Tek Başıma Arabayla 72 Günde Doğu-Orta-Kuzey Avrupa 22 Ülke 24000km Overland

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 384
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,270
HasanD.' Alıntı:
Zafer bey çok geçmiş olsun. İşgüzar danimarkalılar sizi baya sıkıntıya sokmuşlar anlaşılan. Acaba olayın iç yüzünü öğrendikten sonra ne gibi bir tepki verdiler. Ayrıntıları merak içinde bekliyorum.

İyi günler. Saygılar.

Ne kadar aptalca iş yaptıklarını anladıklarında efe hallerinden eser kalmamıştı, kendilerine cevaben söylediğim ağır ama haklı sözler karşısında susmaktan başka şey yapamadılar. Zaten yapsalardı bu kez benim değil onların başı fena halde belaya girecekti...

ilkersev' Alıntı:
Yolunuz hep açık olması dileğiyle,takipteyim...

Sağolun, İlker Bey.

dr.semanur' Alıntı:
Selam;
Merak ve heyecanla bekliyorum ben de. Çok güzel bi gezi olduğuna eminim. Takipteyim....

Teşekkürler, Semanur Hanım.

zoti' Alıntı:
Buda ayrı bir devri alem.Tebrik ederim.A. Ziya AKALIN

Sağolun, Ziya Bey.

akhan3461' Alıntı:
zafer tek kelimeyle muhteşem
bir seyrü zafer birde ali eric (istanbul2istanbul) bütün hayallerimi caldınız
bu gezileri benim yapıp yayınlamam gerekirdi
elimi cabuk tutup sizin gidmediginiz yerlere gitmeliyim şaka bir yana
ikinizide canı gönülden kutluyorum
yurdum insanı süpersiniz

Hiçbir gezi diğerine benzemez, ben de başlarda herşey için geç kaldığımı düşünmüştüm, ama öyle değilmiş. Hepimiz kendi maceramızı yaratıyoruz ve bizimkinden önce yaşananlardan hiç de aşağı kalmıyor, denedim gördüm. Nice yolculuklara çıkmanız dileğiyle...

Etiketler
vize işlerini nasıl hallettiniz tek shengen yeterli oldumu
birde 2.5 ay 22 ülke icin kısa olmadımı kısa olmasının vizeyle ilgisi varmı

akhan3461' Alıntı:
vize işlerini nasıl hallettiniz tek shengen yeterli oldumu
birde 2.5 ay 22 ülke icin kısa olmadımı kısa olmasının vizeyle ilgisi varmı

Schengen(İtalya) ve Ukrayna Vizesi almıştım gitmeden önce, 6 ay süreli 3 ay kalışlı multiple. Geçen yıldan süresi dolmuş Schengen'im vardı, ikincide daha uzun süreli vize verdiler. Rusya için vize kalktı malum sorunsuz giriş yapılıyor. Romanya ve Bulgaristan Schengen alanı dışında ancak multiple ve süresi dolmamış vizeyle istediğiniz kadar transit geçiş yapabilirsiniz bu ülkelerden her seferinde 5 günü geçmemek kaydıyla. 22 ülkenin ikibuçuk aya nasıl sığdığına gelince... Avrupa Kıtası'ndaki ülkelerin çoğu küçük ve birbirine yakın bölgelerdeki ülkeler coğrafi ve kültürel açıdan birbirine benziyor. Geziyi verimli kılmak için kuru kuruya skor yapmak yerine gittiğiniz yerlerdeki farklı şeylere odaklanmaya başlıyorsunuz, aksi takdirde yolculuk sıkıcı hale gelmeye başlayabiliyor. Ben de örneğin iki ülkenin coğrafyası ve beşeri yapısı birbirine çok yakınsa o tarz yerlerde daha hızlı ilerleyebildim. Kendi arabanızla giderseniz bir tempoya giriyorsunuz, saatlerden, toplu taşım tarifelerinden bağımsız günün her saatini gezerek ya da yol katederek geçirebiliyorsunuz. Ben otelde dahi kalmadığımdan ölü vakitlerde mesafe katedip uygun yerlerde yol kenarında yatıp uyuyordum. Yemek, konaklama gibi zaman kayıpları çıktığında süre bu kadar ülkeye yetebiliyor. Toplu taşım vasıtalarıyla böyle bir rotayı tamamlamak teoride mümkün, pratikte imkansız.

yasarergun' Alıntı:
takip

zaten sadece buradan takip edebildik :smiley:

Teşekkürler.

Zafer bey, toplumun genelinin dışında bir seyahat anlayışınız var.Onun içinde kendinize bir hayran kitlesi oluşturdunuz,bende onların içindeyim.Gezilerinizi ve nitelikli fotoğraflarınızı beğeniyle izliyoruz.
Gezenbiliri küçümsemiyorum ama yayınladığınız fotoğraflar ve geziler Gezenbilir sayfası içinde şıkışıp kalmayacak kadar değerli.Onları bir kitap halinde görmek istiyoruz. :D
Yolunuz açık olsun.
Selamlar.

özcan dağ' Alıntı:
Heyacandan öldük,bu kadarda bekletilmezki insan :D

Ben '' bekletilmez ki '' olarak değilde acaba yazmayacak mı diye korkmaya başladım.Ama sabırla beklersek hep beraber bu işin keyfini süreceğiz.Büyük gezi ve sırf toparlanması bile büyük zaman ister,bu da herşey yolunda ise.Umarım her şey yolundadır Zafer hocam,kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR