerini görmek mümkün, yıkık kalmış binalardan değil, eski mimari dokunun arasında yükselen yeni ve özelliksiz yapılardan.
Şehrin en müstesna yanı nehir üzerine kurulmuş tahta değirmenler, bazılarının beş metreden büyük çaplı çarkları var, merkezdeki miller ve yatakları ahşap olduğundan dönerlerken acı çekiyormuşçasına, inler gibi sesler çıkarıyorlar.
Diğer görülmeye değer yerler Büyük Cami ve çevresi, artık piknik alanı olarak kullanılan kale tepesi, kaleden pek iz kalmamış ne yazık ki.
Günlerden cumaydı ve etraf bomboştu, birkaç saat geçirdikten sonra Humus’a doğru yola koyuldum. Yol düz ve sorunsuzdu, hava şiddetli rüzgarlı ve kumluydu, o günden sonraki yaklaşık bir ay boyunca çöl bölgeleri ağırlıklı geçecek yolculuğumda neler yaşayacağımın habercisi gibiydi.
Humus’un merkezi derli yoplu, kendine has karakteri hemen fark ediliyor. Özellikle saat kulesi meydanından geçen caddelerdeki mimari iyi korunmuş, bunlar genelde Fransız koloni döneminde inşa edilmiş, temel amaç buradaki misyonerlerin ve resmi görevlilerin, alıştıkları modern batılı hayatı sürdürebilmeleri için bir nevi “kurtarılmış” bölgeler oluşturmak. Bu olguyu en belirgin Kahire’de gözlemlemiştim.
Humus’da Şükrü El- Kuvvetli caddesi üzerindeki ismini bilmediğim kahvehanede mola verip bir çay içmenizi öneririm, hayatınızda gördüğünüz en büyük ve görkemli kahvehane olarak anılarınızdaki yerini alacaktır.

Fotoğrafların teknik kalitesi düşük, çözünürlüğü beştebirinden daha fazla düşürmek zorunda kalıyorum, aksi takdirde yüklenmiyorlar, kusura bakmayın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri